Θα προστατεύσουν και θα συστρατευτούν οι Σκοπιανοί με τα συμφέροντα της “νονάς” Ελλάδας;
Της Ελένης Χρυσοστόμου
Για να είμαι ειλικρινής, με προβλημάτισε πολύ η συμφωνία της λύσης του μακεδονικού ζητήματος. Με προβλημάτισε, πρώτον, γιατί το πατριωτικό αίσθημα αντίστασης επαναστάτησε, βλέποντας το όνομα της Μακεδονίας να γίνεται αντικείμενο καπήλευσης και μάλιστα με την υπογραφή της Ελλάδας, και δεύτερον, γιατί είναι πολυδιάστατο ζήτημα και έτσι πρέπει να το δει κάποιος.
Εδώ και πάνω από μια εικοσαετία ο διεθνής παράγοντας ξέρει το κράτος το Σκοπίων ως «Μακεδονία». Ναι, μόνον εμείς το ονομάζαμε «κράτος των Σκοπίων». Οι κάτοικοι, λοιπόν, αυτού του κράτους ήταν «Μακεδόνες» κατά τον υπόλοιπο κόσμο, εκτός εμάς. Φυσικά, όλα αυτά, με τις ευλογίες των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες έπραξαν τραγικά λάθη όλα αυτά τα χρόνια, με τη γνωστή μέθοδο του «αφήνω κληρονομιά στον επόμενο» ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά και με αδέξιους χειρισμούς που δημιούργησαν τετελεσμένα.
Όμως, ο τροχός γυρίζει δεξιά, αλλά κάποια στιγμή γυρίζει και αριστερά. Οι καιροί άλλαξαν, τα γεωπολιτικά συμφέροντα άλλαξαν, καθώς και οι ισορροπίες. Η Τουρκία, δυστυχώς αλωνίζει στα Βαλκάνια. Είναι κοινό μυστικό η δράση της και πού αποσκοπεί. Δεν επενδύει εκατομμύρια σε τζαμιά, σχολεία και επενδύσεις «ανάπτυξης» χωρίς να υπάρχει ένας απώτερος σκοπός. Που φυσικά δεν είναι άλλος από τη δημιουργία του μουσουλμανικού τόξου κάτω από την επιρροή της, αρχίζοντας από την Τουρκία και καταλήγοντας στα δυτικά Βαλκάνια.
Ας μην ξεχνάμε και την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας, για την οποία επίσης η Αλβανία κινείται με επιθετικές διαθέσεις προς την Ελλάδα.
Έτσι, η μικρή αυτή περιοχή των Βαλκανίων θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα κάποιων, αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αν η συμφωνία ήταν καλή; Κάποια στοιχεία ναι, τα κέρδισε η Ελλάδα, κάποια στοιχεία έδωσε.
Όμως, αλήθεια, ποιος θα θυμάται σε λίγα χρόνια ότι η «μακεδονική» γλώσσα των Σκοπίων δεν έχει σχέση με την γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Ποιος θα θυμάται ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και μόνο;
Ποιος θα θυμάται το erga omnes, εκτός από κάποιους πολιτικούς κύκλους;
Ένας γεωγραφικός προσδιορισμός απόκτησε οντότητα, γλώσσα, έγινε έθνος. Και μάλιστα φορώντας ένα βαρύ, αλλά δανεικό όνομα.
Θα εξυπηρετήσει τον σκοπό του και θα ανακόψει αυτό το μικρό και νεοβάπτιστο κράτος τα σχέδια των μεγάλων – βλέπε Τουρκία και άλλων; Θα προστατεύσει/ συμμαχήσει / συστρατευτεί με τα συμφέροντα της νονάς Ελλάδας;
Αυτό αναμένουμε να το δούμε στην πράξη.
Η σελίδα γράφτηκε στο βιβλίο της ιστορίας της Ελλάδας, αναμένουμε να δούμε το χρώμα του μελανιού.
HellasJournal
Το ερωτημα ειναι τελειως αφελες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μαλιστα υπαρχει εμμεση προσπαθεια προπαγανδας περι "σωτηριας συμφωνιας":
Συμφωνα με το http://greeknation.blogspot.com/2018/06/blog-post_981.html
"Του Στέφανου Μυτιληναίου - Την αναχαίτιση μιας μεγάλης απειλής κατάφερε η χώρα μας συνάπτοντας τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Στην εύλογη απορία «τι κερδίσαμε από τη συμφωνία;», που απασχολεί την κοινή γνώμη, η απάντηση είναι ότι «σπάσαμε» το βόρειο σκέλος μιας τουρκικής «δαγκάνας» που σκόπευε να μας κλείσει και να μας «σφίξει» από βόρεια και ανατολικά.
Η ελληνική εξωτερική πολιτική όχι μόνο έσωσε τη Μακεδονία από μια μελλοντική κατάσταση πολιορκίας και ομηρίας, αλλά παράλληλα επέκτεινε τον ζωτικό μας χώρο στον Βορρά, αποσπώντας την ΠΓΔΜ από την τουρκική επιρροή και εντάσσοντάς τη στη δυτική σφαίρα επιρροής.
Τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφος της ΠΓΔΜ -σε μικρή απόσταση από τα ελληνικά σύνορα- επεδίωκε, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η Άγκυρα με την εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή έπειτα από έναν αιώνα"
Και θετουμε το πραγματικο ερωτημα:
Τι εμποδιζει τους Σκοπιανους να συναψουν συμφωνια με τους τουρκους απο την στιγμη
που θα εχουν μπει την ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και απο την στιγμη που οι Αμερικανοι θα εχουν
φτιαξει την δικη τους βαση και τους δικους τους αγωγους στο σκοπιανο εδαφος;
Οι τουρκοι εχουν ηδη στρατιωτικη βαση στην Αλβανια.
Η Αλβανια ομως εχει ηδη ενταχθει στο ΝΑΤΟ και ετοιμαζεται να ενταχθει στην ΕΕ!
Σε αυτη την περιπτωση πως προφυλασσομαστε απο τους τουρκους;
Και γιατι αυτο που εγινε στην αλβανια να μην επαναληφθει στα Σκοπια;
Το χρώμα του μελανιού θα είναι μαύρο σαν και αυτούς που έκαναν την προδοτική συμφωνία. Τι κέρδισε η Ελλάδα; τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ! αντιθέτως παρέδωσε γλώσσα και ιθαγένεια "μακεδονική". Όσο για τα υπόλοιπα κράτη που τους ονόμαζαν "μακεδονία" και "μακεδόνες" (αυτό δηλ. την ιθαγένεια+γλώσσα, δεν το ξέρουμε) Σλάβοι ήταν είναι και θα είναι, εμάς δεν μας ενδιαφέρει πως τους ονόμαζαν οι Δυτικοί και η Μέρκελ. Αυτό που γράφετε είναι η συριζαίϊκη καραμέλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες ΔΕΝ δεχόμαστε την προδοτική συμφωνία. Ας ελπίσουμε (που δεν το πιστεύω) ο Μητσοτάκης να παραιτηθεί για να μην περάσει από την βουλή το έγκλημα που υπέγραψαν οι δυο δικτάτορες (δεν ρωτηθήκαμε εμείς). Αν δεν παραιτηθεί είναι ίδιος και αυτός αφού ξέρει ότι θα περάσει η προδοτική συμφωνία με 151 προδοτικούς ψήφους από τους πρόθυμους.