Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναπαραγωγή σκοπιανής προπαγάνδας με διαφορετικά λόγια από Κοτζιά - Σύριζα


Ενδεικτικό και όψιμο της κατάστασης της κυβέρνησης που επιδιώκει να περάσει αυτές τις θέσεις είναι οι σπασμωδικές ενέργειες του αναρμόδιου για γλωσσολογικά (σύμφωνα και με τον Γ. Μπαμπινιώτη) Ν. Κοτζιά να προκαταβάλει και να ερμηνεύσει αβάσιμα υπέρ Σκοπίων ένα διεθνές γλωσσολογικό θέμα διευθέτησης το 1977 που αφορούσε όλα τα αλφάβητα πλην των λατινικών και είχε θέμα τον απλό μεταγραμματισμό με λατινικούς χαρακτήρες τής γλώσσας των Σκοπίων.

Η ίδια η επωνυμία τής σύστασης («Serbo-Croatian and Macedonian Cyrillic alphabets of Yugoslavia») αλλά και μια σαφέστατη ένδειξη "βουλγαρικό κυριλλικό αλφάβητο", δείχνει και σε ποια γλωσσική οικογένεια ανήκει η γλώσσα των Σκοπίων (ανήκει στις σλαβικές γλώσσες), γραφόμενη όπως και οι λοιπές γλώσσες της τότε Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, η Σερβική
και η Κροατική, με το σλαβικό κυριλλικό αλφάβητο.


Δεν αμφισβητούν δηλαδή ούτε καν οι ίδιοι ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική (σλαβική κατά την ονομασία υπό την Ελληνική και γενικότερα αυτονόητη επιστημονικά και γλωσσολογικά οπτική γωνία), γι’ αυτό και γράφεται με το σλαβικό αλφάβητο όπως και οι άλλες σλαβικές γλώσσες (Σερβική, Κροατική, Βουλγαρική, Ρωσική, Πολωνική κ.ά.).

Στη σελίδα 29 αναφέρει:
"Αναγνωρίζοντας περαιτέρω από ό, τι στη Γιουγκοσλαβία η λατινοποίησις του Σερβο-Κροατικού και του Μακεδονικού κυριλλικού αλφάβητου έχει από καιρόν χρησιμοποιηθεί εις επίσημα γεωγραφικά λεξικά και χάρτες, (Το συνέδριον) συνιστά ότι τα συστήματα που αναφέρονται στο παράρτημα του παρόντος ψηφίσματος να υιοθετηθούν ως διεθνή συστήματα δια την λατινοποίησιν των Σερβο-Κροατικών και Μακεδονικών γεωγραφικών ονομασιών εις την Γιουγκοσλαβίαν".
Ουδέποτε λοιπόν αναγνωρίστηκε, ούτε και ήταν αυτό το θέμα της συνάντησης, κάποια "μακεδονική γλώσσα" ή κάποια γεωγραφική περιοχή στη Γιουγκοσλαβία με το όνομα Μακεδονία.

Το Σύριζα ως προς το παραπληροφοριακό λανσάρισμα της εκχώρησης της ονομασίας και της επιδίωξης επιμέρους συμφωνιών στα πλαίσια προπαγάνδας αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης των γεγονότων, ακόμα και των ίδιων των επιχειρημάτων μας, έχει σκοπό την προσχώρηση και υιοθέτηση της σκοπιανής προπαγανδιστικής επιχειρηματολογίας. Αμέσως μετά από αυτή την κίνηση της κυβέρνησης να θολώσει τα πράγματα, ήρθαν οι δηλώσεις των επί μέρους διεργασιών αναγνωρίσεων σε σχέση με το θέμα αναγνώρισης γλώσσας κατόπιν των συνεννοήσεων με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Νίκος Κοτζιάς:
"Θα προσδιορίζεται ότι αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά ή οτιδήποτε που έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με την ελληνική Μακεδονία, και ότι είναι μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. «Αυτό το θεωρώ ειλικρίνεια, σαφήνεια» τόνισε χαρακτηριστικά."
Αυτό που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο το θέμα - και που προσπερνά το σύριζα - είναι πως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Μακεδόνες θεωρούν πως τα κυριλλικά αποτελούν την σύγχρονη ή εξ΄ αρχής γλώσσα των Μακεδόνων αδιαφορώντας για το πανομοιότυπο των σλαβικών γλωσσών ΜΗ αυτοπροσδιοριζόμενων ως μακεδόνες, οι οποίοι μιλάνε και γράφουνε όμοια σε σλαβόφωνα κράτη κυρίως της ανατολικής Ευρώπης.

Η προπαγάνδα των Σκοπίων αδιαφορεί για την αττική διάλεκτο ή Ελληνική τοπική διάλεκτο δωρικού χαρακτήρα των αρχαίων Μακεδόνων. Το 99% των επιγραφών που μας έχουν σωθεί από την Μακεδονία είναι γραμμένες στην αττική διάλεκτο, πιθανότατα λόγω της αττικής διαλέκτου ως επίσημης γλώσσας του Μακεδονικού βασιλείου ήδη από τα τέλη του 5ου- αρχές4ου αι. Π.Κ.Ε...ήδη αρκετά πίσω στην αρχαιότητα.

Η τακτική όμως των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Μακεδόνες και της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων, εντοπίζεται στην ψευδή παρουσίαση κάποιου γλωσσικού και εθνολογικού διαχωρισμού των αρχαίων Μακεδόνων από Ελληνικές διαλέκτους και αρχαία τοπικά φύλα, και αντιστρόφως στον διαχωρισμό σλαβικών και βουλγαρικών γλωσσικών ιδιωμάτων και των κυριλλικών από τις αντίστοιχες σλαβικές πολιτιστικές και εθνολογικές καταβολές για να παραχθεί μέσω καταχραστικής αυτοδιάθεσης ο νεότερος ανιστόρητος σύγχρονος (αυτοπροσδιοριστικός ) εθνοτικός και "γλωσσολογικός" "μακεδονισμός" του Βαρνταρ.

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Μακεδόνες επιδιώκουν να αναγνωριστούν από το πουθενά ως μια γλωσσολογική-εθνοτική οντότητα εν δυνάμει χωρίς συνθετικές περιγραφές στη γλώσσα ή στην ονομασία κράτους και εθνοτική ταυτότητα σε δύο παραμέτρους:
1) Σλάβοι Βούλγαροι και Αλβανοί διαμένοντες στα Σκόπια επιδιώκουν να αναγνωριστούν ως μακεδονική εθνότητα και
2) η κυριλλική γραφή και το σλαβοβουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα.
Οι σύνθετες περιγραφές και οι επισημάνσεις σε συμφωνίες δεν διασφαλίζουν απολύτως τίποτα. Να τονιστεί πως δεν διεκδικούν κάποιον προσεταιρισμό και αναγνώριση Ελληνικής γραφής ή της Ελληνικής γλώσσης ως αυτόνομη Μακεδονική γραφή ή γλώσσα, αλλά επιδιώκουν να επιβάλλουν πλαίσια αναγνώρισης εθνοτικού και γλωσσικού "μακεδονισμού" με αντίστοιχο παράγωγο προερχόμενο από τον όρο "Μακεδονία" για το σερβοβουλγαρικό ιδίωμα (και τα κυριλλικά).

Η στρατηγική των Σκοπίων στο γλωσσολογικό δεν είναι η καπηλεία της Ελληνικής γλώσσης και γραφής, αλλά η αναγνώριση του κυριλλικού αλφάβητου ως "μακεδονικό" που θεωρούν ότι ανήκει σε (αρχαίους και σύγχρονους) Μακεδόνες και όχι σε σλαβικά φύλα, ενώ οι ίδιοι που αυτοπροσδιορίζονται ανιστόρητα ως Μακεδόνες διεκδικούν παραλλήλως μέσω ψευδοαλυτωτισμού τα εδάφη της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας που κατά την σκοπιανή προπαγάνδα θεωρούνται ως "αλύτρωτα εδάφη" στα οποία κατοικούν Έλληνες που μιλάνε Ελληνικά τάχα μαζί με καταπιεσμένες εθνοτικές γλωσσικές "μακεδονόφωνες" και εθνοτικές μειονότητες Μακεδόνων.

Η αναγνώριση κάποιας ανύπαρκτης "μακεδονικής" γλώσσας με ή χωρίς σύνθετο προσδιορισμό και με επιμέρους επισημάνσεις πως ανήκει στην οικογένεια σλαβικών ιδιωμάτων, δεν διασφαλίζει τίποτα για την Ελλάδα. Απλούστερα, ο "μακεδονικός" επεκτατισμός θα καταστεί -σύμφωνα και με τις βλέψεις των Σκοπίων- αναγνωρισμένος, με πληθυσμούς κυρίως Σλαβοβουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής για τους οποίους θα επικυρωθεί εθνοτική ταυτότητα με κάποια σύνθετη πιθανώς ονομασία με τον όρο Μακεδονία, ενώ η κυριλλική γραφή και το σερβοσλαβικό γλωσσικό ιδίωμα θα περιγράφονται με παράγωγα του όρου "Μακεδονία". Με άλλα λόγια, αυτή είναι και η απαίτηση των Σκοπίων με το σύριζα να τονίζει την υποτιθέμενη διασφάλιση με αστερίσκους που αναφέρονται σε διαχειρίσιμα από πλευράς Σκοπίων θέματα.

Μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει μέσω συμφωνιών με επισημάνσεις και "αστερίσκους" τάχα ως ανήκουσα σε σλαβικές υποκατηγορίες ενώ θα ονομάζεται μακεδονική. Ο Κοτζιάς και η κυβέρνηση σύριζα αναπαράγουν ακριβώς αυτό που απαιτούν οι Σκοπιανοί με τους "αστερίσκους" και τις υποσημειώσεις να αποτελούν όχι απλώς ασήμαντες λεπτομέρειες για τη στρατηγική του γειτονικού κρατιδίου αλλά και παραδοχές που συνυπάρχουν ούτως ή άλλως στον ψευδοαλυτρωτισμό τους.

"Εμπεδοκλής"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "θα επικυρωθεί εθνοτική ταυτότητα με κάποια σύνθετη πιθανώς ονομασία με τον όρο Μακεδονία"

    Το άρθρο λογικά συντάχθηκε λίγο πριν τη επισημοποίηση της συμφωνίας. Συμφωνήθηκε το Βόρεια Μακεδονία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προδοσία της κυβέρνησης όσον αφορά και την αναγνώριση "μακεδονικής" γλώσσας και την συμφωνία για υπηκοότητα εξισωμένα μάλλον με την έννοια της ιθαγένειας, είναι πως μειοδοτικά συμφώνησε να αναγνωριστεί και κατόπιν να τεθεί ένα ψεύτικο έθνος, αυτό των ψευτομακεδόνων με κατοχυρωμένη μακεδονική υπηκοότητα, ως επικεφαλής και ελεγκτής της ιστορίας και των δικαιωμάτων επί της ονομασίας "Μακεδονία" καθώς και συνεπαγόμενων εδαφών.
    Θα αντιστραφεί εντελώς η πραγματικότητα μέσω της επικύρωσης αυτής της σύγχρονης ψευδοεθνολογικής κατοχύρωσης δίνοντας στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να προσφύγουν χρησιμοποιώντας την αναγνώριση και την υπαγωγή τους σε διατάξεις του ΟΗΕ (για αυτόχθονους πληθυσμούς) και να ζητήσουν πληθυσμιακές ανακατανομές σε Ελληνικά εδάφη προς όφελος των αναγνωρισμένων ως "μακεδόνες", της "βορείου μακεδονίας" όπως συμφωνήθηκε.

    Η κυβέρνηση νομιμοποιεί με δόλο προθέσεις, βλέψεις και μεθοδεύσεις αντικατάστασης εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού εν μέσω μιας συνεποπτείας πουλώντας προπαγανιστικά φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες για erga omnes και αλλαγή συντάγματος και διευκρινήσεις επί των κύριων αναγνωρίσεων.

    Η υπηκοότητα και η ιθαγένεια και γλώσσα συνυφαίνονται υπερπρονομιακά στο διεθνές δίκαιο σε επικράτεια σχετικής ονομασίας(Μακεδονία), έστω και εάν αυτή η αναγνώριση είναι εντελώς γελοία, ανιστόρητη εθνολογικά και γλωσσικά.
    Ξεπερνούν σε ισχύ μια περιστασιακή μορφή στο σύνταγμα ενώ η συμφωνία έναντι όλων υποδηλώνει αυτή την προσωρινή συνδιαχείριση μέσω των πειθαναγκασμών από διεθνείς οργανώσεις στα εσωτερικά του Ελληνικού κράτους και της εθνικής κυριαρχίας.

    Το σύριζα θα πρέπει να λογοδοτήσει ποινικά γιατί μέσω του κοινοβουλίου και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση των σκοπίων επιδιώκει να νομιμοποιήσει και να κατοχυρώσει την πλέον ανιστόρητη και προπαγανδιστική εκδοχή, και την πλέον επεκτατική, τόσο στο γλωσσολογικό όσο και στο εθνολογικό.
    Οι προδότες νομίζουν πως διέγραψαν το συντριπτικό πλεονέκτημα του Ελληνικού στοιχείου Ελληνικής γλώσσας και γραφής στη Μακεδονία, αναγνωρίζοντας τον ψευτό νεο"μακεδονισμό" ο οποίος δεν έχει παλαιότερες καταβολές από τον 6 με 7 αιώνα Μ.Χ. και δεν σχετίζονταν τόσο, όσο θέλουν κάποιοι, με την Ελληνική γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.
    Η ιστορική Μακεδονία ως προς το αρχικό βασίλειο είναι και η Ελληνική περιοχή της σύγχρονης περιφέρειας. Η Βαρντάσκα βρίσκεται στην περιοχή της Παιονίας, ουδέποτε θα μπορούσε να έχει υπό κανονικές συνθήκες αξιώσεις.
    Η κυβέρνηση προδίδοντας τους αγώνες για τη Μακεδονία, έθεσε ως επικεφαλής Αλβανούς Σλάβους και Βούλγαρους υπό ένα ανύπαρκτο έθνος και μια ανύπαρκτη τεχνητή γλώσσα και ως διαχειριστές σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και της Ελληνικής κυριαρχίας.
    Θα λογοδοτήσουν όλοι τους σύντομα για προδοσία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]