Ποιοι φοβούνται επιστροφή Καραμανλή - Το σχέδιο αποδόμησης της "Πυθίας"!
Ο Ιανός αγκαλιάζει και μαχαιρώνει την «Πυθία»
Το σίριαλ της «Πυθίας» συναγωνίζεται σε πλοκή, σε δράση και σε απρόβλεπτα επεισόδια το “Homeland” ή το «House of Cards». Υπήρξαν ή όχι τα πληροφοριακά δελτία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που ανέφεραν απειλή κατά της ζωής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή; Ήταν αληθινές ή όχι οι πληροφορίες που ήθελαν στόχο ευρύτατης συνωμοσίας (με ανάμειξη δυτικών υπηρεσιών) τον πολιτικό που έκανε τολμηρά ανοίγματα (απαράδεκτα για τους δυτικούς) στη Μόσχα και είπε «όχι» στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν μέσω διαύλου τον Καραμανλή για συστηματική παρακολούθησή του από πράκτορες και για επικείμενη δολοφονική απόπειρα εναντίον του ή όλα αυτά ήταν παραμύθια που κατασκευάστηκαν από κύκλους για να «ηρωποιηθεί» ο Καραμανλής μετά την πτώση του;
Ήταν ένα πελώριο ψέμα η αθέατη σύγκρουση της ΕΥΠ με τη CIA την εποχή που είχε απανωτά ραντεβού ο πρώην πρωθυπουργός με τον Βλαδίμηρο Πούτιν;
Σύμφωνα με αφήγηση του Καραμανλή στο “Crash”, έζησε μήνες σε πλήρη καραντίνα και μέσα σε κλοιό αστυνομικών. Είπε ψέματα;
Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει αφηγηθεί στο “Crash” παρασκήνια από τη μεγάλη κόντρα του Καραμανλή με τους Αμερικανούς. Είχε επίσης αναφέρει με λεπτομέρειες ονόματα διπλωματών που έψαχναν μετά μανίας να βρουν πληροφορίες για τις επαφές του πρώην πρωθυπουργού με τον Πούτιν και τις συμφωνίες για τους αγωγούς. Έλεγε ψέματα;
Γιατί τώρα ξαφνικά άρχισαν να διοχετεύονται πληροφορίες ότι όλη η δουλειά που έκανε ο ανακριτής κ. Φούκας και όσα στοιχεία συγκέντρωσε για το σχέδιο «Πυθία» ήταν παραμύθια της… Θείας Λένας; Δηλαδή, όλη η σκληρή δουλειά του ανακριτή ήταν μία φούσκα; Ο ανακριτής έπεσε θύμα πλαστών πληροφοριών; Τόσο αφελής ήταν; Γιατί για πολύ καιρό η ΕΥΠ δεν του έδινε τα στοιχεία που ζητούσε;
Καταλαβαίνουμε έως ένα σημείο ότι δεν μπορεί να διατηρείται η ένταση στις σχέσεις μας με συμμάχους και μάλιστα με τους Αμερικανούς, στους οποίους θέλει να «ακουμπά» ο Αλέξης Τσίπρας. Και μάλιστα εν καιρώ μνημονίου και με τους Τούρκους να ξεσαλώνουν στο Αιγαίο.
Είναι εύλογο να θέλουν κάποιοι να πάνε οριστικά στη λήθη (στο αρχείο) οι υποκλοπές μέσω του λογισμικού της Vodafone και όλα τα έγγραφα που αναφέρουν επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας.
Πιθανότατα ο πρώην πρωθυπουργός μετά τα ραντεβού με τον αμερικανό πρέσβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήθελαν να ξεχαστούν και να σβήσουν όλες αυτές οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την ανάκριση του κ. Φούκα. Δηλαδή όλα αυτά που έδωσαν τροφή για πηχυαίους τίτλους και καυτά ρεπορτάζ που ενόχλησαν ποικιλοτρόπως τους παραδοσιακούς συμμάχους μας.
Αφού πρώτη προβλήθηκε δεόντως η «Πυθία» και έγινε «λαϊκός ήρωας» (ένα είδος Βαλκάνιου κεντροδεξιού Αλιέντε) ο Καραμανλής, επιχειρείται τώρα να απαξιωθεί πλήρως η υπόθεση και να παρουσιαστεί ως προϊόν ενός «παρακράτους» και κάποιων πρακτόρων (και μάλιστα κακοποιών) που θέλουν να συνωμοτήσουν και να αποσταθεροποιήσουν την ΕΥΠ, προβαίνοντας και σε δυσφήμηση του σημερινού διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη.
Εδώ προκύπτουν καυτά ερωτήματα για το timing κατά το οποίο επελέγη να ανακινηθεί το θέμα «Πυθία» και να παρουσιαστεί ως «κατασκεύασμα» το περιεχόμενο της ανάκρισης.
Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι ο φάκελος πρέπει να πάει κάπου στην άκρη, να τον καταπιεί η λήθη, για το καλό των σχέσεών μας με τους Αμερικανούς. Πέραν αυτού, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν επικίνδυνο τον Καραμανλή και ακόμα πιο επικίνδυνη μια επαναδραστηριοποίησή του σε χρόνους που ο σημερινός πρωθυπουργός υλοποιεί με αφοσίωση το μνημόνιο και φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει σε πλήθος εθνικών θεμάτων, όπως το Μακεδονικό. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για προσπάθεια αποηρωοποίησης του Καραμανλή, δηλαδή να πειστεί η κοινή γνώμη ότι ουδέποτε ροκανίστηκε ή απειλήθηκε η ζωή του ή ανετράπη από δυτικούς. Ή να πρόκειται για προσπάθεια «πλυσίματος» του πρώην πρωθυπουργού από τις «λαδιές» των φιλικών σχέσεων με το Κρεμλίνο προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι, την ώρα που θα χρειαστεί. Όπως ο θείος του, που ανέλαβε δράση όταν κατέρρευσε η Χούντα μέσα στα ερείπια της κυπριακής τραγωδίας.
Φυσικά, εκ πρώτης όψεως όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό με πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΥΠ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σφοδρή επιθυμία να κλειδωθούν σε ντουλάπια όλες οι σελίδες της δικογραφίας για το σχέδιο «Πυθία 1». Υπάρχει ένας Ιανός που αγκαλιάζει τώρα την «Πυθία» και τη μαχαιρώνει πισώπλατα. Άλλωστε, όλα όσα γράφονται έχουν δημοσιοποιηθεί πάλι το 2013 (βλ. «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη, Νοέμβριος 2013).
Όπως πληροφορείται το «Crash», ανώτατος αξιωματούχος της ΕΥΠ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να οργάνωσε, πρόσφατα, μια συνάθροιση ορισμένων δημοσιογράφων, στους οποίους ανέφερε για «ένα εν εξελίξει σχέδιο υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας», ενώ συγχρόνως επιχείρησε να απαξιώσει ως ανύπαρκτη απειλή το αποκαλυφθέν σχέδιο «Πυθία 1».
Ο ανώτατος αξιωματούχος της ΕΥΠ ήταν ο διοικητής της κ. Γιάννης Ρουμπάτης, αφού αυτός ουσιαστικά «φωτογραφίζεται» στα δημοσιεύματα δύο δημοσιογράφων που ενημερώθηκαν για τη «συνωμοσία κατά ΕΥΠ» και για το… παραμύθι της «Πυθίας». Αυτό βέβαια δεν τεκμηριώνεται, συνάγεται ως συμπέρασμα. Φυσικά, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν μπορεί να θεωρηθεί συνέντευξη, αλλά μια επικοινωνιακή προσπάθεια στοχευμένης πληροφόρησης με απροσδιόριστες μέχρι στιγμής επιδιώξεις.
Σύμφωνα με διαρροές εκ μέρους των συμμετασχόντων στη συγκεκριμένη ενημέρωση, ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να κατονόμασε ή να «φωτογράφισε» τα φερόμενα ως συνωμότες και ενορχηστρωτές πρόσωπα, τα οποία έχουν ή είχαν σχέση με την ΕΥΠ. Και κατήγγειλε ότι αυτά τα πρόσωπα ανήκουν στο «παρακράτος» και «έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, την κατασκοπεία ή και τα δύο».
Πιο συγκεκριμένα -κατά τα λεγόμενά του- ως εγκέφαλος, υποκινητής και πρωτεργάτης του σχεδίου, εμφανίστηκε πρώην συνδικαλιστής της Υπηρεσίας, από την οποία έχει απομακρυνθεί, αφού κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ενώ αθωώθηκε από καταγγελίες για κακουργήματα!
Ως συνεργός του προαναφερθέντος φέρεται ένας καθ’ όλα δραστήριος και ικανός πρώην συνεργάτης – πράκτορας της Υπηρεσίας, ο οποίος επίσης κατηγορείται και διώκεται, κυρίως λόγω της σχέσης του με τον πρώτο αναφερόμενο, ενώ στο ίδιο σχέδιο υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ συμπεριλαμβάνεται επιχειρηματίας πρώην συνεργάτης της που έχει καταδικαστεί για απάτες και βρίσκεται στη Δανία, από την οποία όμως δεν εκδίδεται στη χώρα μας!
Επίσης, στη «συνωμοσία» μετέχει μια γυναίκα – στέλεχος της Υπηρεσίας, με ιδιαίτερη μόρφωση και αναμενόμενη ανέλιξη, που φέρεται να σχετίζεται με τον τελευταίο και γενικά να ενεργεί «εκτός πλαισίου των καθηκόντων της».
Όλα αυτά, βέβαια, μπερδεμένα, ασαφή και αόριστα, δεν έχουν ονοματεπώνυμο και απλώς προκάλεσαν εντύπωση γιατί αμφισβητούσαν ως πλαστή την υπόθεση «Πυθία 1». Κανένας πολίτης δεν έδωσε σημασία στα υπόλοιπα.
Περίεργο είναι ότι η «Πυθία» έμπλεξε με καταγγελίες για υπονόμευση και αποσταθεροποίηση της Υπηρεσίας που έχει στόχο να δημοσιοποιηθούν κατηγορίες εναντίον του διοικητή και υψηλά ισταμένων στελεχών της για χρηματισμό από βίζες και άδειες παραμονής αλλοδαπών, για έλεγχο και εκμετάλλευση εταιρειών διακίνησης μεταναστών και προσφύγων, για συγγενικά τους πρόσωπα με εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα, καθώς και για εκ μέρους τους σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της Υπηρεσίας!!!
Πως έμπλεξαν οι πληροφορίες για τον Καραμανλή με όλα αυτά είναι ένα ερώτημα. Το ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον αυτών των «αποκαλύψεων» εστιάζεται στην καθ’ όλα απαξιωτική τοποθέτησή τους απέναντι στο πολύκροτο «Σχέδιο Πυθία 1», το οποίο ευθέως φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «φούσκα» και ως κατασκεύασμα που εν πολλοίς σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από τον «εγκέφαλο» του όλου σχεδίου υπονόμευσης της ΕΥΠ και των συνεργατών του, για τους οποίους η σημερινή διοίκηση αφήνει να εννοηθεί ότι λειτουργούν ως πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, μη δυτικών δυνάμεων, δηλαδή μάλλον πρακτόρων της Μόσχας που «εφοδίαζαν» τον Καραμανλή με πλαστές πληροφορίες.
Δηλαδή, η διοίκηση επί Τσίπρα, προφανώς όχι μόνη της αλλά σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, βγάζει προς τα έξω ότι ήταν κατασκεύασμα το σχέδιο «Πυθία» και ότι «κτίστηκε» για να τρομοκρατηθεί ή να επηρεαστεί ή να ηρωοποιηθεί ο Κώστας Καραμανλής. Φυσικά, σε όλες αυτές τις πληροφορίες δεν αναφέρεται και ούτε προστίθεται τίποτε για υποκλοπές Vodafone, για Wikileaks και Παπανδρέου και για άλλα πολλά που μας απασχόλησαν από την εποχή που εισήλθαμε στο μνημόνιο μέχρι την άνοδο του Τσίπρα στο Μαξίμου και την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΕΥΠ. Συγχρόνως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ, επιχειρώντας να… σβήσει το «Σχέδιο Πυθία 1», φέρεται να αναγνώρισε ή να απέδειξε στους παρισταμένους δημοσιογράφους στοιχεία από τον φάκελο της υπόθεσης, ανάμεσα στα οποία και ένα έγγραφο χαρακτηριζόμενο ως «τρίτο» έγγραφο, τα οποία ουδέποτε φέρεται να διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο αυτό αναφέρει και χαρακτηρίζει τις πληροφορίες για αποσταθεροποίηση της χώρας και για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ως σκόπιμα παρασχεθείσες από τους Ρώσους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δικές τους σκοπιμότητες και να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και στους συμμάχους της. Παράλληλα, χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη, με την κωδική ονομασία ΘΣ-13. Εμπλέκοντας συγχρόνως, χωρίς κανένα ενδεικτικό και προβαλλόμενο στοιχείο, στην όλη συγκεκριμένη υπόθεση τον προαναφερόμενο πρώην ενεργό αξιωματούχο και κορυφαίο συνδικαλιστή της ΕΥΠ.
Τέλος, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται να ισχυρίστηκε ότι υπό τις δικές του πρωτοβουλίες επιτεύχθηκε η αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, η οποία θεωρείται πλέον ικανή να εντοπίζει και να εξουδετερώνει κάθε απειλή, τόσο εναντίον της, όσο και γενικότερα εναντίον της χώρας μας. Διαβεβαιώνει, μάλιστα τους παριστάμενους και πρώην συναδέλφους του δημοσιογράφους ότι η αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας είναι αναγνωρίσιμη από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και η στεγανοποίησή της «τείνει να καταστεί απόλυτη».
Προτού επιχειρηθεί μια αξιολόγηση και να δοθεί κάποια ερμηνεία στα φερόμενα ως λεχθέντα από τον διοικητή της ΕΥΠ προς τους προφανώς επιλεγέντες από τον ίδιο δημοσιογράφους, θεωρείται χρήσιμη μια σύντομη αναφορά στα όσα ισχυρίζονται οι τελευταίοι.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στα διάφορα sites και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές γύρω από τα επιδιωχθέντα ή αναγνωσθέντα από τον κ. Ρουμπάτη έγγραφα. Σημαντικές διαφορές εντοπίζονται στους ισχυρισμούς του. Αυτό φαίνεται και από το ότι οι σχετικές δημοσιογραφικές αναφορές δεν ταυτίζονται η μια με την άλλη.
Συγχρόνως, παρατηρείται ότι μερικοί μεταφέρουν ή σχολιάζουν τα λεχθέντα, και ειδικότερα εκείνα της υπόθεσης «Πυθία», εντελώς λανθασμένα, επιπόλαια και χρονικά διαστρεβλωμένα. Όπως π.χ. η στερούμενη κάθε σοβαρότητας αναφορά στο εμφανιζόμενο ως χρησιμοποιηθέν από τους δράστες βαν, για το οποίο κατηγορούν ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και να ερευνήσουν η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ., έναν περίπου χρόνο μετά το συμβάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι εξυπηρετούσαν το «σύστημα Καραμανλή».
Παράλληλα, ο ισχυρισμός ότι στον ανακριτή Δημήτριο Φούκα διαβιβάστηκαν από την ΕΥΠ όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία της υπόθεσης, τη στιγμή που τόσο στο πόρισμα του ιδίου ανακριτή όσο και στο σχετικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου αναφέρεται με σαφήνεια ότι η ΕΥΠ αρνήθηκε να διαβιβάσει στον ανακριτή τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία, επικαλούμενη τη δέσμευση του απορρήτου.
Επίσης δεν έχουν πειστική ένδειξη αληθοφάνειας οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατέστησε σαφές στον ανακριτή ότι δεν θεωρεί σοβαρή την υπόθεση. Εκτίμηση την οποία λογικά φέρεται να είχε καταθέσει και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, καθώς και ο τότε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας, ο οποίος βεβαίως ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση και φυσικά ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή.
Το επιτελείο του «Crash» είχε παλαιότερα καταγράψει πλήρως όσα του αφηγήθηκε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο για την «Πυθία» όσο και για την ένταση που επικράτησε στις σχέσεις του Καραμανλή με συμμαχικό παράγοντα.
Γεγονός είναι ότι οι διαρροές που ακολούθησαν της συνάντησης με τη διοίκηση της ΕΥΠ πρόβαλαν ως μυθεύματα και δημιουργήματα σκοτεινών κύκλων το σχέδιο «Πυθία 1», αντικρούοντας έτσι και παλαιότερα ρεπορτάζ τους. Συγχρόνως, όλοι οι συμμετέχοντες στη «μυστική» συγκέντρωση – ενημέρωση φέρονται να πείστηκαν απολύτως με τις διαπιστώσεις και εκτιμήσεις του κ. Ρουμπάτη, χωρίς να χρειαστεί να του υποβάλουν έστω και μια διευκρινιστική ερώτηση!
Ερωτήματα και «αποκαλύψεις» του διοικητή της ΕΥΠ
Φυσικά, όλοι αναρωτιούνται γιατί διάλεξε αυτό το timing ο διοικητής της ΕΥΠ. Ποιος ήταν ο λόγος να αμφισβητήσει την έρευνα του Φούκα και να φωνάξει ότι πιθανότατα πίσω από τις πληροφορίες που έπαιρνε ο Καραμανλής ήταν Ρώσοι. Δεν έχει γραφτεί ποτέ ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονταν από άλλες πηγές. Και βέβαια ήταν Ρώσοι! Αφού ο Καραμανλής έβλεπε κάθε τρεις και λίγο τον Βλαδίμηρο Πούτιν και υπήρχε επαφή της ΕΥΠ με τον επικεφαλής των εδώ μυστικών υπηρεσιών της Μόσχας.
Το θέμα είναι αν αυτές ήταν αληθινές ή όχι. Ήταν προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ή πράγματι ο Καραμανλής ήταν στόχος λόγω του ανατολικού ανοίγματος της χώρας και της αγοράς όπλων από τη Μόσχα; Ποιοι ήθελαν τώρα να αμφισβητηθεί ως πλαστή και παραπληροφόρηση η ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού από ρωσικές πηγές;
Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο επελέγη να προβληθεί η αμφισβήτηση της ύπαρξης του σχεδίου «Πυθία». Όπως και η ακύρωση όλης της ανακριτικής προσπάθειας από τη Δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι συγχρόνως αθωώθηκε ο κ. Ρόντος για την υπόθεση της ΜΚΟ όπου ήταν «μπλεγμένος» και στην υπόθεση «Πυθία». Μία από τις πιο ευαίσθητες υποθέσεις που διαχειρίστηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο πετιέται βιαίως στις ελληνικές καλένδες. Χωρίς να υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω έρευνα.
Η κύρια αμφισβήτηση των σχετικών ισχυρισμών του κ. Ρουμπάτη εστιάζεται στο εμφανιζόμενο ως «τρίτο» και άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο που δεν διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη. Η ύπαρξη ενός τέτοιου εγγράφου, που χαρακτηρίζει ως μυθεύματα ή κατασκευασμένες τις σχετικές πληροφορίες και ως αναξιόπιστο τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία ΘΣ-13, σίγουρα μπορεί να αποκλειστεί. Και αυτό διότι είναι αδιανόητη η παράλειψη εκμετάλλευσης και προβολής του από την ακραίως κομματική διοίκηση των Μπίκα – Παπαγεωργίου – Τσαντρίζου προκειμένου να απαξιωθεί η όλη δημοσιοποιηθείσα και οδεύουσα προς δικαστική διερεύνηση υπόθεση, καθώς και να προστατευθεί από την έκθεσή του ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Και η επόμενη όμως διοίκηση της ΕΥΠ, υπό τον κ. Θεόδωρο Δραβίλλα, δεν εντόπισε και δεν παρέδωσε στη Δικαιοσύνη κανένα έγγραφο.
Με τη συγκεκριμένη ενέργεια περί δήθεν εντοπισμού και αποκάλυψης αυτού του «τρίτου» καθοριστικού εγγράφου εκ μέρους του σημερινού διοικητή, αναρωτιέται κανείς γιατί ο κ. Ρουμπάτης περίμενε τρία χρόνια να «ανακαλύψει» το τρίτο έγγραφο. Ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΥΠ αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και ενώ συνεχιζόταν η έρευνα του ανακριτή Δημητρίου Φούκα, το σχετικό πόρισμα του οποίου συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2015. Γιατί έκτοτε το επίμαχο έγγραφο δεν διαβιβάστηκε στον συγκεκριμένο ανακριτή ή στο Δικαστικό Συμβούλιο ή ακόμα και στον διεξάγοντα σήμερα την πρόσθεση ανακριτική πράξη νέο ανακριτή;
Ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να εντοπίζει και να προβάλλει, με τον δικό του τρόπο, ένα ανύπαρκτο έγγραφο αμφισβήτησης της υπόθεσης «Πυθία» και της αξιοπιστίας του συγκεκριμένου πληροφοριοδότη. Όμως ο ΘΣ-13, σύμφωνα με τις καταθέσεις αρμοδίων πρώην κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΥΠ και τη διεξαχθείσα δικαστική έρευνα, συνέχιζε να διαβιβάζει πληροφορίες σχετικές με την τρομοκρατία και την εθνική μας ασφάλεια, αρκετές από τις οποίες φέρονται να αποδείχθηκαν εντυπωσιακά ακριβείς και αξιοποιήσιμες. Όπως, η μεθοδευμένη και αποβλέπουσα σε πρόκληση επεισοδίου, κινητικότητα των τούρκων περίξ των νήσων Ρω και Καστελλόριζου. Ο σχεδιασμός αυτός απετράπη με ενέργειες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ύστερα από την έγκαιρη σχετική ενημέρωση της ΕΥΠ τον Ιούνιο του 2009.
Η διαβεβαίωση του διοικητή της ΕΥΠ για επίτευξη απόλυτης στεγανότητας της Υπηρεσίας δεν απαιτεί και δεν αντέχει καμία ανάλυση και κριτική, αφού μέσα από τους δικούς του ισχυρισμούς και τις καταγγελίες διαψεύδεται, ενώ βεβαίως είναι ευρέως γνωστή η σημερινή «ικανότητα» της συγκεκριμένης και λίαν ευαίσθητης Υπηρεσίας στον τομέα της ασφάλειάς της.
Η απάντηση Κοραντή
Ως απάντηση επί των συγκεκριμένων ισχυρισμών του σημερινού διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, μπορεί να χαρακτηριστεί η σχετική άποψη και τοποθέτηση του διοικητή της ΕΥΠ στο χρονικό διάστημα 2004-2009, κ. Ιωάννη Κοραντή, η οποία δημοσιεύθηκε σε φύλλο της Κυριακάτικης εφημερίδας «Δημοκρατία», σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου:
«Τι συνέβη με το Σχέδιο Πυθία; Σας παρεδόθη τον Μάρτιο του 2009 έγγραφο το οποίο αμφισβητούσε την εγκυρότητα της πηγής που σας αποκάλυψε σχέδιο ενέδρας κατά πρώην πρωθυπουργού στον Γέρακα;Αναφέρει λοιπόν ο κ. Κοραντής:
«Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Με ένα πρώτο άκρως απόρρητο ειδικό δελτίο ενημέρωσης αριθμ. 53/13-1-2009, η ΕΥΠ ενημέρωνε τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο για ένα γενικό πλαίσιο πληροφοριών που αφορούσαν την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μας και τη στοχοποίηση του τότε πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ επανήλθε με ένα δεύτερο αντίστοιχο δελτίο αριθμ. 213/5-2-2009 προς τους ίδιους αποδέκτες και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη (αρμόδιος για την ΕΛ.ΑΣ.), όπου παρέθετε με κάθε λεπτομέρεια, πλέον, όσες πληροφορίες είχε συλλέξει για την υπόθεση «Πυθία». Αμφότερα τα δελτία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Επίκαιρα» τον Ιούνιο του 2011, ώστε παρέλθει να επεκταθώ. Σημειώνω εντούτοις ότι, όταν μου προσκομίστηκε το σχέδιο του δεύτερου δελτίου, θεώρησα επιβεβλημένο να προσθέσω, χειρόγραφα –ως όφειλα-, επιφυλάξεις ως προς την αξιοπιστία της πηγής και στο ενδεχόμενο οι πληροφορίες που μας είχαν περιέλθει να εντάσσονταν σε πλαίσιο παραπληροφόρησης. Αυτά προστέθηκαν ως τελική παράγραφος 3 του δελτίου».Παράλληλα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ περιγράφει την επικοινωνία του τότε με το Μαξίμου, αναφέροντας ότι:
«Μετά τη λήξη του δελτιου 213/5-2-2009 επικοινώνησε μαζί μου δύο τουλάχιστον φορές ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου, ζητώντας να μάθει αν η ΕΥΠ διέθετε άλλες, συμπληρωματικές πληροφορίες. Του απάντησα ότι δεν είχαμε λάβει καμία νεότερη ενημέρωση, ότι πιέζαμε τον δίαυλο επικοινωνίας με τον πληροφοριοδότη να κινηθεί πιο δραστήρια και ότι θα τηρούσα το πρωθυπουργικό γραφείο ενήμερο όταν θα είχαμε νέα. Έκρινα, εντούτοις, ότι αυτές οι προφορικές απαντήσεις μου έπρεπε, για την τάξη, να καταγραφούν σε ένα σύντομο έγγραφο που έστειλα στον τότε πρωθυπουργό στις αρχές Μαρτίου».Και συμπληρώνει με έμφαση ο κ. Κοραντής:
«Ουδεμία αναφορά έκανα περί υποτιθέμενες αναξιοπιστίας του πληροφοριοδότη μας και, συνακόλουθα, των πληροφοριών του, πόσω μάλλον που ουδέποτε είχε περιέλθει στην ΕΥΠ έγγραφο που να έθετε επ’ αμφιβόλω την αξιοπιστία της πηγής μας. Και επειδή με την πάροδο του χρόνου η μνήμη αδυνατίζει, διασταύρωσα όσα αναφέρω εδώ τόσο με τον τότε Α’ υποδιοικητή και στενό μου συνεργάτη κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπή, όσο και με τη, συνταξιούχο πλέον, υπάλληλο που είχε συντάξει και δακτυλογραφήσει τα δύο προαναφερόμενα δελτία ως και τη μεταγενέστερη επιστολή/έγγραφό μου.Οι πιθανές ερμηνείες επί των «αποκαλύψεων» του κ. Ρουμπάτη
Προκειμένου να κριθεί η αξιοπιστία των πληροφοριών περί στοχοποίησης του κ. Καραμανλή, σημειώνω από καθήκον ότι στις 19 Μαρτίου 2009, βράδυ Πέμπτης, στη συμβολή της οδού Κόνιαρη και της λεωφόρου Αλεξάνδρας, έξω από το κτίριο της ΚΕΔ, πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος, ευτυχώς χωρίς θύματα.
Από το σημείο αυτό περνούσε η αυτοκινητοπομπή του τότε πρωθυπουργού όταν έφευγε από το γραφείο του στον Λυκαβηττό. Πλην όμως, είχαν εγκαίρως ληφθεί τα δέοντα μέτρα. Τέλος, η ίδια πηγή μας παρέσχε στη συνέχεια –τουλάχιστον όσο ήμουν διοικητής της ΕΥΠ, δηλαδή μέχρι 14/7/2009- πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια, που αξιοποιήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες».
Η συγκεκριμένη ενέργεια και αντίδραση του σημερινού διοικητή της ΕΥΠ, πέρα από τις όποιες άλλες αναφορές και καταγγελίες, στοχοποιεί και προσπαθεί να πλήξει ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και εμμέσως και τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο(;), γεγονός που δημιουργεί συγκεκριμένα και καίρια ερωτήματα, σε κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας θέματα και όταν ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να δραστηριοποιείται. Η εναντίον του Κώστα Καραμανλή επιθετική διάθεση καταδεικνύεται και μέσα από την αναφορά για καίρια εμπλοκή στο «Σχέδιο Πυθία 1» και ειδικότερα στο επίμαχο «τρίτο έγγραφο», του τότε αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και προϊσταμένου του κλιμακίου της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προηγουμένως υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Κώστα Καραμανλή.
Ο συσχετισμός μάλιστα του φερόμενου ως πρωτεργάτη της εναντίον της σημερινής ηγεσίας της ΕΥΠ υπονόμευσης με την υπόθεση «Πυθία» είναι αδιανόητος, αφού ο συγκεκριμένος εν αργία αξιωματούχος της ΕΥΠ αγνοούσε, παντελώς και αποδεδειγμένα, την ύπαρξη του «Σχεδίου Πυθία 1». Η σκόπιμα σχεδιασμένη εμπλοκή του σε αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι αποτελεί βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της διαρροής άκρως απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Υπόθεση η οποία διερευνήθηκε συγχρόνως από τον ίδιο ανακριτή, ως σχετιζόμενη με το «Σχέδιο Πυθία 1» και με τις υποκλοπές της Vodafone, αποτελώντας όμως ξεχωριστή δικογραφία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μη κατονομαζόμενος, αλλά σαφώς «φωτογραφιζόμενος», κατηγορούμενος ως πρωτεργάτης του καταγγελθέντος σχεδίου υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ, κοινοποίησε στη διεύθυνση καθημερινής εφημερίδας, η οποία είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, εξώδικη διαμαρτυρία. Σ’ αυτήν δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες σε αυτόν και εκ μέρους του διοικητή της ΕΥΠ καταγγελίες, ενώ διευκρινίζει ότι δεν έχει παυθεί οριστικά από την Υπηρεσία του, την οποία ισχυρίζεται ότι υπηρέτησε με ζήλο και αυτοθυσία, τονίζοντας πως οι εις βάρος του κατηγορίες για απάτη αποδείχθηκαν, με αμετάκλητα δικαστικά βουλεύματα, ανυπόστατες.
Σίγουρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να ενήργησε έτσι ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κατόπιν «άνωθεν» εντολών και πιέσεων προκειμένου να αποδομηθεί ο Κώστας Καραμανλής και ενδεχομένως να περιθωριοποιηθούν και να ξεχαστούν οι άλλες δύο εξίσου σοβαρές και «μετέωρες» σχετικές δικογραφίες. Εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών στη Vodafone και η άλλη των διαρροών σημαντικών εγγράφων της ΕΥΠ προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες και κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για συγκεκριμένα και κατονομαζόμενα πρόσωπα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η όλη υπόθεση λαμβάνει άλλες και πολύ σοβαρότερες διαστάσεις, που ίσως να συνδέονται με ξένες δυνάμεις και παρεμβάσεις, σε συσχετισμό ακόμα και με εθνικά θέματα και συμφέροντα της χώρας μας.
Περιοδικό Crash Ιουνίου
Νομίζω ότι η προσπάθεια αυτή αποδόμησης της Πυθίας είναι μελετημένο έργο του αμερικανού πρέσβη Πάϊατ, του οποίου η ιστορία "αποδομήσεων" είναι γνωστή από όσες χώρες πέρασε, διότι τα αντιαμερικανικά αισθήματα του Ελληνικού λαού ενισχύθηκαν πολύ μετά τις αποκαλύψεις του έντιμου κ. Φούκα, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι φωνές των απλών Ελλήνων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, για ενίσχυση των σχέσεών μας με την Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν, κόντρα στις κυρώσεις που αποφασίζονται και επιβάλλονται εναντίον της Ρωσίας από τα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων σε Βρυξέλλες & ΗΠΑ και οι πουλημένοι εθνοπροδότες της ελληνικής πολιτικής σκηνής ακολουθούν τυφλά και ανενδοίαστα, έστω και αφού αποδεδειγμένα έχουμε χάσει πολλά ως Ελλάδα από αυτές τις κυρώσεις. Όσο και εάν επενδύουν με αυτά τα μυθεύματα περί απατηλής Πυθίας στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης υπέρ των ΗΠΑ, γνωρίζουν παράλληλα και την δύναμη του Ελληνικού λαού που κατέχεται και αντιδρά περισσότερο από συναίσθημα παρά από ψυχρή λογική και σίγουρα έχουν κάποιον φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού μας έχουν σίγουρο προτεκτοράτο/δουλικό τους για δεκαετίες και τώρα τα πρόβατα νεοέλληνες αρχίζουν μαθαίνουν, συνειδητοποιούν, κρίνουν και επιθυμούν σε μεγάλο ποσοστό ενίσχυση σχέσεων με την Ρωσία.
ΑπάντησηΔιαγραφή