Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντροπή μας Έλληνες!


Εάν η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τη σλαβική γλώσσα και τη σλαβική ταυτότητα ως «Μακεδονική», τότε η 30η Μάιου του 2018 πρέπει να καταχωρηθεί ως η ημέρα του μεγαλύτερου εξευτελισμού στη μακραίωνη ιστορία μας – ως η πρώτη φορά που επιτρέψαμε να υφαρπαχθεί μέρος της κληρονομιάς και του πολιτισμού μας.

Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

Εάν ισχύουν οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας (αν και δεν έχει αποφασιστεί το δεύτερο συστατικό του), αναγνωρίζοντας επί πλέον τη σλαβική γλώσσα και τη σλαβική ταυτότητα ως Μακεδονική, τότε η 30η Μάιου του 2018 πρέπει να καταχωρηθεί ως η ημέρα της μεγαλύτερης ντροπής στη μακραίωνη ιστορία μας – ως η πρώτη φορά που επιτρέψαμε αμαχητί να υφαρπαχθεί μέρος της ιστορικής μας κληρονομιάς και του πολιτισμού μας, χωρίς να έχουμε κανένα δικαίωμα. Η μεγαλύτερη απορία μου πάντως έχει σχέση με τον πόσο εξευτελισμό μπορούν να αντέξουμε ακόμη όλοι εμείς οι Έλληνες από τους υποκινητές και υποστηρικτές των Σκοπίων – από τους Γερμανούς, με αφετηρία το 2010 και την τραγωδία που βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Περαιτέρω, το να ανακοινώνει επίσημα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εν απουσία της παραμικρής ενημέρωσης μας εκ μέρους της κυβέρνησης ότι, η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ έτσι ώστε να λάβει η χώρα του άμεσα πρόσκληση ένταξης της, σημαίνει πως έχουμε τοποθετηθεί προ τετελεσμένων γεγονότων – παρά τη μη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, καθώς επίσης τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός δε της ταυτόχρονης αναφοράς του στο ότι η χώρα του θα έχει το «τέταρτο ΙΛΙΝΤΕΝ» και πως επιθυμεί διακαώς μία «Μακεδονία», στην οποία οι πρώην σλάβοι πολίτες της και μελλοντικά «Μακεδόνες» θα είναι απαλλαγμένοι από τις προκαταλήψεις και από τους φόβους του παρελθόντος, καθιστά φανερό το μέγεθος της προδοσίας – με πιθανό αντάλλαγμα τα «τριάντα αργύρια» της ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θεωρεί η ελληνική κυβέρνηση πως θα της εξασφαλίσει την παραμονή της στη νομή της εξουσίας. Όπως είπε πάντως ο Σκοπιανός, «Επιβεβαιώσαμε τη Μακεδονική γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητα μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, αλλά η Μακεδονία χρειάζεται ηγέτες για να προχωρήσει – όχι κενές λέξεις. Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των Μακεδόνων».

Το πλέον εξευτελιστικό τώρα για την Ελλάδα, η μεγάλη ντροπή είναι το ότι, τα Σκόπια θα διενεργήσουν δημοψήφισμα για να έχουν την έγκριση των πολιτών τους, όσον αφορά τη μεγάλη νίκη τους – ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να το κάνει, αδιαφορώντας εντελώς για την άποψη των Ελλήνων, όπως το έχει άλλωστε αποδείξει το 2015 Η ευθύνη βέβαια βαραίνει και την αξιωματική αντιπολίτευση, εάν όχι περισσότερο, αφού αρνείται δειλά να πάρει θέση – ενώ είχε απαγορεύσει στο παρελθόν τη συμμετοχή των βουλευτών της στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, επιτρέποντας την «κατά βούληση» στην Αθήνα, απλά και μόνο φοβούμενη μήπως χάσει ψήφους.

Συνεχίζοντας, ακούγεται ότι προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τις 6 Ιουνίου – σε σχέση με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ελπίζοντας να μη διοργανώνεται από κάποιους που θέλουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τα δύο επιτυχημένα προηγούμενα, συν την τηλεοπτική αναμετάδοση τους, έχω την άποψη πως δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα – κρίνοντας απλά από την ογκώδη διαδήλωση της Αθήνας, η οποία χαρακτηρίσθηκε από την κυβέρνηση ως ενέργεια ενός «ετερόκλητου όχλου» που δεν δικαιούται να έχει άποψη!

Ειδικότερα, πιστεύω πως τέτοιου είδους συγκεντρώσεις είναι αναποτελεσματικές, εάν όχι προσχηματικές – αφού έχει τεκμηριωθεί πως η εξουσία, η εγχώρια και η ξένη, δεν τις υπολογίζει καθόλου. Εάν πράγματι δε επιθυμούσαν οι Έλληνες να πετύχουν κάτι, παύοντας να σιωπούν όπως τα πρόβατα που οδηγούνται με τη σειρά στη σφαγή, τότε θα κατασκήνωναν κατά δεκάδες χιλιάδες μπροστά από τη Βουλή – περικυκλώνοντας την ασφυκτικά, με αίτημα την ακύρωση των όποιων ενδοτικών συμφωνιών με τα Σκόπια. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ανόητες φυγομαχίες, αφού τεκμηριωμένα δεν έχουν οδηγήσει πουθενά – αλλά μόνο σε διαρκείς υποχωρήσεις της χώρας μας, οι οποίες δεν πρόκειται να έχουν τελειωμό όπως συμβαίνει πάντοτε με αυτούς που σκύβουν δουλικά το κεφάλι.

Ολοκληρώνοντας, υπενθυμίζω πως όλοι σέβονται έναν αποφασισμένο λαό, αλλά κανένας μία φοβισμένη, εθελόδουλη μάζα που ουσιαστικά συμφωνεί δια της ανοχής της – πόσο μάλλον έναν «όχλο» που δήθεν δεν καταλαβαίνει πως όταν χαρίζεις όνομα, χαρίζεις δειλά έδαφος που δεν ανήκει σε εσένα, αλλά στους προγόνους και στους απογόνους σου.

Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ντροπη για σας αφου ειστε ελληνες....
    για μενα οχι,ειμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα με την "λογικη" σου ,ειτε εισαι "πολιτης του κοσμου", οποτε οι εννοιες της

      Πατριδας και της Ιστοριας ειναι αγνωστες για σενα ,ειτε οι Ελληνες δεν ειναι

      ανθρωποι,οποτε αποδεικνυεσαι ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ.



      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ανάγκη να γυρίζεις το διαδίκτυο για να επιδεικνύεις το μίσος σου προς όλα τα έθνη της γης.
      Τράβα κατευθείαν στο κομουνιστικό σου παραλήρημα σύνθημα.
      Θάνατος στους φασίστες ναζιστές εχθρούς του... λαού ΣΟΥ!!!
      Εάν ήσουν άνθρωπος θα καταλάβαινες!
      Τώρα ...

      Διαγραφή
    3. Τι μας λες;(!)

      Οποιος διαφωνει μαζι σου ,μισει τα αλλα εθνη!!

      Και ειναι σιγουρα κομμουνιστης!

      Και απο την στιγμη που δεν σε καταλαβαινει,αυτο δεν τον κανει ανθρωπο...αλλα

      Ελληνα!!!

      Ξεπερασες και την "λογικη" των Σκοπιανων!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Ένσταση!

    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ;;;

    ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ;;;

    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ!

    Όσο για τα συλλαλητήρια, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αρθρογραφο.

    Ή ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ (προσωπικά προτείνω και τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, για να ξεβρακώσουμε τελείως τους βαστάζους του Ανθελληνικού πολιτικού συστήματος) και ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ, Ή ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΙΝΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.


    Καλλιόπη Σουφλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατατιθενται ηδη μηνυσεις απο σωματεια για εθνικη προδοσια.

      Και πρεπει να κατατεθουν ακομα περισσοτερες.

      Δεν καταλαβαινουν τιποτα οι προδοτες απο συλλαλητηρια και κατασκηνωσεις εξω

      απο την Βουλη,που ουτως ή αλλως θα πρεπει να πραγματοποιηθουν.

      Πιστευω ο Προεδρος της Δημοκρατιας-εστω και την τελευταια στιγμη-να σεβαστει

      τα εγγονια του και να μην συναινεσει σε αυτην την προδοσια!

      Και εδω θα κριθει και ο πραγματικος ρολος του Συμβουλιου της Επικρατειας!


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Ξεχάστε τον Πρόεδρο της ...πιο στυγνής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!
      Ένα ανδρίκελο είναι.
      Όσο για το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και όλη η "δικαιοσύνη", ξεβρακώθηκαν τελείως για τον θεσμικό τους ρόλο.
      Μην περιμένετε τίποτα θετικό.

      Οι μηνύσεις, δεν θα φέρουν κατά την άποψή μου, θετικά αποτελέσματα, γιατί δικαιοσύνη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Λυπάμαι, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα επιβεβαιωθεί η άποψή μου, πως θα καταλήξουμε σε ποταμούς εμφυλίου πολέμου.
      Εύχομαι να διαψευστώ

      Διαγραφή
  3. Κάκιστος ο τίτλος του άρθρου. Γιατί ξεθώριασε την ισχυρή ριπή και ρετσινιά προς τον Κοτζιά από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις που του είπαν καθαρά και ξάστερα: "Ντροπή σου Κοτζιά", εφ' όσον μεταθέτει την αλγεινή αυτή φράση προς τους Έλληνες"! Θα μπορούσε να βρει έναν άλλο τίτλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]