Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψεύδη και απειλές Άγκυρας κατά Ουάσιγκτον πριν την επίσκεψη Τσαβούσογλου


Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, διέψευσε χθες τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που υποστήριξαν ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με «ένα σχέδιο τριών σταδίων» για την απόσυρση των ομάδων των Κούρδων ανταρτών του SDF/YPG από την πόλη Manbij της BA. Συρίας.

“Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τουρκίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος Heather Nauert με δήλωση που έκανε στην Ουάσιγκτον. “Συνεχίζουμε να διεξάγουμε συζητήσεις σχετικά με τη Συρία και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συναντηθεί στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα για συνομιλίες επί του θέματος.

Η διάψευση, ήρθε όταν, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας χθες επιχειρώντας να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις για την πολιτική Erdogan, τρεις εβδομάδες προ των εκλογών, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία σχετικά με το σχέδιο απόσυρσης, μια κίνηση που η Τουρκία έχει από καιρό ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση φαίνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι αληθινή. Σχετική δήλωση είχε κάνει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo στην Ουάσιγκτον, στις 4 Ιουνίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Άγκυρα αποφάσισε να επιστρέψει στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρέσβης που είχε ανακληθεί, για να ετοιμάσει την επίσκεψη του Cavusoglu. Επίσκεψη που γίνεται μέσα στις χειρότρες στιγμές της διπλωματικής ιστορίας των δυο χωρών καθώς μόλις χθες η Άγκυρα απείλησε ότι ενδέχεται να απαγορεύσει την παραμονή των ΗΠΑ στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ σε περίπτωση που δεν της δοθούν τα αεροσκάφη F-35.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]