Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προ των ευθυνών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το Σκοπιανό είναι σίγουρο ότι θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα. Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα αντιμετωπίζεται από τον Τσίπρα και την παρέα του λες και είναι παιχνιδάκι στα χέρια τους.

Που ξανακούστηκε με μια απλή μονογραφή του πρωθυπουργού να δεσμευτεί μια ολόκληρη χώρα; Που ξανακούστηκε με μερικά ταμπούρλα και ζουρνάδες στις όμορφες Πρέσπες να κλείνει ένα θέμα που καίει όλους τους Έλληνες;

Που ξανακούστηκε μια διεθνής σύμβαση να μην έρχεται άμεσα στη Βουλή και να είναι προαπαιτούμενο η ψήφισή της από 180 βουλευτές;

Που ξανακούστηκε να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να μπουν στο ΝΑΤΟ με την ονομασία που θα αποδεχθούμε κι εμείς, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει από την σκοπιανή Βουλή; Τι πιστεύουμε; Ότι το ΝΑΤΟ θα διώξει τα Σκόπια σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί η συμφωνία στο δημοψήφισμα;

Πρόκειται για ορισμένες γκρίζες ζώνες που δεν είναι απλά στα όρια του Συντάγματος αλλά αποτελούν ωμή παραβίασή του.

Εντάξει, ο ελληνικός λαός δεν έχει άμεσα τη δύναμη να αντιδράσει και να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να το κάνει στις εκλογές κι απ’ ότι βλέπουμε ο Τσίπρας θα το πάει μέχρι τέλους.

Όταν, όμως, πρόκειται για εθνική προδοσία στην κυριολεξία τότε κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Απλά είναι τα πράγματα. Για να σταματήσει κανείς το αριστερό χάος, θα πρέπει να βάλει το χέρι του ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας. Αυτό σημαίνει ένα και μόνο πράγμα και να μας συγχωρήσουν κάποιοι. Δεν μιλάμε για πολιτική ανωμαλία, ούτε πιέζουμε τον Προκόπη Παυλόπουλο να το πράξει.

Όμως, δεν είναι απλά ένα μνημόνιο ή ένα προεδρικό διάταγμα. Είναι η καταπάτηση της ψυχής της Ελλάδας, είναι μια εθνική ταπείνωση την οποία μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αποτρέψει.

Πώς; Μα με το να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Και για να είμαστε κι εντάξει μαζί του, αλλά χωρίς καμιά δόση συναλλαγής, να δεσμευτούν όλοι ότι θα τον ψηφίσουν ξανά για άλλη μια θητεία.

Αυτό που προέχει είναι η αποτροπή του κινδύνου που είναι προ των πυλών. Θα σταματήσει το χάος προτού να είναι αργά;

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολη η Ελλαδα επι ποδος πολέμου...αυτη η αισχρή προδοσία δε θα περάσει. NO PASSARAN!
    Και αυτό ειναι έργο του λαού να το επιτελεσει. Για να έχει επι τέλους τη χαρα και τη δυναμη που δίνει μια ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]