Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Κλειστός ο δρόμος έξω από τη Βουλή


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:00 έξω από το Κοινοβούλιο το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται, ενώ στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμφωνία.

Διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει τόσο η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας όσο και η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ελληνική Κυβέρνηση χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική θέση.

Στο μεταξύ πηγές της ΝΔ ανέφεραν χθες ότι το σημερινό συλλαλητήριο θα αποτελέσει την αφορμή για να υπάρξει μαζική έκφραση της αγωνίας των πολιτών καθώς και ότι θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετάσχουν και χιλιάδες μέλη της παράταξης.

Συγκεκριμένα, σημείωναν ότι «Οι πολίτες με το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα θα εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος»,προσθέτοντας ότι «Είναι προφανές ότι χιλιάδες μέλη της παράταξής μας θα είναι εκεί».

Κατέληγαν δε λέγοντας ότι «την ίδια ώρα, η ΝΔ θα δίνει τη μάχη της στη Βουλή, για να φύγει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος και για να μην υπογραφεί μια εθνικά επιζήμια συμφωνία».

Σημειώνεται πως νέα συγκέντρωση θα διεξαχθεί και αύριο Κυριακή, στο Πισοδέρι στις Πρέσπες, όπου αναμένεται να υπογράψουν την συμφωνία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Δημοσκόπηση: Οι 7 στους 10 λένε «όχι» στη συμφωνία

Λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες δημοσκόπηση- κόλαφος για την κυβέρνηση δείχνει ότι οι 7 στους 10 λένε «όχι»

Σύμφωνα με την προδημοσίευση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος" το 73,2% των ερωτηθέντων λέει "όχι" στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει "όχι" στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 14,4 μονάδες έναντι 10,3, τον Μάρτιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη.

Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής, χωρίς να προσδιορίζεται αν πρόκειται για πρόθεση ψήφου ή παράσταση νίκης:
Νέα Δημοκρατία 30,6%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ"


    Και ποσοι ειναι συνολικα οι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ;

    Ενας στους 5 τους ψηφισε το 2015!

    Αρα ,στην καλυτερη περιπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενας στους 10 Ελληνες αποδεχεται την

    συμφωνια!

    Και αν ποταμισιοι και πασοκοι εχουν πιασει πατο, και αφου λογικα ο ΣΥΡΙΖΑ εχει

    πιασει ακομα πιο πατο, τοτε 9 στους 10 Ελληνες ειναι κατα της συμφωνιας, και οχι 7!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]