Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Προς πρόωρες εκλογές στην Ιταλία


Σε πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι οδηγείται η Ιταλία ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, καθώς ο Carlo Cottarelli δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει στήριξη από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα για μια προσωρινή κυβέρνηση, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

Η Ιταλία προσπαθεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση από το Μάρτιο μετά από τις εκλογές, με τον πρόεδρο να αναθέτει στον πρώην αξιωματούχο του ΔΝΤ, Carlo Cottarelli να αναλάβει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές, στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου-αρχές 2019.

Αλλά πηγές του Reuters που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα κόμματα της Ιταλίας δηλώνουν ότι υπάρχει η πιθανότητα ο πρόεδρος Sergio Mattarella να διαλύσει τη βουλή στις επόμενες ημέρες και να στείλει τους Ιταλούς ξανά στις κάλπες ακόμη και στις 29 Ιουλίου.

Αυτή η προοπτική εμφανίστηκε μετά από τη συνάντηση του Cottarelli χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Ιταλίας. Ο Cottarelli αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αναμενόταν να ανακοινώσει την προσωρινή κυβέρνηση μετά από αυτή τη συνάντηση.

Πηγή κοντά στην προεδρία δήλωσε ότι ο Cottarelli δεν είχε κάνει καμία αναφορά κατά τη συνάντηση, της πρόθεσής του να παραδώσει την εντολή του, και ότι απλώς έβαζε τις τελευταίες πινελιές στα ονόματα του υπουργικού του συμβουλίου.

Τα μεγάλα κόμματα ωστόσο, θεωρούν ότι η αποστολή του Cottarelli είναι "νεκρή” πλέον και ζητούν τη διάλυση της βουλής.

"Θα ήταν καλύτερα να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό, ακόμη και τον Ιούλιο”, ανέφερε ο Andrea Marcucci, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Ιταλία έχει υποστεί το μεγαλύτερο selloff των πολλών τελευταίων ετών εν τω μέσω φόβων των επενδυτών ότι οι εκλογές θα ενισχύσουν την στήριξη για τους αντί-συστημικούς, ευρωσκεπτικιστές πολιτικούς, θέτοντας σε αμφιβολία το μέλλον της Ιταλίας στην ευρωζώνη.

Μάλιστα, εκτιμάται πως ακόμη και αν ο Cottarella κατόρθωνε να σχηματίσει μια προσωρινή κυβέρνηση αποδεκτή στη Βουλή, δεν θα μπορούσε να περάσει τον προϋπολογισμό του 2019, προκαλώντας πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Η προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να επικεντρωθεί στις σχέσεις της Ιταλίας με την ΕΕ και συγκεκριμένα στους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στα μέλη της ευρωζώνης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]