Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η οδύσσεια του Αλέξη


Εορταστικόν: Αλλος για Λήμνο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, πες μου αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ τι πίνει και δεν δίνει

Tι θα μπορούσε να άδει ο Αλέξης Τσίπρας παλεύοντας να δαμάσει τον οίνοπα πόντο* στην επική τουρνέ σε Λήμνο και Λέσβο;

«Σαν θα πάω, κυρά μου, εις την Λέσβο θ' ανακαλύψω και την Μυτιλήνη. Κι η Μυτιλήνη, πιπιρί πιπίίίίίίί, θα με γουστάρει βράδυ πρωί.

Σαν θα πάω, συντρόφια, εις την Λέσβο θα ξεφουρνίσω χίλιες υποσχέσεις. Κι οι υποσχέσεις ντιριριντιντίίίίίί, με ξαναβάζουν εις την Βουλή.

Και σαν θα πάω, Μoχάμεντ, στο νησάκι θα τους μιλήσω με λόγια πικραμένα. Και τα λογάκια κικιρικικόόόόόό θα αφορούν το Μεταναστευτικό.

Και σαν θα πω για σένα, βρε Μοχάμεντ, δεν θα μιλήσω για την ταμπακιέρα. Κι η ταμπακιέρα, συνασπισμούλη και συνασπισμόόόόό, όλοι την λέν' εποικισμό.

Κι αν υποφέρουν οι ντόπιοι, βρε Μοχάμεντ, που σφάζεις - τρώγεις δικό τους αρνί, θα τους κομπλάρω νινιρινινίίίίίί, γιατί κοιμάσαι εις το παχνί.

Θέτε και Νόμπελ, αχόρταγοι νησιώται, θέτε λεφτά και λίγο ΦΠΑάάάάά αυτά που θέτε είν' ρατσιστικά!

Κι άμα θα πάω στη Λέσβο, βρε συντρόφια, θα κόψω βόλτες στην αγορά, ταραραραράάάάάά, άδεια πουλάει μόνο μπιρ παρά.

Και σαν θα πάω τουρνέ εις το Αιγαίο, θα με φυλάνε Στρατός, Ασφάλεια και ΜΑΤ. Στρατός και ματ και ΦΠΑ και ΕΦΚΑααααα, ψηλώνουν φέσια, τα κάνουν σαν τη λεύκα και να θα βάλει και ΕΝΦΙΑ και σία, θα βγούνε σπίτια στη δημοπρασία.

Κι Μυτιλήνη νιάου νιάου και ο Μοχάμεντ συνασπισμό και ο Αλέξης εποικισμό και τα Νόμπελ ταραραραρά, ποιους πας και ψηφίζεις, βρε φουκαρά...».

* «Πλέων επί οίνοπα πόντον, επ' αλλοθρόους ανθρώπους». Ομηρική φράση από την Α' ραψωδία της «Οδύσσειας» (στ. 183). Ακόμα ερίζουν οι φιλόλογοι αν ο Ομηρος με το οίνοψ πόντος εννοεί το «θάλασσα στο χρώμα του οίνου» ή αν ο ποιητής αναφέρεται σε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό της θάλασσας, όπως ο αφρός των κυμάτων ή το γεγονός ότι σε ζαλίζει όπως το κρασί. Αναμφίβολα μια ομηρική αναφορά ταιριάζει στο κλέος του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που καταστρέφει πολιτισμό και ιστορία πιο μεγάλα κι απ' την Ιστορία την ίδια.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]