Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η... επακούμβηση του ελληνικού πολεμικού και η κατανόηση του Μαρξ


Ας χωρίσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στα δυο το νησί. Το ένα θα το λένε Μυτιλήνη και το άλλο Λέσβο, για να μη αποκαλύπτεται το επίπεδο των γνώσεών τους

"Επακούμβησε" το τουρκικό φορτηγό το ελληνικό πολεμικό. Αν καταλαβαίνω καλά, ο "επακουμβητής" καπετάνιος, είναι κάτι σα τον "εφαψία" στα γεμάτα λεωφορεία. Και οι δύο… ακουμβούν. Σιγά την υπόθεση. Για ένα ακούμβημα θα γίνεται λόγος, όταν παραβλέπουμε τους βιασμούς σε βάρος μας, στους οποίους έχουμε εθιστεί;

Η αλήθεια είναι, πως αν πρόκειται απλώς για ατύχημα, όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να την πιστέψει, λόγω κακού παρελθόντος της.

Φαίνεται πάντως, πως εκεί στο Υπουργείο Άμυνας κόλλησαν τσιπρίτιδα, και στην πρώτη ανακοίνωση μιλούσαν για συμβάν κοντά στο… νησί Μυτιλήνη. Βρέθηκε μάλλον κάποιος που παρακολουθούσε μαθήματα στο σχολείο, αμέτοχος στις καταλήψεις, και ακολούθησε διορθωμένη ανακοίνωση, όπου τώρα το συμβάν έγινε στο νησί Λέσβος.

Προτείνω στους ΣΥΡΙΖΑίους για να μη μπερδεύονται, να χωρίσουν στα δυο το νησί, ένα θα το λένε Μυτιλήνη και το άλλο Λέσβος, για να μη αποκαλύπτεται το επίπεδο των γνώσεών τους.

Τριαντάφυλλε, το ένα κτύπημα μετά το άλλο. Κοίτα τώρα, τι αποκάλυψε δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης της Ρωσίας, και δημοσίευσε η εφημερίδα Izvestia.

Το 54% των Ρώσων δεν έχουν διαβάσει έργα του Κάρλ Μαρξ, ενώ το 66% δήλωσε ότι δεν θυμάται καμία από τις βασικές ιδέες που διατύπωσε στη θεωρία του. Το 16% των Ρώσων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον μαρξισμό. Το 98% των Ρώσων γνωρίζουν το όνομα Καρλ Μαρξ, ωστόσο, δεν είναι όλοι σε θέση να πουν ποιος ήταν.

Κοίτα κατάσταση… Είναι σα να ζητάς από τους Έλληνες, να σου πουν κάτι από το έργο του Αριστοτέλους, κι αυτοί να σου λένε για φραπεδάκι στην πλατεία, όπου κι ένα ακαλαίσθητο ασύμμετρο γλυπτό, που προσβάλλει τον Αριστοτέλη [με τεράστιο σώμα, αλλά κοντά ποδαράκια], αλλά κανείς ακόμη δεν τον πέταξε από εκεί.

Πάντως Τριαντάφυλλε, και το 46% που κάτι έχει διαβάσει από Μαρξ, είναι μεγάλο ποσοστό, σε σύγκριση με τους κομμουνιστές της Ελλάδας. Θα θυμάσαι, ότι ο μακαρίτης βουλευτής Κόρακας, του ΚΚΕ, είχε πει στην Βουλή, ότι ζήτημα είναι αν υπάρχουν πέντε Έλληνες που να έχουν διαβάσει το Κεφάλαιο. [Τα γραπτά μένουν, σύντροφε]

Θα μου πεις τώρα… Κι από πού έμαθαν για μαρξισμό; Κάτι έχω ακούσει από αναλύσεις στον "Καζαμία". Γιατί αν μελετούσαν τον Μαρξ, Τριαντάφυλλε, δεν θα μιλούσαν για μαρξισμό-λενιισμό, μια και η επανάσταση του Λένιν πέτυχε, ακριβώς επειδή ο Λένιν δεν εφάρμοσε αυτά που έλεγε ο Μαρξ.

Κι εσύ, ξέρεις, ότι ο Μαρξ έλεγε πως ο καπιταλισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά της εργατιάς, ενώ εσείς στις ΚΟΒες μιλούσατε για την "λενιστική τακτική της επανάστασης". Και βέβαια, ο κομμουνισμός επικράτησε στην Ρωσία, χώρα που δεν είχε εργάτες, άρα ούτε προλετάριους, με 97% αγρότες. Τι σόι προλεταριακή επανάσταση ήταν εκείνη;

Έχεις όμως ένα δίκαιο, Τριαντάφυλλε. Όσο αμόρφωτοι είναι πολλοί από αυτούς που παριστάνουν τον μαρξιστή, άλλο τόσοι υπάρχουν τάχα μου φιλελεύθεροι, που αγνοούν τι είναι ο φιλελευθερισμός. Με την παγκόσμια πρωτοτυπία, να υπάρχουν Βενιζελικοί, αλλά και που είναι και σοσιαλιστές ταυτόχρονα.
Ποιος τα δίνει σημασία αυτά, θα μου πεις, και συμφωνώ. Όπως κατάντησαν το πολιτιστικό μας επίπεδο, άστα να πάνε…

Καλλισθένης εν δήμω
VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]