Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γελοιοποίηση και της κατασκοπίας και της αντικατασκοπίας


Κάποιος Βρετανός κατάσκοπος φέρεται να είχε πει κάποτε ότι σε δύο χώρες οι κατάσκοποι είναι αχρείαστοι. Στην Ιαπωνία, διότι δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, διότι μιλάνε όλοι. Δυστυχώς ο ταλαίπωρος Βρετανός δεν είχε πάρει σοβαρά υπόψη του ότι κάποιος πρέπει να συνθέσει αυτά για τα οποία όλοι μιλάνε.

Όποιος έχει διαβάσει τις τελευταίες αποκαλύψεις περί της ΕΥΠ, θα διαπιστώσει μετά πολλής θλίψεως ότι η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της υπηρεσίας είναι προφανές ότι θα ακυρώσει τον ρόλο της αν δεν τον έχει ακυρώσει ήδη.

Αυτά τα οποία μαθαίνουμε για τη λειτουργία της ΕΥΠ, δεν είναι ούτε εντυπωσιακά, ούτε δραματικά.

Είναι απλώς γελοία με διασκεδαστικές λεπτομέρειες ειδικά όταν το logo της υπηρεσίας είναι το αρχαίο γνωμικό του Περίανδρου του Κορίνθιου «Λόγων ἀπορρήτων ἐκφορὰν μὴ ποιοῦ»

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι εμείς τα μαθαίνουμε τώρα. Λογικά οι αντίπαλοι της ΕΥΠ, τα ξέρανε.

Ακούγεται τρομακτικό για την ίδια την χώρα, η υπηρεσία πληροφοριών της να είναι βαποράκι επιδιώξεων ξένων χωρών. Κάποιοι υπάλληλοι της μιας, κάποιοι μιας άλλης και κάποιοι διαφόρων τρίτων.

Δυστυχώς όταν απαντηθεί το ερώτημα αν είναι πιο επικίνδυνη για την χώρα η ύπαρξη αυτής της ΕΥΠ, ή η μη ύπαρξη της, θα είναι ήδη αργά...

FreeSunday


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]