Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ζήτησε επισήμως εξαίρεση από τους δασμούς των ΗΠΑ


Η Τουρκία αναμένει θετική απάντηση στην επιστολή που απέστειλε, με την οποία ζητά εξαίρεση από τους νέους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

«Ήρθαμε αμέσως σε επαφή με τους αμερικανούς εταίρους αναφορικά με την απόφαση κατά της Τουρκίας. Η επικοινωνία μας μέσω επιστολών, τηλεφωνημάτων και επαφών μέσω της πρεσβείας μας στις ΗΠΑ συνεχίζονται. Θα έρθουμε πιο κοντά σε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Ο κ. Ζεϊμπεκτσί απέστειλε επιστολή στον αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπερ Ρος με το αίτημα της Άγκυρας.

«Πρώτον, οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπορικό έλλειμμα με την Τουρκία. Οι ετήσιες εισαγωγές τους από την Τουρκία είναι ύψους 8,5 δισ. δολαρίων ενώ οι εξαγωγές τους προς εμάς ανέρχονται σε 12 δισ. δολάρια. Δεύτερον, ιδιαίτερα στους τομείς του σιδήρου και το χάλυβα, εξάγουμε υλικά αξίας 1,2 δισ. δολαρίων και εισάγουμε υλικά αξίας 1,3 δισ. δολαρίων. Εμείς έχουμε το εμπορικό έλλειμμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ με υψηλές αμυντικές δαπάνες.

Αν η απάντηση των ΗΠΑ είναι αρνητική, τότε θα είναι «φυσικό» η Τουρκία να ανταποδώσει επιβάλλοντας δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, είπε ο κ. Ζεϊμπεκτσί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]