Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ο Ερντογάν δεν το έχει σε τίποτε να μας "χτυπήσει"


Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε κρίσιμη φάση, αν κρίνει κανείς βάσει των πληροφοριών που έρχονται από «απέναντι»

Αν ήθελε κανείς να περιγράψει με μια λέξη την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα έλεγε «κρίσιμη». Κι αυτή τη φορά, δυστυχώς, δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε μαξιμαλιστική έκφραση των γεγονότων. Και θα παραμείνει έτσι για πολύ καιρό ακόμα, αν κρίνει κανείς με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από «απέναντι» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Περί τίνος πρόκειται; Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατόρθωσε να αναθεωρήσει το τουρκικό σύνταγμα, προσδίδοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπερεξουσίες. Σαν αυτές που έχει μεν σήμερα, αλλά λόγω εκτάκτου ανάγκης (μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα). Ο Ερντογάν, ωστόσο, θέλει να τις διατηρήσει εσαεί. Και πώς θα το καταφέρει; Κερδίζοντας τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ο χρόνος τέλεσής τους προσδιορίζεται προς το τέλος του 2019. Ωστόσο, να το θεωρείτε σίγουρο ότι θα τις προκηρύξει αμέσως μόλις διασφαλίσει δημοσκοπικά το 50% +1. Προς το παρόν, δεν τα έχει καταφέρει. Οι κακές γλώσσες στην Πόλη υποστηρίζουν ότι «ο Ερντογάν κάνει ένα γκάλοπ την ημέρα», όμως κανένα προς το παρόν δεν του διασφαλίζει ότι έχει πετύχει το σκοπό του. Πώς θα τα καταφέρει;

Σύμφωνα με την λογική του (και τη λογική του στενού περιβάλλοντός του), μόνο αν συσπειρώσει γύρω του την πλειοψηφία του τουρκικού εκλογικού σώματος για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Και τι πιο έκτακτη από την «απειλή των εχθρών»! Για αυτό και βρέθηκε να πολεμά στο Αφρίν, για αυτό και απειλεί την Ελλάδα ανοικτά, για αυτό και ντύνεται με στολές παραλλαγής στα... γεράματα και παριστάνει τον μάχιμο. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι δεν το έχει σε τίποτα να στρέψει τα όπλα του και εναντίον μας, κλιμακώνοντας την ένταση και επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το 50% + 1. Αν λοιπόν πιστέψει ότι έτσι θα τα καταφέρει, τότε, δυστυχώς, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το κάνει...

Τειρεσίας
VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]