Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρέκβιεμ για έναν... σωτήρα


Καλώς ή κακώς... όλα εδώ πληρώνονται σ΄ αυτή τη παλιοζωή. Πάντα στο τέλος μετά από την όποια καταστροφή το δίκιο πάει στον τόπο του.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί και συνεχίζουν να βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι ο Τσίπρας είναι μεγάλος ηγέτης και θα συνεχίσει να πετάει άσσους από το μανίκι του ξεπερνώντας όλα τα προσκόμματα, τους ενημερώνουμε ότι η ώρα της πληρωμής έφτασε και γι΄αυτόν.

Τα σύννεφα πάνω από το Μαξίμου πυκνώνουν απειλητικά και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει καταιγίδα.

Κι όταν ξεσπάσει θα συμπαρασύρει μια και καλή αυτό τον εσμό ψευτών και απατεώνων που εγκλημάτησαν σε βάρος της πατρίδας με μοναδικό γνώμονα την κατάκτηση της εξουσίας.

Ο Τσίπρας πλέον μοιάζει σαν... dead man walking. Σαν το μελλοθάνατο δηλαδή που οδηγείται από τον δήμιο αργά και βασανιστικά στον θάνατο.

Έχει αποτύχει στα πάντα.

Από που να πρωταρχίσουμε;

Από τα εθνικά, όπου λόγω των εθνομηδενιστικών χειρισμών του κινδυνεύουμε να χάσουμε την Μακεδονία ή από τους Τούρκους οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την ανεπάρκειά του και εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί προκαλούν όσο ποτέ και είναι έτοιμοι να καταλάβουν κάποιο νησί στο Αιγαίο;

Να πούμε για την οικονομία και το ξύλο που έφαγε από τα κοράκια εν Δελφοίς; Πίστευε ο κακόμοιρος ότι ο καπιταλισμός διακατέχεται από αλτρουιστικά συναισθήματα και ότι θα του δοθεί άφεση αμαρτιών για τις μαγκιές του 15’. Αμ δεν είναι έτσι σύντροφε. Δεν γίνεται από μπαχαλάκιας να μετατραπείς σε υπεύθυνο ηγέτη εν μια νυκτί. Δεν σου είπαν εκεί στην κατήχηση της ΚΝΕ, ότι οι ιμπεριαλιστές διοικούν διά του παραδειγματισμού; Ότι λιώνουν δηλαδή όποιο κράτος σηκώνει κεφάλι για να μην τολμήσει να το σηκώσει το επόμενο; Είμαστε σίγουροι ότι θα το είπαν άλλα μάλλον θα έπινες καφέ στα Εξάρχεια όταν το έλεγαν. Δεν πειράζει το εμπεδώνεις τώρα διά ζώσης, ασχέτως εάν σμπαραλιάζεις έναν ολόκληρο λαό στον βωμό της αυταπάτης σου.

Πες τώρα της Περιστέρας να… βάλει μπουγάδα την «καθαρή έξοδο» που λερώθηκε μπας και γλυτώσεις το νέο φιρμάνι που σου ετοιμάζουν κι άσε τους πανηγυρισμούς για έξοδο από τα Μνημόνια.

Άλλοι ήταν αυτοί που έβγαζαν την Ελλάδα πραγματικά από την κρίση κι αντί να τους στηρίξεις τους έδωσες βορά στα κοράκια και τώρα σε πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.

Πήγες να μας το παίξεις και αρχιερέας της κάθαρσης τρομάρα σου, αλλά ούτε αυτό σου βγήκε.

Από κατήγορος έγινες κατηγορούμενος, με τους εμπλεκόμενους που σπίλωσες άδικα να έχουν βάλει σκοπό ζωής να σε καθίσουν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία και κατάχρηση εξουσίας.

Και μέσα σε όλες αυτές τις κατηγορίες θα έχεις να λογοδοτήσεις και για τα 200 δισ. που φόρτωσες στην χώρα, και για τα βοσκοτόπια, και για τον Τοξότη, και για την Attica Bank, και για τα βλήματα, και για την εμπλοκή υπουργού σε υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών, και για την ΣΕΚΑΠ, και για το ΚΕΕΛΠΝΟ, και για τους διορισμούς ημετέρων, και για τις μετοχές της Αυγής, και για τις σχέσεις με τους παράνομους τζογαδόρους του διαδικτύου, και για τα αλισβερίσια υπουργών σου με την Novartis.

Δεν είναι και λίγα. Ειδικά για έναν άνθρωπο που... καυχιέται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί για το «λευκό ποινικό μητρώο» του και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Κοίτα να δεις πως τα φέρνει η ζωή. Οι σωτήρες να γίνονται τα χειρότερα αρπακτικά. Οι τα φαιά φορούντες, περί ηθικής λαλούντες, που θα έλεγε κι ο Καβάφης.

Για να μην είμαστε άδικοι όμως σύντροφε δεν απέτυχες σε όλα. Κατάφερες κάτι που δεν πέτυχε κανένας πρωθυπουργός μέχρι σήμερα. Να συγκυβερνάς με τρομοκράτες και φρικιά.

Τώρα πως νόμιζες ότι αυτό θα σε βοηθήσει στις απέλπιδες προσπάθειες διεύρυνσης του κομματικού σου ακροατήριου, είναι κάτι που καλείται να λύσει η επιστήμη. Ίσως να έγραφες και κάνα κομματάκι στο Documento. Θυμάσαι, σαν κι αυτό το ωραίο για τον Ανδρέα. Όχι τίποτε άλλο, να συμβάλεις και στην αλλαγή της θεματολογίας της εφημερίδας, γιατί με τα συνεχόμενα αφιερώματα στον Σαμαρά έχει γίνει πιο κουραστική κι από το Antinews.

Πάντως σύντροφε, για να μην λες ότι σου ασκούμε μόνο σκληρή κριτική, θα σου δώσουμε και μια συμβουλή.

Επειδή όλα πάνε κατά διαόλου, μαθαίνουμε ότι κάποιοι σύμβουλοί σου εισηγούνται… ηρωική έξοδο το φθινόπωρο.

Να τους ακούσεις σύντροφε, να τους ακούσεις.

Για καλό στο λέμε. Γιατί εάν συνεχίσεις να ακούς τους δολοπλόκους της τρίτης συνιστώσας που σε έφεραν στην εξουσία, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πως θα τσακίσουν τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά, ενδέχεται να έρθεις τρίτος και καταϊδρωμένος.

Και τότε εκτός από τα δικαστήρια που σου ετοιμάζουν, θα έχεις να αντιμετωπίσεις και τη μήνι των συντρόφων σου επειδή εξευτέλισες την Αριστερά. Λογικά κάτι θα γνωρίζεις από την ιστορία των προγόνων σου και προφανώς αντιλαμβάνεσαι μέχρι που μπορεί να οδηγήσει η οργή τους.

Γι΄ αυτό σου λέμε σύντροφε… άστο να πάει το παλιάμπελο.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προεκλογικά είχε πεί:"«Για πρώτη φορά η Αριστερά δεν διεκδικεί μόνον τη νίκη. Διεκδικεί ισχυρή λαϊκή εντολή, για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας"...επίσης:Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «εμείς θα διαπραγματευτούμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια» και συμπλήρωσε: «Όσο το χρέος αυτό κινείται στο 177% του ΑΕΠ, όσο είναι μη βιώσιμο και η εξυπηρέτησή του δυσβάστακτη, τότε ούτε βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να υπάρξει, ούτε βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά ούτε και η δυνατότητα να δανειστούμε από τις αγορές....

    Τώρα πόσο είναι το ΑΕΠ;που είναι η κοινωνική σωτηρία;στο 3ο φαρμακερό μνημόνιο που υπέγραψε με τους προηγούμενους παρέα;Όσο για τα Εθνικά είναι επικίνδυνη η πολιτική του με την παράδοση της ιστορίας μας στους σφετεριστές που κυριολεκτικά ξεσάλωσαν με προκλητικές δηλώσεις περί κατοχής της Μακεδονίας από τους ...Έλληνες!
    Να φύγουν τώρα, όχι το φθινόπωρο, θα είναι αργά.Τουλάχιστον να ανέβει μια πατριωτική κυβέρνηση με ικανούς διαπραγματευτές για να περισώσει αυτά που κατέστρεψαν και να βάλει ΒΕΤΟ για τα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]