Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόναχο: Η φρουρά του Τσαβούσουγλου κατήγγειλε ως τρομοκράτη Γερμανό πολιτικό


Ακόμα και επί γερμανικού εδάφους οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Αυτή τη φορά στόχους τους έγινε ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων της Γερμανίας, Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος έτυχε να μεταβεί από το Βερολίνο στο Μόναχο και να διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας που μετείχαν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό πολιτικό την ώρα που μπήκε στο ξενοδοχείο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη της ασφάλειας της τουρκικής αποστολής, που τον κοίταξαν με έκπληξη και οργή, όπως είπε ο ίδιος.

Η συνέχεια ήταν απρόβλεπτη και για τον ίδιο καθώς το πρωί της επόμενης ημέρας και ενώ έβγαινε από το δωμάτιο του για να πάρει πρωινό, αντίκρισε στον διάδρομο Γερμανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις εντολές που είχαν λάβει να του παρέχουν προστασία.

Ο λόγος της αστυνομικής παρουσίας ήταν η καταγγελία από πλευράς της τουρκικής αποστολής ότι στο ξενοδοχείο βρίσκεται ένας τρομοκράτης δηλαδή ο Εζντεμίρ.

¨Πέρασα την υπόλοιπη μέρα μου υπό αστυνομική προστασία», είπε ο Εζντεμίρ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά την επιστροφή του στο Βερολίνο.

Ο Εζντεμίρ έχει καταγγείλει πολλές φορές την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και ζητούσε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή. Έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, ενώ και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει εναντίον του κάνοντας λόγο για “ακάθαρτο αίμα” των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου διέψευσε κατηγορηματικά ότι στοχοποιήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο ο Εζντεμίρ, ισχυριζόμενος ότι ο βουλευτής προσπαθεί να διαταράξει τις γερμανοτουρκικές σχέσεις. “Δεν είναι αλήθεια. Είναι κατασκευασμένο. Είναι εξωφρενικό” είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου. Πρόσθεσε ότι ρώτησε τους Τούρκους σωματοφύλακες αν είχαν εντοπίσει κάποιον πιθανό τρομοκράτη και εκείνοι του είπαν ότι “δεν είναι αλήθεια”.

Το ότι η Γερμανία επιμένει στο "χτίσιμο" καλών σχέσεων με την Τουρκία, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο της Ευρώπης για τους ειδικούς σχεδιασμούς που διαφαίνονται στην πολιτική του Βερολίνου. Προφανώς "είναι πολλά τα λεφτά" καθώς και οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της Γερμανίας, που εκτείνεται ταχύτατα σε ζωτικούς χώρους που δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν υπό την "επήρρεια" των ΗΠΑ... Και, δεν πρόκειται για αλλαγή "προσώπων", αλλά κυριολεκτικά για αλλαγή ισχυρού επιβλέποντα.
Μέσω της οικονομίας, η οποία χρησιμοποιείτα ως "στρατιωτικό εργαλείο", η Γερμανία αναπτύσσεται γεωπολιτικά σε χώρους που οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να "καλύψουν". Το δυστύχημα για τις ΗΠΑ είναι πως δεν έχουν αντιληφθεί -παρά μόνο σε διακρατικό επίπεδο- επαρκώς την ασκούμενη γερμανική οικονομική πολιτική, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία λόγω των τραγικών λαθών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]