Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νομική πάσα Κοτζιά στο μέλλον!


Λιθαράκι λιθαράκι χτίζεται το κατηγορητήριο που συντάσσει το αδίστακτο μέλλον για το φοβισμένο και κάπως κωμικό παρόν

Mία ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα οφείλουμε να προσφέρομεν νηστίσιμο μενού στο εκλεκτό αναγνωστικό κοινό. Τα νηστίσιμά μας είναι πρώτης τάξεως: οι επιτυχίες Κοτζιά στην εξωτερική πολιτική. Δεν είναι μηδενικές οι θερμίδες και τα λιπαρά τους, αλλά αδυνατίζουν κιόλας. Μπορούν να κάνουν μέση δαχτυλίδι στο έθνος. Αντί για πόντους, η Ελλάς μπορεί να χάσει τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βάλε μαζί και το ασήκωτο βάρος της ιστορικής κληρονομιάς που θα απολέσουμε με το χάρισμα της λέξης «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, σούπερ νηστίσιμη η υπουργεία Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς θα αφήσει εποχή στην Ελλάδα. Τι είδους εποχή το καταλάβαμε στα συλλαλητήρια, όπου μυριόστομες ήταν οι «ευχές» και αναρίθμητα τα «ευχαριστήρια» του λαού προς το πρόσωπό του για τους χειρισμούς του Μακεδονικού. Αν το «λύσει», όπως φαίνεται ότι πάει να το «λύσει», μάλλον θα χρειαστεί επειγόντως να φρεσκάρει τις γνωριμίες του με τις διπλωματικές αντιπροσωπίες της Λατινικής Αμερικής - όχι, όμως, της Βενεζουέλας, η οποία θα φάνταζε βολικότατη, διότι εκεί πέφτει πείνα-λόρδα και των γονέων, και ο κ. Κοτζιάς δεν φαίνεται να την αντέχει.

Η Βολιβία με τα εκθαμβωτικά ύψη της (η πρωτεύουσα Λα Παζ είναι χτισμένη σε μεσοσταθμικό υψόμετρο 3.632 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) μπορεί να του έρθει κουτί.

Επίσης, θα μείνει στην ιστορία ο κ. Κοτζιάς για την εξαιρετικά χρήσιμη (για τα… οχλοκρατικά δικαστήρια του μέλλοντος) άποψη που εξέφρασε περί δικαίου στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Alpha. Είπε, πολύ εύστοχα, ο λατρεμένος υπουργός: «Σκάνδαλα υπάρχουν. Και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και το ηθικό πλεονέκτημα, που θέλει να έχει ο ίδιος ο λαός, απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάν’ στην κάθαρση. Αν εμπλέκονται εκεί υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη, κακό του κεφαλιού τους. Αν δεν εμπλέκονται, θα είμαι ευτυχής να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται και την αθωότητά τους».

Και ύστερα θα σκεφτεί ο οχλοκράτης του μέλλοντος και θα πει σε αποκαλυπτική συνέντευξη: Προδοσίες υπήρξαν. Ας αποδείξουν οι κατηγορούμενοι ότι δεν πρόδωσαν.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]