Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι μπλόκαραν τον Κουρουμπλή στην Στρογγύλη


Ένα επεισόδιο σημειώθηκε την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα που ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στη νήσο Στρογγυλή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή απογειώθηκε από τη Μεγίστη με προορισμό το στρατιωτικό φυλάκιο στη Στρογγύλη. Στις 09:20 το πρωί και ενώ το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Στρογγύλη, το ελληνικό ελικόπτερο κλήθηκε: «Απομακρυνθείτε άμεσα! Πετάτε μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο».

Το πλήρωμα αγνόησε την τουρκική πρόκληση και το Σινούκ με τον έλληνα υπουργό προσγειώθηκε κανονικά στη Στρογγύλη. Σχεδόν ταυτόχρονα οι Τούρκοι έστειλαν μαχητικά F-16 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Άμεσα, ελληνικά μαχητικά από το Καστέλι της Κρήτης βρέθηκαν στον αέρα. Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:30 από τη Στρογγύλη με προορισμό τη Σύμη.

Στη διαδρομή, τουρκικά μαχητικά που καταδιώκονταν από ελληνικά F-16 πετούσαν μπροστά, χαμηλά και σε απόσταση 2,5 μιλίων από το Σινούκ, χωρίς όμως να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και το ελληνικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 11:30 στη Σύμη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]