Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτικές επιπτώσεις του «Μακεδονικού» στην κυβέρνηση


Ο Μάθιου Νίμιτς, ήλθε, είδε και απήλθε, χωρίς να κομίζει κάτι καινούργιο, παρά μόνον τις προτάσεις του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Χόιτ Μπράιαν Γι, υπεύθυνου για το ξέμπλεγμα της διαφοράς ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια.

Ωστόσο τα απόνερα αυτής της επίσκεψης, δημιούργησαν σοβαρά θέματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκουν την ευκαιρία να ασκούν σοβαρή κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών, Νικου Κοτζιά, για «βιασύνη και προχειρολογία» και να τον κατηγορούν ότι παρέσυρε και εξέθεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο εντός της χώρας (κυρίως προς την αντιπολίτευση) όσο και στο εξωτερικό.

Η υπόθεση φέρεται να ξεκίνησε από στελέχη της επονομαζόμενης «προεδρικής ομάδας» που δεν δίσταζαν χθες να αναφέρουν, τόσο στους διαδρόμους της Βουλής όσο και στην Κουμουνδούρου, ότι «ο Κοτζιάς παρέσυρε τον Πρόεδρο να εμφανιστεί πως έχουμε σχεδόν τη λύση στην τσέπη μας».

Αυτη η επιλογή, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έλεγαν «έκανε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική στα παράθυρα» ενώ όλα θα ήταν πολύ περισσότερο ήπια, αν από την αρχή λέγαμε αυτό που είπε ο Κοτζιάς (προχθές) για ανυπαρξία χρονοδιαγράμματος και ανοιχτή διπαραγμάτευση.

Επίσης, θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός, ότι μόλις τώρα άρχισαν να μελετούντον τρόπο συγκρότησης των όρων ενός «Συμφώνου» από το υπεξ εφόσον στα κανάλια της μυστικής διπλωματίας το σχετικό ζήτημα εκινείτο εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες, από την ημέρα της υπερψήφισης της κυβέρνησης Ζάεφ, στην Βουλή των Σκοπίων.

Στην πραγματικότητα αυτή η κριτική επανέφερε το «θέμα Κοτζιά» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γνωστό πως δεν τρέφουν για τον υπεξ τα καλύτερα αισθήματα και δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπολύουν εναντίον του τα βέλη τους.

Από την πλευρά του πάντως ο Κ. Κοτζιάς, γνωρίζει άριστα ότι σε περίπτωση απομάκρυνσης του «ΠΡΑΤΤΩ» από την κυβέρνηση, τα όρια της κυβερνητικής πλειοψηφίας στενεύουν επικίνδυνα.

Σημειώσεις



 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]