Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πέρα από τα όρια της παράνοιας ο Ερντογάν απειλεί την Συρία!


Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Συρίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η κυβέρνηση της Συρίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες έαν καταλήξει σε συμφωνία με τους Κούρδους κατά της στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφρίν»
ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία.

Όπως αναφέρει το Reuters, το CNN Turk μετέδωσε ότι ο Ερντογάν ξεκαθάρισε στον Πούτιν ότι η επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί, όπως έχει προγραμματιστεί.

Την ίδια ώρα, πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία ανέφερε ότι οι δύο πρόεδροι ζητήσαν και για τη διαδικασία εγκατάστασης νέων φυλακίων επιτήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι χώρες τους είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιντλίμπ και την περιοχή του Αφρίν όπου η Τουρκία διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν σε δύο εβδομάδες στο Καζακστάν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της Συρίας.

Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή του τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Είναι οι κραυγές απελπισίας του "σουλτάνου" που βλέπει να μην του βγαίνει ο "τσαμπουκάς" και το γεωπολιτικό παιχνίδι που επιχείρησε. Μην ξεχνάμε πως μέσα στα πλαίσια της τουρκικής εισβολής ο τουρκικός στρατός προσφέρει μια "ανακούφιση" στα εναπομείνατα και πλέον ελάχιστα ορμητήρια των τζιχαντιστών, αφού δυνάμεις των Κούρδων αλλά και του συριακού στρατού χαλαρώνουν την πίεση στους τζιχαντιστές για να μετακινηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, της μεταφοράς συριακού στρατού στην Αφρίν δεν "χώρεσε" στα σχέδια του "σουλτάνου" και τώρα ο ίδιος αναζητά συμμάχους εν μέσω απειλών κατά της Συρίας. Μόνο που, τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον έχουν "διαβάσει" τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό χάρτη της επόμενης ημέρας. Και αυτός ο "χάρτης" δεν δείχνει την Τουρκία ούτε καν ως παράγοντα στην περιοχή. Ας έχουμε το μυαλό μας, λοιπόν, γιατί η επόμενη εναλλακτική του ημιπαράφρονα Ερντογάν είναι μέσω ενός θερμού (και όχι μόνο) επεισοδίου στο Αιγαίο να απειλήσει την συνοχή του ΝΑΤΟ και να αποκόψει την Ρωσία από χρήση του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου μη προσπελάσιμη... Και μια τέτοια εξέλίξη είναι η μοναδική που δεν θέλει να αντιμετωπίσει η Ρωσία του Πούτιν. Προβλέπονται, λοιπόν, εξελίξεις, ιδιαίτερα σημαντικές και η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί αναλόγως τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε στρατιωτικό, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση τουρκικών κινήσεων που αποβλέπουν σε "λάθος" της ελληνικής πλευράς ή σε "ατύχημα στο Αιγαίο" όπως είπε και αμερικανός πρέσβης που βρίσκεται στην Ελλάδα. Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλας ειναι αποικια και οι μαθες κυβερνοντες μαριονετες . Οποτε η αποικια θα κανει αυτο που θελουν οι αποικιοκτατες της .
      Ολα τα αλλα ειναι για οσους κοιμουνται τον υπνο του ... δικαιου (μην πω αλλη λεξη ) .
      Εαν δεν διωξουμε ΟΛΟΥΣ τους κ(Υ)νοβουλευτικους απο το βρωμοβουλιο των δωσιλογων ( αυτο ειναι και σιγουρα ΠΟΤΕ δεν ηταν βουλη των Ελληνων ) θα θρηνησουμε εκατονταδες χιλιαδες γερων , νεων και γυναικων .
      Πρεπει να αναλαβουν ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ την κατασταση , μεχρι να καθαρισει η Πατριδα μας απο τα διποδα που εφεραν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ αντιπροσωποι των ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ελεηνοελληνων ψηφοφορων .
      Εαν οχι ...καλη δυναμη και γρηγορο θανατο ευχομαι σε οσους δεν εχουν ακομη ετοιμαστει .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]