Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάνδαλο διαφθοράς ή συγκάλυψης;


Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε τονίσει πως η «ατζέντα» του παγκόσμιου Καρτέλ του Φαρμάκου επιτρέπει στους ηγετικούς ομίλους του (όπως η Novartis) να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους με κυβερνήσεις, υγειονομικές υπηρεσίες ή τοπικές αγορές, με πρακτικές πολιτικής χειραγώγησης.

Αυτές οι τακτικές διαμορφώνονται πέρα και πάνω από το κίνητρο του υπερκέρδους που αποκομίζει το Καρτέλ από την τεράστια υπερκοστολόγηση των προϊόντων του και τη διαφθορά που αυτή συνεπάγεται.

Η κοινωνική μηχανική και ελεγχόμενη υποβάθμιση της Υγείας μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού αξιοποιεί την τιμολογιακή πολιτική και τη Διαφθορά σε ολόκληρο το φάσμα των υγειονομικών υπηρεσιών και επαγγελμάτων για να προωθήσει τους ευρύτερους στόχους μετάλλαξης της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε πειθήνια και άβουλα εξαρτήματα της Νέας Τάξης.

Ακόμα και σε χώρες πολύ πιο προηγμένες τεχνολογικά από την Ελλάδα, (όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία κλπ.), τα σκάνδαλα χρηματισμού και υπερτιμολόγησης αντιμετωπίζονται με «πρόστιμα» μερικών εκατομμυρίων ευρώ, που είναι αστεία ποσά σε σχέση με τη ζημιά που έχουν προκαλέσει σε κοινωνικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και τους «καταναλωτές» των φαρμάκων.

Στην Ελλάδα όμως υπάρχει η επιπλέον εξασφάλιση της ασυλίας των φαρμακευτικών εταιρειών μέσω του Νόμου Βενιζέλου «περί ευθύνης υπουργών και εμπλοκής πολιτικών προσώπων» σε υποτιθέμενα σκάνδαλα.

Το οικονομικό έγκλημα π.χ.της Novartis σε βάρος φορολογουμένων και ασφαλισμένων είναι υπερκοστολογήσεις €23δις, που συγκαλύπτεται με την άμεση μεταβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή από τον εισαγγελέα «αμελλητί» δήθεν για πιθανή δίωξη υπόπτων πολιτικών προσώπων για μίζες.

Φυσικά είναι αδύνατο να αποδειχτούν αυτά σε εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές, επιτρέποντας έτσι την ουσιαστική απαλλαγή Novartis και ιδιωτών συνενόχων (υγειονομικών υπηρεσιών, γιατρών, διοικήσεων ταμείων κλπ.) από υποχρέωση καταβολής «προστίμου» αλλά κυρίως Αποζημειώσεων για την παραπάνω τεράστια ζημιά του Δημοσίου.

Δεν είναι τυχαίο πως, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Αλεξης Τσίπρας κάλεσε τους «υπόπτους» σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να παραδεχτούν «τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη» για τα σκάνδαλα της Novartis.

Ξέχασε πως και ο ίδιος, πώς μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη μετακυλίοντας το κόστος της υπερκοστολόγησης στις εισφορές των ασφαλισμένων, επιμένοντας να αποφεύγει κάθε παρέμβαση που θα υποχρέωνε τη Novartis να ρίξει τις τιμές.

Δημήτρης Γιαννόπουλος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]