Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάβουν παντού φωτιές


Σιγά-σιγά ανάβουν φωτιές στο στρατόπεδο της επανάστασης. Ανάπτυξη χωρίς αποταμίευση δεν υπάρχει πουθενά στην υφήλιο. Ανάπτυξη με capital controls δεν έγινε σε καμία περιοχή του κόσμου. Επανεκκίνηση της οικονομίας με μειωμένα εισοδήματα και πτώση της κατανάλωσης δεν έχει σημειωθεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Πρόοδος με ρευστοποίηση και μεταφορά των ιδιωτικών περιουσιών στα ταμεία των ξένων δανειστών δεν ήρθε ποτέ στην ιστορία των κρατών ή των αποικιών ή των δικτατοριών (όπως στον απολυταρχικό Φρανσουά Ντιβαλιέ, ο οποίος έμεινε γνωστός ως «Πάπα Ντοκ»).

Παντού ανάβουν φωτιές. Για να ακριβολογώ, η πρωτοφανής επίθεση του αριστερού πρωθυπουργού εναντίον όλων των κοινωνικών στρωμάτων πυροδοτεί γιγαντιαίες αντιδράσεις. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η αυτόματη απώλεια χιλιάδων σπιτιών από τους δυστυχείς ιδιοκτήτες τους βάζουν φωτιά στα θεμέλια ολόκληρης της κοινωνίας. Είχαμε μέχρι τώρα τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις από τις υπάρχουσες καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις σαπιοτράπεζες. Χιλιάδες κάθε μέρα. Τώρα, όπως οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, οι πάντες αφήνουν μετρητά, σπίτια, κοσμήματα, πίνακες στα καλάθια της συγκομιδής του πλεονάσματος. Οι Ελληνες, αφού πούλησαν στους σαράφηδες όλα τα κοσμήματα, τα χρυσαφικά και τα ασημικά τους, παραδίδουν τώρα και τα τελευταία οικογενειακά τους κειμήλια!

Παντού ανάβουν φωτιές. Οι διαδηλωτές πολιορκούν τα υπουργεία. Ο Ρουβίκωνας μπαινοβγαίνει σε διάφορες υπηρεσίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Ακόμη και στο Πεντάγωνο. Είναι οι συριζαίοι που απογοητεύτηκαν από τους συντρόφους που συνεργάζονται με τις δυνάμεις κατοχής και σπρώχνουν τους κρατούμενους να αφήσουν τα υπάρχοντά τους και να εισέλθουν με τάξη στους θαλάμους αερίων. Ποιος περίμενε να εξελιχθεί ο Τσίπρας στο καλύτερο «εργαλείο», στον καλύτερο «δήμιο» που βρήκαν οι δανειστές για να πολτοποιήσουν τη χώρα;
Παράλληλα με την «καύση» της εναπομείνασας υπαρκτής οικονομίας με πρωτοφανή ψυχρότητα, με έναν απίθανο κυνισμό, ξηλώνει όλα τα εθνικά χαρακτηριστικά. Συγκρούεται με την Εκκλησία και φωνάζει: «Είμαι άθεος!». Και θέλει να το δείχνει έμπρακτα στην προσωπική του ζωή. Γονατίζει μπροστά σε ό,τι θεωρεί πανίσχυρο (Τραμπ, Μέρκελ) και ξεχνάει τότε την αφοσίωσή του στον Τσε και στον Κάστρο! Δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει ούτε ένα δευτερόλεπτο από την παραμονή του στην εξουσία. Θεός του είναι η καρέκλα. Στήνει τώρα μια πελώρια οθόνη για να παίξει το έργο του υπερήρωα, που πολεμά, όπως ο Μπάτμαν ή ο Σπάιντερμαν, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αισθάνεται υπερασπιστής του Γκόθαμ Σίτι. Στόχος, ο πλήρης αποπροσανατολισμός των πολιτών. Θέλει τον κόσμο υπνωτισμένο. Στήνει μια καινούργια «δίκη κρεάτων», όπως εκείνη που έστησε η δικτατορία Ιωαννίδη, προκειμένου να μην καταλάβει ο λαός ότι ετοίμαζε την ανατροπή του Μακαρίου και την εγκατάσταση του Σαμψών. Ο Αλέξης θέλει να «χαίρεται» ο κόσμος με το κυνήγι του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Αναστασιάδη ή άλλων επωνύμων. Να αποσπάται η προσοχή του, για να μην καταλάβει πως το μεγάλο αριστερό χέρι θα πάρει το πορτοφόλι του, θα αρπάξει την περιουσία του, θα καταστρέψει πλήρως τη ζωή του. Θέλει να του δίνει αναισθητικό στη διάρκεια της λεηλασίας. Της διαδικασίας οικονομικού αφανισμού του.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για ανάπτυξη, όταν τώρα θα εφαρμοστούν 70 προαπαιτούμενα και από 1.1.2019 θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο, ενώ ταυτόχρονα από τους πλειστηριασμούς πρέπει οι τράπεζες να συγκεντρώσουν 40 δισεκατομμύρια!

Η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται περί πολιτικής «ηθικής» και «πολέμου» κατά της διαφθοράς είναι σαθρή, διάτρητη και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται ότι είναι προπέτασμα καπνού στην επιβολή επώδυνων μέτρων και στην περαιτέρω καταλήστευση του κοινωνικού συνόλου. Πόσο ηθικό και δημοκρατικό είναι να κατηγοριοποιείς τα μέσα ενημέρωσης σε «εχθρικά» και «φιλικά»; Για την ακρίβεια, σε «συμμορίες» και «τάγματα αγγέλων»; Πόσο ηθικό είναι να υπερασπίζεσαι στη Βουλή τον Ιβάν Σαββίδη και να βρίζεις επιχειρηματίες που δεν πρόσκεινται στην πολιτική σου; Δηλαδή, όσοι παίζουν μπάλα μαζί σου και είναι οπαδοί σου είναι τα «καλύτερα παιδιά» και όσοι δεν ευθυγραμμίζονται και δεν σε στηρίζουν πρέπει να διωχθούν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Πόσο δημοκρατικό είναι να δείχνεις ότι κινείς ως επιθετικά όπλα τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης εναντίον όσων εμφανίζονται αντιπολιτευτικοί ή αντικαθεστωτικοί;

Παντού φωτιές. Ενταση έξω από το υπουργείο Υγείας στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ. Ενταση στο υπουργείο Παιδείας. Φοιτητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα. Αγριο ξύλο στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, με μαζικές αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών. Κραυγές και αποδοκιμασίες εναντίον της Δούρου στην Περιφέρεια. Τα ΜΑΤ ρίχνουν άφθονα χημικά παντού. Αριστερά… χημικά! Αποκαλύψεις για το κράτος του Τσίπρα. Τριτοκοσμικές εικόνες στις φοιτητικές εστίες της Αθήνας. Οι σοβάδες πέφτουν. Μούχλα και μολυσμένα νερά. Πολλά νοσοκομεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Παντού ο Αλέξης ρίχνει ξύλο. Οι φτωχοί είναι ήδη ξεχασμένοι από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε όλη τη χώρα ανάβουν φωτιές. Οσα κατηγορούσε ο πρωθυπουργός, όσα χαρακτήριζε «εγκλήματα», τώρα τα διαπράττει! Με άνεση. Με ευκολία. Με πίστη σε αυτό που κάνει! Η κυβερνώσα Αριστερά (έμπορος και όπλων) στη θέση της πλέον αντιδραστικής, φασιστικής Δεξιάς! Κυβέρνηση σε αποικία. Με πρωθυπουργό που ανενδοίαστα όχι μόνο σκορπίζει τη φτώχεια, αλλά κυρίως καλλιεργεί το μίσος. Εμφυλιακή ατμόσφαιρα! Νομίζει ότι τρέφοντας την ταξική αντιπαλότητα θα κερδίσει και θα φτιάξει μεγάλη κομματική βάση. Πολιτικό και ιστορικό λάθος. Στρέφει όλη την κοινωνία εναντίον του. Σε λίγο θα κατανοήσει ότι μπορείς να ξεγελάσεις αρκετές φορές τον κόσμο, αλλά την ώρα που βγάζει αίμα από τον λαιμό θα παλέψει με νύχια και με δόντια για να σε πνίξει!

Aπό τη στήλη «Αποκλίνουσα Συμπεριφορά» στην Ελευθερία του Τύπου
Παραπολιτικά


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πραγματικά ένα "καυτό" άρθρο για τον Τσίπρα και τους αυλικούς του. Το θέμα είναι πως θα ξεκατσικωθεί από πάνω μας, χωρίς να μας κατσικωθεί ένας παρόμοιος. Μπουρλότοοοο! και στους 300!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]