Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κλειδώνει» για 12 μήνες, τρεις περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου, η Άγκυρα


Συνεπής στο ραντεβού των προκλήσεων η Άγκυρα για μια ακόμη φορά αγνοεί επιδεικτικά τα ελληνικά διαβήματα και δεσμεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για διάστημα 12 μηνών μεγάλες περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου για ασκήσεις, μια κίνηση η οποία αμφισβητεί ελληνικές κυριαρχικές αρμοδιότητες, αποκόπτει σημαντικές περιοχές του Αιγαίου και σε ορισμένες περιπτώσεις επικαλύπτουν και ελληνικό εναέριο χώρο.

Κυρίως όμως παραβιάζουν τους κανόνες για μη δέσμευση δυσανάλογα μεγάλων περιοχών για πολύ μεγάλα διαστήματα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούν και στην ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα ,ενώ ο τρόπος που γίνονται οι ασκήσεις προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς της τουρκικής αεροπορίας και ναυτικού.

Με την NAVTEX 1412/17 η Τουρκία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ικαρίας-Πάτμου-Λέβιθα-Κίναρου-Αμοργού-Δονούσας για ασκήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 με την εξαίρεση των Σαββατοκύριακων. Με την NAVTEX 1411/17 δεσμεύεται επίσης μεγάλη περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου μεταξύ Αη Στράτη, Λέσβου και Σκύρου επίσης για περίοδο από 2 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018. Με την NAVTEX 1410/17 η Τουρκία δεσμεύει για ασκήσεις μια εκτεταμένη περιοχή μεταξύ Θάσου-Σαμοθράκης-Λήμνου- και χερσονήσου Άθω επίσης για διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η Αθήνα έχοντας θέσει και με διαβήματα και με παρεμβάσεις του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά το θέμα της δέσμευσης μεγάλων περιοχών για τόσο μεγάλο διάστημα, ήλπιζε ότι θα άλλαζε αυτή η τουρκική πρακτική. Όμως η Άγκυρα επιμένει στην πολιτική αυτή που δημιουργεί μόνιμη εστία έντασής στο Αιγαίο και επικαιροποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας.

Ν.Μ.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]