Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ξέρουν Τσίπρας, Καμμένος για το παρακράτος;


Όταν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλάνε για «προβοκάτσια» και «παρακράτος», οφείλουν και να το αποδεικνύουν. Ξέρουν κάτι για τη δράση παρακρατικών μηχανισμών και δεν το μοιράζονται μαζί μας ή με τη Δικαιοσύνη;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Η κυβέρνηση βλέπει «προβοκάτσια» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Και όχι μόνο ο Πρωθυπουργός. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το πήγε ακόμα πιο βαθιά: συνέδεσε την επίθεση με τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers, κάνοντας λόγο για «παρακράτος».

Ε, μετά πήραν και τα τρολ γραμμή. «Οι αποκαλύψεις για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, οδήγησαν εξωθεσμικά κέντρα στη προβοκάτσια προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη». Υποθέτω και η σύλληψη του υπόπτου για τη δολοφονία της εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο εντάσσεται στο παρακρατικό σχέδιο, με συμμετοχή της ΕΛΑΣ.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: όταν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλάνε για «προβοκάτσια» και «παρακράτος», οφείλουν και να το αποδεικνύουν. Ειδικά ο υπουργός.
Τι ακριβώς προσδιορίζει ως «παρακράτος»;
Ξέρει κάτι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τη δράση παρακρατικών μηχανισμών και δεν το μοιράζεται μαζί μας ή με τη Δικαιοσύνη;

Αλλά και ο Πρωθυπουργός, όταν μιλάει για προβοκάτσια, τι ακριβώς εννοεί;
Μήπως τη Νέα Δημοκρατία που θέλει να τον εκθέσει για τα περί αισθήματος ασφάλειας;
Μήπως το ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές;
Μήπως εκείνους που θίγονται από τα Paradise Papers;
Λες και αν πέσουν σφαίρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεν θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι της Εφορίας.

Η «προβοκάτσια» είναι η διαχρονική επίκληση της Αριστεράς για την άρνηση του προφανούς. Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αντάρτικο, αλλά με μία Πολιτεία, υποτίθεται, ευνομούμενη.
Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να σπέρνουν ανεδαφικές εκτιμήσεις και θεωρίες συνωμοσίας;
Και τι θα πουν στην κοινή γνώμη όταν τους ρωτήσει πώς αντιμετώπισαν το παρακράτος;
Δεν θα πουν τίποτα γιατί η κοινή γνώμη θα ξεχάσει να ρωτήσει.

Ιδού κι ένα εύστοχο σχόλιο του Τζίμη Πανούση για τη σχέση της Αριστεράς με την προβοκάτσια.



Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]