Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως δείχνει ο λαός τη δυσαρέσκειά του στα κυβερνητικά μέτρα


Η αδυναμία του λαού να επιλέγει σωστούς ηγέτες, είναι ανασταλτικός παράγοντας οποιασδήποτε προοδευτικής αλλαγής στην κοινωνία

Η περίπτωση της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας, από την στιγμή που το σύνολο σχεδόν των κυβερνητικών αποφάσεων υλοποιούνται. Άλλες μεν αντιμετωπίζουν χλιαρή αντίδραση -για την τιμή των όπλων, αλλά η καρέκλα προέχει- από το κυβερνητικό κόμμα, άλλες δέχονται άσφαιρα πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί -ελλείψει αντιπάλου- για τη δυσαρέσκεια που προξενεί στον λαό. Στις σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχουν αντιδράσεις, δείχνει να υπαναχωρεί, αλλά επανέρχεται μετ’ ολίγον "φτιασιδώνοντας" την απόφαση που επέφερε τις αντιδράσεις, η οποία όμως εγκρίνεται ενώ είναι ίδια στην ουσία.

Η έλλειψη ισχυρών αντιπολιτευτικών φορέων, αλλά και η απουσία ικανοποιητικής αντι-πρότασης που να κεντρίσει το ενδιαφέρον του λαού, τον καθιστά απαθή και αποδεχόμενο οποιοδήποτε βάρος του προσθέτει η κυβέρνηση, η οποία δείχνει πανίσχυρη, έχοντας και τις ευλογίες ΗΠΑ και Ευρώπης, που με δημοσιεύματα δημιουργούν κλίμα εικονικής πραγματικότητας για την Ελλάδα, που… προοδεύει.

Να μού επιτραπεί να υπενθυμίσω, ότι η αδυναμία του λαού να επιλέγει σωστούς ηγέτες, είναι ανασταλτικός παράγοντας οποιασδήποτε προοδευτικής αλλαγής. Δεν είναι δυνατόν να μη υπάρχουν ικανοί Έλληνες που να μπορούν να απομακρύνουν την σαπίλα που περιβάλλει την κοινωνία, αλλά προτιμώνται οι προβεβλημένοι από εξωθεσμικά κέντρα και τα ΜΜΕ.

Όμως, υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην πολιτική επιστήμη που παραμένουν αναλλοίωτοι, αλλά και που δεν λαμβάνονται πάντοτε υπόψη από τους σχεδιαστές του μέλλοντός μας. Ένας από αυτούς είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία πολιτικό σύστημα που να μη έχει ρωγμές, όσο ισχυρό και αν ήταν εκ κατασκευής, ή κατέστη στην πορεία. Κι ένα άλλο, προσθετικό του πρώτου, είναι ότι στην πολιτική "βασιλεύει το απρόβλεπτο".

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία, κατά τις οποίες ένας άνθρωπος μπορεί με τη δράση του να αλλάξει την πορεία ενός λαού, άλλοτε πρόσκαιρα, άλλοτε μόνιμα. Αν δεν τύχαινε -το απρόβλεπτο- ένας 27χρονος υποπρόξενος των Σερρών να γίνει πρόξενος του Μοναστηρίου, ο Ίων Δραγούμης, ίσως αυτή τη στιγμή να έγραφα το κείμενό μου σε κυριλλικό αλφάβητο. Και τούτο διότι, οι προηγούμενοι αυτού 15 πρόξενοι, στις αναφορές τους προς την Αθήνα, υποστήριζαν ότι η υπόθεση της Μακεδονίας είναι χαμένη, η δε ελληνική κυβέρνηση πορευόταν με το σύνθημα "μικρά και πτωχή Ελλάς, πλην τιμία".

Ο Ίων Δραγούμης, έτυχε να αποκτήσει γαμπρό τον Παύλο Μελά -άλλο απρόβλεπτο-, ο οποίος ως Ηπειρώτης είχε δώσει όρκο στον πατέρα του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της Ηπείρου. Ο Δραγούμης τον έπεισε, ότι η Ήπειρος θα απελευθερωνόταν άνευ μεγάλου κόπου, αν πρώτα απελευθερωνόταν η Μακεδονία και αποκόπτονταν τα τουρκικά στρατεύματα, η δε Υψηλή Πύλη μόνον στους Αλβανούς μπορούσε να βασιστεί. Έτσι και έγινε.

Οι ενέργειες του Ίωνα Δραγούμη δημιούργησαν φιλομακεδονικό κλίμα στην Αθήνα, σύλλογοι άρχισαν να ιδρύονται, ο Τύπος άρχισε να ασχολείται με το θέμα, και η λαϊκή πίεση υποχρέωσε την τότε κυβέρνηση να δώσει άδεια στον Παύλο Μελά να επισκεφτεί τη Μακεδονία (το είχε πράξει τρεις φορές προηγουμένως, μυστικά). Οι βάσεις για την απελευθέρωση της Μακεδονίας είχαν τεθεί.

Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2004, με το Σχέδιο του Βρετανού λόρδου Χάνεϊ (με τον ψευδώνυμο τίτλο "Σχέδιο Ανάν") στην Κύπρο. Είχαν υποσχεθεί την υπερψήφισή του τόσο ο Κ. Σημίτης όσο και ο πρόεδρος της Κύπρου Γ. Κληρίδης. Συνέβη το απρόβλεπτο, να ηττηθεί στις εκλογές ο Κληρίδης και να ανέλθει στην εξουσία ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Εκμεταλλεύθηκε μια ρωγμή στο πολιτικό σύστημα ο Παπαδόπουλος -όπως και ο Ίων Δραγούμης- και με σύμμαχο τη λαϊκή συναίνεση, απρόβλεπτα άλλαξε πορεία η ιστορία, απ’ αυτήν που είχε σχεδιαστεί.

Πώς όμως θα αναδειχθεί ανάλογη ηγετική φυσιογνωμία, όταν διαμαρτυρόμαστε καθιστοί στις πολυθρόνες μας; Δέκα-δεκαπέντε δήθεν ευαίσθητοι μπορούν να ματαιώνουν εκδικάσεις υποθέσεων στα δικαστήρια, να αρνηθούν υλοποίηση αποφάσεων του ΣτΕ, να επιβάλουν υπερψήφιση νόμων σε αντίθεση με την πλειοψηφούσα άποψη, και ουσιαστικώς να συγκυβερνούν.
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, τι ακριβώς κάνουμε;

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μακεδονα, στο παρελθον ο εχθρος ηταν ορατος και αντιμετωπιζοταν κυριως με

    στρατιωτικα μεσα και εν συνεχεια με διπλωματικα.

    Σημερα, με την τεραστια προοδο στον χωρο των νεων μεσων ενημερωσης, παρολο

    που λαμβανουμε περισσοτερες πληροφοριες ακομα ταχυτερα, δεν ειμαστε σε

    θεση να εχουμε ενιαια θεση, σαν λαος, για το ποιοι ειναι οι εχθροι μας.

    Ο εχθρος δεν ειναι ορατος, ειναι αμφιλεγομενος και δεν αντιμετωπιζεται με

    στρατιωτικα μεσα,ουτε χρειαζεται να τρεχεις στα βουνα για να μην σφαχτεις!

    Η προπαγανδα του συστηματος προσπαθει με νυχια και με δοντια να επιβαλλει

    τη Νεα Ταξη Πραγματων τοσο σε οικονομικο οσο και σε κοινωνικο επιπεδο!

    Οι συγχρονοι ταγματασφαλιτες εχουν θεσεις στη βουλη, σε υπουργεια,

    σε ΜΜΕ, στη Δικαιοσυνη, στην Εκκλησια κ.ο.κ!

    Το παραδοξο ειναι οτι οι αποψεις "διιστανται" :

    Για το ποιος ειναι "ηθικοτερος" ,λιγοτερο "μνημονιακος",

    περισσοτερο "πατριωτης",κ.ο.κ.

    Καταληγουμε στο συμπερασμα "καθε περσυ και καλυτερα", αλλα οσοι ψηφιζουν

    θεωρουν τον επομενο πρωθυπουργο "καλυτερο" απο τον προηγουμενο!

    Ειναι δυσκολο να διαλυθει αυτη η ψευδαισθηση της "ελπιδας"!

    Και ειδικα σε εναν κοσμο ψηφιακο, που πλεον η πλειοψηφια μαθαινει να

    "κινειται" μεσω..τηλεκοντρολ!

    Οσο μεγαλυτερη ειναι η αναγκη για τηλεκοντρολ τοσο μεγαλυτερη ειναι και η

    αναγκη για καναπε!

    Και οσο μεγαλυτερη ειναι η αναγκη για καναπε, αλλο τοσο λιγοτερη ειναι η

    αναγκη για ξεσηκωμο!

    Ειδικα οταν χρησιμοποιειται η μεθοδος του "σαλαμιου"!

    Και ειδικα οταν σε "προετοιμαζουν" τα ΜΜΕ για αυτα που προκειται να

    επακολουθησουν,ωστε να τα χωνευεις αμασητα!

    Οσο για "ικανους" ηγετες, εκει ειναι που θα πρεπει να προσεξει κανεις

    περισσοτερο,κυριως για 3 λογους:

    Πρωτον ,διοτι τα ορια πατρωτισμου και πατριδοκαπηλειας ειναι πολυ λεπτα και

    δυσνοητα για τους περισσοτερους ,αρα ο κοσμος θα χειραγωγειται ξανα.

    Δευτερον,διοτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση σιγουρο πως οι "ικανοι" ηγετες

    θα τα βρουν μεταξυ τους ή ακομα κι αν τα βρουν στην αρχη , δεν ειναι

    σιγουρο πως στη συνεχεια δεν θα υπαρξουν διαφωνιες με αποτελεσμα την

    διαλυση τους σε μικροτερες "ομαδες",αρα και τον κατακερματισμο ψηφων,

    και τριτον, ενω οι ικανοι ηγετες υποτιθεται οτι εχουν ιδανικα,στην πολιτικη

    αναμιγνυονται οσοι δεν εχουν ιδανικα!

    Εχω την εντυπωση οτι οι ικανοι ηγετες θα ηταν οι πρωτοι που θα παραιτουνταν

    μετα απο διαστημα λιγων μηνων!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όσο για"ικανούς" ηγέτες, έχουμε την ευκαιρία, σε κάποια 4ετία να τους πετύχουμε, κάποια στιγμή,μέχρι teotwawki.
    Μάλιστα, το σύστημα της λοταρίας, θεωρείται πιό αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Όταν κάποιοι έγραφαν για σοβιετία , και κομμουνιστική μεταπολίτευση κάποιοι απορούσαν και κάποιοι ακόμα κοιμούνται τον ύπνο τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ” ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ!!!

    ΠΑΜΕ …ΣΥΝΑΥΛΙΑ;

    Προοδευτική αλλαγή θέλει ο γράφων που υποστηρίζει την Μακεδονία χωρίς να μας γράφει τι έλεγαν αλλά ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ οι κομμουνιστές για την Μακεδονία αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα με την απαιτούμενη από αυτούς απόδοση Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους …πρόσφυγες!

    ΠΡΟΟΔΟ θέλεις και επαναστατικότητα;
    Αυτήν την επαναστατική πρόοδο υποστηρίζει ;

    http://voria.gr/article/tag/kke


    ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ…!

    "ΣΤ’ ΑΡΜΑΤΑ, ΣΤ’ ΑΡΜΑΤΑ! ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
    18/10/2017

    Ενώ, λοιπόν, το… τιμημένο κουκουέ εμφανίζεται στους αφελείς αυτού του τόπου ως… επαναστατικό κόμμα, έτοιμο για έφοδο στα «Χειμερινά Ανάκτορα» της εξουσίας, θα γιορτάσει σήμερα στο… Μέγαρο Μουσικής τα 100 χρόνια από την έφοδο των μπολσεβίκων στα Χειμερινά Ανάκτορα του Τσάρου της Ρωσίας, με την παρουσία του Έλληνα «Τσάρου», του Ανώτατου Άρχοντα – προέδρου της αστικής δημοκρατίας τους!
    Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση της Προεδρίας – η οποία βεβαίως αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί σε… εφόδους, επαναστάσεις και κουραφέξαλα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 20.30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσει συναυλία που οργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε., με έργα των συνθετών: Σεργκέι Προκόφιεφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς και Αράμ Χατσατουριάν».
    Και βέβαια, ο πρόεδρος της αστικής δημοκρατίας τους δεν πάει απρόσκλητος στην… επαναστατική κουκουέδικη εκδήλωση, αλλά κατόπιν προσκλήσεως από το κόμμα της… εργατικής τάξης."
    ..
    https://ethnikismos.net

    ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;
    ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΔΙΚAΙΩΜΑ ΤΟΥΣ...
    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, OI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, OI ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ , ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;
    ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2)
    Ο “Δεξιός” πρόεδρος της δημοκρατίας και όλοι οι υπόλοιποι ελληνόφωνοι “ηγέτες” που μας οδήγησαν στην σημερινή σφαγή και στην λεηλασία της Ελληνοχριστιανικής Ελλάδος μας για να τιμήσουν τι;

    Τα δεκάδες εκατομμύρια των σφαχιασθέντων συνανθρώπων μας;

    ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ!
    ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΞΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΟΣΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ …ΕΥΤΥΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ , ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ !!!
    ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ - ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΞΕΡΑΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    Κάτι είχε απαιτήσει η ντροπή από τον Δία για να εισχωρήσει στον Άνθρωπο! Από ότι φαίνεται είχε απόλυτο δίκιο…

    Χορτάσαμε …πρόοδο από το 74 και έπειτα!
    Πηγαίνετε μεθαύριο όλοι οι …προοδευτικοί , αριστερά και πρόοδος… γελούν και οι πέτρες , να συνεορτάσετε την πτώση της δικτατορίας και τον ερχομό της …δημοκρατίας και της ελευθερίας!
    Α και που είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΕ αρθρογράφε κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά και εάν βρεις πινακίδα γραμμένη στα Ελληνικά , σφύρα μας …ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ!!!

    Υ.Γ.1
    Εάν γράφουμε εμείς Ελληνικά σήμερα το οφείλουμε Στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας και στην Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας που κράτησε την γλώσσα μας και εν μέρει την κρατά ακόμα ζωντανή, κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής.

    Τετρακόσια χρόνια κατάφεραν οι Τούρκοι πολύ λιγότερα πλήγματα στον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας , από ότι κατάφεραν μέσα σε σαράντα οι …κομμουνιστές όλων των μπλε πρασινο κόκκινων αποχρώσεων, που μας κυβερνούν!

    Αρθογράφε , οι αφελείς που πίστευαν στην …ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ πρόοδο και στην αναδιανομή ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!
    ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!!!
    ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ!

    Υ.Γ.2
    Τα ήξεις αφήξεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ελεύθεροι πολίτες Έλληνες Χριστιανοί , ΤΕΛΟΣ!
    Όποιος δεν καταδικάζει το ανθελληνικό αντίχριστο “προοδευτικό” αριστερό τόξο που μας κατέστρεψε και μας καταστρέφει , καλλίτερα να κάτσει σπίτι του.
    Εμπόδιο σε όσους βγαίνουν και όσους όλο και περισσότερο θα βγαίνουν – τα έτοιμα τελειώνουν!!!- στις πλατείες θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]