Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περισσότερες από 2.000 αφίξεις προσφύγων στο Β. Αιγαίο το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου


Συνολικά 1.877 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.877 ατόμων (1.148 στη Λέσβο, 572 στη Χίο και 117 στη Σάμο), ενώ σήμερα το πρωί έχει διαπιστωθεί η άφιξη -χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί- 44 ατόμων στη Λέσβο και 157 ατόμων στη Χίο.

Μόνο τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Τετάρτης μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρωί, πέρασαν στη Λέσβο 563 άτομα, στη Χίο 269 και στη Σάμο 40.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών σήμερα στη Λέσβο περιμένοντας να συζητηθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει ζουν 6.807 άτομα, στη Χίο 1.867 και στη Σάμο 3.075.

Τέλος στο διάστημα από 1 έως 13 Οκτωβρίου, από την Τουρκική Ακτοφυλακή έχει ανακοινωθεί επίσημα ο εντοπισμός 25 περιστατικών με βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι και κινούντο προς τα ελληνικά νησιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές 907 άτομα.

Μπαλάφας: Fake news αυτά που γράφει η Die Welt για τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα

Ως fake news χαρακτήρισε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt για το ότι η Ελλάδα αφενός δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της και αφετέρου δίνει ψεύτικα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα.

Ο κ. Μπαλάφας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «πρέπει όλα τα βλέπουμε όλα υπό το φως των fake news. Προφανώς δεν ισχύουν όσα γράφει η Welt. Ξέρουμε τι είναι και τι ρόλο παίζει. Στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 55-60.000 μετανάστες της τελευταίας διετίας κατανεμημένοι σε ενδοχώρα και νησιά. Ειδικά στα νησιά βρίσκονται περίπου 12-14.000 μετανάστες και πρόσφυγες».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι «φυσικά και ανησυχούμε για την αύξηση των ροών το τελευταίο δίμηνο, κυρίως σε Σάμο και Λέσβο. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι καθαρίσαμε με το προσφυγικό μέσα στο επόμενο δίμηνο, εξάμηνο, έτος» και διερωτήθηκε «τι να κάνουμε, να πείσουμε τον Erdogan να ελέγξει την κατάσταση»;

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για τον κ. Μπαλάφα και την αξιοπιστία του. Οι καθημερινές καταγραφές νέων αφίξεων, καθώς και οι επίσημες ευρωπαϊκές ανακοινώσεις για τους αριθμούς μετακινούμενων (λαθρο)μεταναστών από την Ελλάδα προς Ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφουν μια ολοένα αυξανόμενη ροή αλλά και "στάθμευση" των (λαθρο)μεταναστών στην Ελλάδα, η οποία πιέζεται πλέον να "σφραγίσει" τα βόρεια σύνορά της (να υποδέχεται όμως ταυτόχρονα, προς τέρψιν του "ευρωπαϊκού ανθρωπισμού", συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς λαθραία και παρανόμως εισαχθέντων στη χώρα) και να μετατραπεί σε πολύ σύντομο διάστημα σε μια "χώρα-χώρο ανοιχτής φυλακής" ή σε ένα ευρωπαϊκό "διαλογητήριο φτηνών εργατών", αλλοίωνοντας σε απίστευτο βαθμό τα δημογραφικά της χαρακτηριστικά και καταστρέφοντας (με άγνωστες συνέπειες) την πολιτιστική και πολιτισμική της κουλτούρα. Όλα όσα, δηλαδή, προσπαθεί να υπερασπιστεί για την δική του χώρα κάθε ευρωπαίος πολίτης και ηγέτης...

«Καμπανάκι» από την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για το μεταναστευτικό

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως προς το προσφυγικό, ζητά μέσω επιστολής που έστειλε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η κ. Καλογήρου, «τον τελευταίο καιρό ανησυχητικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην ήδη εδώ και καιρό δύσκολη κατάσταση. Βάσιμοι είναι οι φόβοι ότι μπορεί να κυοφορείται και μία συνθήκη που ίσως αγγίζει τα εκτός ελέγχου όρια».

«Για το λόγο αυτό σας ζητώ, κύριε Πρόεδρε, μία συνάντηση το ταχύτερο, όπως εσείς κρίνετε, προκειμένου να σας θέσω την κατάσταση που έχει συνολικά διαμορφωθεί» καταλήγει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για fake politcs και fake goverments...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]