Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα ταξιδιωτική οδηγία του State Department για κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη


Tαξιωδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες για όλη την Ευρώπη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department), προειδοποιώντας ότι κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή παραμένει. Η νέα ταξιδιωτική οδηγία έχει ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «τα πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Φινλανδία δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η αλ-Κάιντα και παρακλάδια τους έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Παρόλο που οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το Υπουργείο εξακολουθεί να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να προχωρήσουν σε επιθέσεις με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας τοποθεσίες στις οποίες εστιάζουν τα χτυπήματά τους οι τρομοκράτες, όπως εμπορικά κέντρα και σημεία που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες.

«Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στις τουριστικές τοποθεσίες, στους κόμβους μεταφοράς, στις αγορές / στα εμπορικά κέντρα και στις τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αεροδρόμια παραμένουν υψηλά στη λίστα για πιθανές επιθέσεις. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο προσεκτικοί σε αυτές και σε παρόμοιες τοποθεσίες. Οι τρομοκράτες επιμένουν να εφαρμόζουν μια σειρά από τακτικές, κάνοντας χρήση πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών υλών, οχημάτων αλλά και όπλων, που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν από την επίθεση».

Τέλος, το State Department καλεί τους αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τις τοπικές πηγές πληροφόρησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]