Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Liberation: Οι Έλληνες από «γουρούνια» έγιναν οι «θυσιασμένοι» της κρίσης


Μια γενικότερη αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα διαβλέπει σε άρθρο της η γαλλική Liberation, με αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Pierre Moscovici και την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η Liberation αναφέρει πως η δήλωση του κ. Moscovici στην Corriere della Sierra ότι «αποφασίζοντας με τέτοιο τρόπο για τη μοίρα μιας χώρας, επιβάλλοντας αποφάσεις για την περικοπή συντάξεων... θίγουμε τις θεμελειώδεις επιλογές της», θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση ενός ακτιβιστή κατά της παγκοσμιοποίησης. Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που το 2012 καλούσε τους έλληνες ψηφοφόρους να μην ψηφίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και την καμπάνια εναντίον της λιτότητας του Αλ. Τσίπρα, επισημαίνει το άρθρο.

Παράλληλα, καθώς ο γάλλος πρόεδρος Macron έρχεται στην Αθήνα με την πρόθεση να προωθήσει μια δημοκρατική μεταρρύθμιση της Ευρώπης, η Liberation εκτιμά ότι τα σχόλια Moscovici δεν ήταν τυχαία, αλλά επιβεβαιώνουν μια αλλαγή κατεύθυνσης όσον αφορά την προσέγγιση της ελληνικής κρίσης.

Στο πρόσφατο παρελθόν, Ελλάδα συγκρινόταν με τα... αδιόρθωτα τζιτζίκια και στιγματιζόταν για την κακοδιαχείριση που έκανε. Ο ίδιος ο Pierre Moscovici κατέκρινε την Ελλάδα το Μάρτιο του 2010 ως «αμελή χώρα» και φυσικά στη συνέχεια συγκαταλεγόταν στα λεγόμενα PIGS («γουρούνια»), το ακρωνύμιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότους, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία.

Πλέον υπάρχει μια αλλαγή του πλαισίου, εκτιμά η Liberation. To "PIGS" δεν είναι πλέον στη μόδα, απεναντίας τώρα μνημονεύονται οι θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες. Η νέα ανάλυση του Macron καταγγέλλει ήπια τα «κατεπείγοντα μέτρα» που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, υπό την πίεση των δανειστών. Δεν πρόκειται βέβαια για mea culpa, αλλά η Ελλάδα δεν στιγματίζεται πια.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]