Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σουλτάνος εναντίον ΟΑΣΕ: Απέσυρε την Τουρκική αντιπροσωπεία με πρόσχημα τον… Γκιουλέν!


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Ένα πρωτοφανές διπλωματικό γεγονός σημάδεψε την συνέλευση 11-22 Σεπτεμβρίου 2017 του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ / OSCE Human Dimension Implementation Meeting 2017) που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΑΣΕ Rauf Engin Soysal κατέθεσε μια δήλωση διαμαρτυρίας και αποχώρησης της Τουρκικής αντιπροσωπείας κατηγορώντας τον ΟΑΣΕ –ούτε λίγο, ούτε πολύ- για… προδοσία! Η αφορμή της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας ήταν (τι άλλο;) ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την δήλωση – αποχώρηση του Τούρκου πρέσβη, ο ΟΑΣΕ έκανε το  ασυγχώρητο «έγκλημα» να αποδεχτεί την παρέμβαση δύο ΜΚΟ (Jurnalists και Writers Foundation), οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Soysal, έχουν σαν επίτιμο Πρόεδρο τον Φετουλάχ Γκιουλέν! (Ολόκληρη η δήλωση του Τούρκου πρέσβη εδώ).

Όπως ήταν φυσικό η ενέργεια αυτή δημιούργησε ένα έντονα αρνητικό κλίμα εναντίον της Τουρκίας, αναδεικνύοντας πανηγυρικά τον στραγγαλισμό της ελευθερίας έκφρασης, την δίωξη δημοσιογράφων και την φίμωση των ΜΜΕ που ασκούν κριτική στον δικτάτορα της Τουρκίας! 

Όλα αυτά την πρώτη ημέρα της συνέλευσης που ήταν αφιερωμένη (πρωί και απόγευμα) στην ελευθερία έκφρασης, την ελευθερία του τύπου και την ελευθερία μετάδοσης πληροφοριών.

Προφανώς, η βέβαιη άσκηση δριμείας κριτικής στο ανελεύθερο καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Τουρκία και η αδυναμία στοιχειώδους υποστήριξης του απροκάλυπτου στραγγαλισμού κάθε αντίθετης φωνής, οδήγησε την Τουρκική αντιπροσωπεία σε αποχώρηση από την συνέλευση Σεπτεμβρίου 2017 του ΟΑΣΕ.

Η αποχώρηση δεν αφορούσε φυσικά την ΜΙΤ του Δρα Φιντάν Χακάν ούτε τις διάφορες οργανώσεις – σφραγίδες που δημιούργησε στην Ελληνική Θράκη, τα Δωδεκάνησα, την Αγγλία, την Σουηδία, την Γερμανία, την Αυστρία και αλλού. Σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της ΜΙΤ, κάτω από τον μανδύα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με βαρύγδουπα ονόματα, μοιράζουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ποταμούς από κροκοδείλια δάκρυα σε κάθε συνεδρίαση του ΟΑΣΕ, για την δήθεν καταπίεση που ασκεί η Ελλάδα σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, τους οποίους η Τουρκική προπαγάνδα αποκαλεί «Τουρκική μειονότητα»! 

Η υπερβολή των «κατηγοριών» εναντίον της Ελλάδος είναι τόσο εξωφρενική που προκαλεί πλέον τη θυμηδία πολλών αντιπροσωπειών, αφού το συντριπτικό ποσοστό όσων μόνιμων αντιπροσώπων συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ γνωρίζουν απ΄ έξω και ανακατωτά την μέθοδο Γκαίμπελς «Ρίξε –ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει»!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σε κάθε βήμα του ΟΑΣΕ από το πολυπληθές «συνεργείο» της Τουρκικής ΜΙΤ, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα και πολύ γέλιο: Πρόκειται για την εξαιρετικά σοβαρή «καταγγελία» εναντίον της τοπικής πολεοδομίας  Θράκης η οποία «καταπιέζει» τους Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, επειδή δεν καταργεί τους πολεοδομικούς της κανονισμούς και δεν επιτρέπει την ανέγερση μιναρέ στο επιθυμητό ύψος!!!

Καλό θα ήταν οι υπάλληλοι του Φιντάν Χακάν που μιλάνε θαυμάσια Ελληνικά, να διαβάσουν προσεκτικά τα ερωτήματα προς τον Θρακιώτη Μεχμέτ Μουεζίνολγλου αν και δεν πρέπει να τους κατηγορούμε σε προσωπικό επίπεδο, αφού οι άνθρωποι αυτοί είναι απλοί εργαζόμενοι, πληρώνονται αδρά για να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στις συνεδριάσεις του ΟΑΣΕ, όπως ακριβώς οι πληρωμένοι ηθοποιοί όταν εργάζονται σε μια θεατρική παράσταση! 

Στα πλαίσια της φετινής συνέλευσης του ΟΑΣΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης παρουσίασε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει με δύο παρεμβάσεις του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (έτος ίδρυσης 1928) και μία παρέμβαση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών αποτελεί συν-ιδρυτικό πυλώνα, από την ίδρυση της το 2006):

Η πρώτη παρέμβαση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών αφορούσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με πλήρη τεκμηρίωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει:
(1)        Η Τουρκική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
(2)        Η Τουρκική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει νομική προσωπικότητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ενός θρησκευτικού θεσμού με ιστορία δεκαεπτά αιώνων.
(3)        Από τον Ιανουάριο του 2013 απαγορεύτηκαν και πάλι οι εκλογές στα μειονοτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα 15 ακόμα ιδρύματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως να αποτελέσουν την νέα «λεία» της Τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Ιδρυμάτων.
(4)        Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει αδικαιολόγητα κλειστή από το 1971, εμποδίζοντας την επιμόρφωση χριστιανών ορθόδοξων κληρικών, σε πλήρη αντίθεση με τους νόμους της ίδιας της Τουρκίας.
(5)        Η διαρκής απειλή μετατροπής του ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας από μουσείο που είναι τα τελευταία 85 χρόνια σε τέμενος, προβληματίζει έντονα τον παγκόσμιο χριστιανισμό.
(6)        Οι χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες της Παναγίας Καφατιανής, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά καθώς και 72 ακίνητα που άρπαξε, με τις ευλογίες της ΜΙΤ, το ανύπαρκτο μόρφωμα του «Τουρκικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου», δεν έχουν ακόμα αποδοθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
(7)        Η Τουρκία επιμένει να απαιτεί πως μόνο Τούρκοι πολίτες μπορούν να αποτελούν μέλη της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, παρεμβαίνοντας με τον τρόπο αυτό απροκάλυπτα στην εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Η εισήγηση αυτή, σε πλήρη ανάλυση, ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΕ στην Αγγλική γλώσσα.

Η δεύτερη παρέμβαση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, η οποία επίσης  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΕ στην Αγγλική γλώσσα, αφορούσε τις απάνθρωπες διώξεις του Τουρκικού κράτους κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση του χριστιανικού πληθυσμού από 120.000 που ήταν το 1923 μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, σε λίγες μόλις χιλιάδες που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη Τουρκική πολιτική υπερβολικής «φροντίδας» των κατοίκων των νησιών  Ίμβρος και Τένεδος, συρρίκνωσαν τον Ελληνικό πληθυσμό από το 95% που ήταν το 1923 όταν τα νησιά παραδόθηκαν στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης, σε μόλις 1% σήμερα.

Η παρέμβαση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών  θα αναρτηθεί επίσης, στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΕ στην Αγγλική γλώσσα, σύντομα.
Εξ άλλου, αξίζει να σημειωθεί το πολύ λυπηρό γεγονός της παντελούς άγνοιας ορισμένων πολιτικών της χώρας μας γύρω από θέματα που αφορούν τον Πολίτικο Ελληνισμό αλλά και ευρύτερα, τα Ελληνοτουρκικά θέματα. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος ο οποίος στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, σε εκδήλωση μνήμης της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για τα Σεπτεμβριανά του 1955, μίλησε «για τις θηριωδίες ελληνοκυπρίων κατά τουρκοκυπρίων σε δύο θύλακες στην Κύπρο» - δηλαδή μην μιλάμε και πολύ για αυτά που τραβήξαμε, κάναμε και εμείς θηριωδίες … δέκα ή είκοσι χρόνια μετά από τα Σεπτεμβριανά!!!

Ένας πολιτικός που πάει να μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης Κωνσταντινουπολιτών και δεν μπαίνει ούτε καν στον κόπο να διαβάσει κάτι για τα Σεπτεμβριανά του 1955, για τα Δεκεμβριανά του 1942, τις απελάσεις του 1964, την Κύπρο, το Αιγαίο,  ή «τα σύνορα της καρδιάς» του Τούρκου δικτάτορα, εξισώνοντας ταχυδακτυλουργικά θύτες και θύματα, δεν προσβάλλει μόνο το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, αποκαλύπτοντας σε όλο της το μεγαλείο την άγνοια και την ιστορική σύγχυση που έχει για πολύ σοβαρά εθνικά θέματα. 

Συμπέρασμα: Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν τρομοκρατημένος από τις σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της δικτατορίας που έχει επιβάλει στον Τουρκικό λαό, βλέπει πλέον καθαρά πως  κινδυνεύει η εξουσία … και το κεφάλι του! Για τον λόγο αυτό κάνει αλλεπάλληλα λάθη - ένα από αυτά είναι η «προδοσία» του ΟΑΣΕ να εγγράψει στον κατάλογο ομιλητών δύο «ανεπιθύμητες» στο Τουρκικό καθεστώς Μ.Κ.Ο.
Αλήθεια, τι θα πρέπει να πούμε εμείς για την συνεχή και εξακολουθητική εγγραφή στους πίνακες ομιλητών, σχεδόν όλων των συνεδριάσεων, δεκάδων υπαλλήλων της ΜΙΤ που εμφανίζονται με τον φερετζέ διαφορετικών ΜΚΟ με βαρύγδουπα ονόματα και περιπλανώνται στις αίθουσες των συνεδρίων σκορπώντας παντού κροκοδείλια δάκρυα υποκρισίας για δήθεν «καταπίεση» Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα;
Για τέτοια μάλιστα «καταπίεση» που τους επέτρεψε, από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης μέχρι σήμερα, να αυξήσουν τον πληθυσμό τους περισσότερο από 60%, την ίδια στιγμή που η «περιποίηση» του Ελληνισμού από το Τουρκικό κράτος οδήγησε στην εκδίωξη του από τις αλησμόνητες πατρίδες σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95%!
Αυτοί λοιπόν ψεύδονται ασύστολα και κάνουν απροκάλυπτη και ψευδή προπαγάνδα, χωρίς ούτε ένα «φύλο συκής». Οι ΜΚΟ Jurnalists και Writers Foundation όμως λένε την αλήθεια με πραγματικά γεγονότα που βασίζονται σε φυλακίσεις εκατοντάδων Τούρκων δημοσιογράφων, φίμωση δεκάδων ΜΜΕ και διώξεις δεκάδων χιλιάδων αντιφρονούντων με αόριστες κατηγορίες «τρομοκρατίας». Θα μου πείτε βέβαια, εδώ η Σουλτανική ασυναρτησία βρίζει ή προσβάλλει συνεχώς και αδιακρίτως τους πάντες, ο ΟΑΣΕ θα την γλύτωνε;

Πηγή Analyst

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]