Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρέθηκα τους δήθεν...


Και τώρα, ας αφήσουμε τους αθεόφοβους γερμαναράδες που ο πολιτισμός τους προσβάλλεται από τους σταυρούς των μνημείων και όχι από την αηδιαστική επιβολή της μπούργκας που θα τους πνίξει, και όσοι έχετε (Ελληνικά) διαβατήρια, ανοίξτε τα στις σελ.26-27, για να δείτε την Μονή Σίμωνος Πέτρας, και στις σελ.28-29 για να θαυμάσετε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας του Μυστρά, στην οποία, αν δεν κάνω πολύ λάθος, ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας ο τελευταίος υπερασπιστής του ευρωπαϊκού εδάφους και πολιτισμού, ο τόσο απελπιστικά μόνος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Και πείτε μου τί είναι αυτό που βλέπετε και τί αυτό που ΔΕΝ βλέπετε.

Βαρέθηκα την τυραννική ουδετερότητα του δειλού, δήθεν άθεου, δήθεν κοσμοπολίτη, δήθεν ανεκτικού στην κάθε σαχλαμάρα, που καταπίνει ό,τι του μπουκώνουν, ό,τι "αρπάξει" από τα 3 δευτερόλεπτα που θα αφιερώσει για να διαβάσει έναν τίτλο στο ίντερνετ, που καλύπτει την γύμνια της άγνοιάς του με την απαξίωση της ιστορίας και της κοινής λογικής, και που τόσο έντονα αποτυπώνεται η χωρίς υπόβαθρο υπεροψία του στην κοινωνική του συμπεριφορά.

Επικροτώντας ή διοργανώνοντας "παρελάσεις" για να διατρανώσουμε με εκκωφαντικό θόρυβο και γκροτέσκ εικόνες κάθε παλαβομάρα, στην οποία πρωτοστατούν "επίσημοι", με προφανή στόχο να "δώσουν το στίγμα", να μετατρέψουμε δηλ. την κενότητα σε κυρίαρχη ιδεολογία, στην συνέχεια να ποινικοποιήσουμε την λογική -ή την όποια διαφορετική άποψη- και να τελειώνουμε.

Απορρίπτουμε - καταδικάζουμε απόλυτα κάθε αξία, κάθε ιστορική πραγματικότητα και κάθε πολιτισμικό πλαίσιο, διότι, τί τα χρειαζόμαστε τα πλαίσια, ας πάμε στη ζούγκλα, κι ας στηθεί εδώ η trendy ημισέληνος ή ο σούπερ-τρέντουλας Βούδας, "να περνάμε καλά" είναι το θέμα. Και τα ψυχοφάρμακα με τη σέσουλα...

Και για να επανέλθω στην εξαφάνιση του συμβόλου της χριστιανικής πίστης, θα αντιγράψω την Οριάνα Φαλάτσι: "Εγώ, δεν πηγαίνω να στήσω αντίσκηνα στη Μέκκα. Ούτε πηγαίνω να πω το Πάτερ Ημών ή το Άβε Μαρία μπροστά από τον τάφο του Προφήτη".

Προσθέτω ότι ούτως ή άλλως δεν έχω καμιά απολύτως επιθυμία να πάω σε μέρη που σκεπάζει η βαρβαρότητα, αφού μάλιστα αυτή μας ήρθε (λες και λίγη είχαν οι Ευρωπαίοι), και μας αποκεφαλίζει όπου μας βρεί, σε θέατρα, εμπορικά κέντρα, παραλιακές οδούς, εκκλησίες κτλ.

Αλλά στην ρημαδο- Ευρώπη που γεννήθηκα και ζω, αρνούμαι να θάβω και να αποσιωπώ όσες (έστω, κακοποιημένες, από τους δυτικούς αυθέντες) αξίες, αθόρυβα ενήργησαν για να κατεβούν κάποιοι από τα δέντρα, ακόμη και πολύ μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, με το πρόσχημα του σεβασμού όσων δεν σέβονται τίποτα.

Κι αν δεν είμαι αρκετά σνομπ, λυπάμαι, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω περισσότερο.

Δέσποινα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι "δηθεν" δυστυχως ψηψιζονται με γνωμονα το ατομικο συμφερον.

    Το ατομικο συμφερον ξεπερνα δυστυχως ολες τις αξιες και ενω ζουμε σε μια

    δυσκολα οικονομικη συγκυρια κι ενω θα επρεπε να ειμαστε πιο ενωμενοι,

    εχουμε κανιβαλοποιηθει σε τετοιο βαθμο που εχουμε γινει ακομα

    περισσοτερο ατομιστες απο πριν.

    Αναρωτησου Δεσποινα, αν αυριο ή μεθαυριο ενας πολιτικος ταξει 500.000

    νεες θεσεις εργασιας χωρις να εχει ιδανικα και "πιστευω" !

    Θα κριθει -(και συνεπως θα ψηφιστει )- αραγε απο τα "πιστευω" του ή απο

    τα "δωρα" του;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΑΡΧΗ,
    ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]