Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσελίκ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει στρατό χωρίς την Τουρκία!


Η ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς την Τουρκία και ο πολυαναμενόμενος ευρωπαϊκός στρατός δεν μπορεί να ιδρυθεί χωρίς τη συμμετοχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υπουργός για την ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, στις 27 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ισπανία.

"Κανένας ευρωπαϊκός στρατός δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς την Τουρκία. Δεν λέω ότι υποστηρίζουμε ή αντιτιθέμεθα αυτήν την ιδέα (του ευρωπαϊκού στρατού). Αλλά δεν μπορείτε να παρέχετε ούτε την ασφάλεια ούτε το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Τουρκία", δήλωσε ο Υπουργός Τσελίκ σε ισπανόφωνους δημοσιογράφους σε συνάντηση στην Ισπανία όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση του Εμμ. Μακρόν για δημιουργία «ευρωπαϊκού στρατού».

«Βλέποντας την Τουρκία ως σωματοφύλακα της ΕΕ είναι μια άρρωστη νοοτροπία. Είμαστε ενάντια σε αυτούς που έχουν αυτή τη νοοτροπία εάν μας μιλάνε μόνο για θέματα ασφάλειας και όχι όταν πρόκειται για την ανταλλαγή δημοκρατίας και ευημερίας», είπε.

Ο υπουργός της ΕΕ υπογράμμισε ότι μια στατική Ευρώπη δεν θα μπορέσει να οικοδομήσει μια ευρωπαϊκή δύναμη και ως εκ τούτου πρέπει να μετατραπεί σε μια πιο μεταρρυθμιστική δομή, έχοντας ταυτόχρονα την Τουρκία στο πλευρό της. «Δυστυχώς, όσοι μιλούν για την Τουρκία το κάνουν χωρίς να κοιτάξουν τον χάρτη. Η Τουρκία έχει τεράστια στρατηγική αξία και βρίσκεται στο επίπεδο των ευρωπαϊκών δημοκρατιών» (sic!), δήλωσε ο Τσελίκ.

«Η Τουρκία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Η αποχώρηση της Τουρκίας από την Ευρώπη, σημαίνει στην πραγματικότητα ότι εγκαταλείπει την ΕΕ στα διεθνή γεωπολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά ζητήματα», πρόσθεσε.

Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας

Ο Υπουργός Τσελίκ επίσης αξιολόγησε τη συνεχιζόμενη εσωτερική ένταση στην Ισπανία, αφού η αυτόνομη περιφέρεια της Καταλονίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου.

"Στηρίζουμε την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και τα συνταγματικά σύνορα της Ισπανίας. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό το είδος δημοψηφίσματος θα συμβάλει στον καταλανικό λαό σε μια εποχή που απαιτείται περισσότερη ολοκλήρωση", δήλωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]