Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σημαία


Μεγάλος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στους μνημονιακούς ολετήρες για το ποιος θα κρατάει την ελληνική Σημαία κατά τις μαθητικές παρελάσεις.

Η Σημαία όμως δεν είναι ούτε το σύμβολο του πρώτου μαθητή, ούτε το σύμβολο του τυχερού – κατά την κλήρωση – μαθητή. Η Σημαία είναι το σύμβολο του έθνους – κράτους των Ελλήνων.

Τη Σημαία δεν πρέπει να κρατούν ούτε οι άριστοι ούτε οι τυχεροί αλλοεθνείς μαθητές αλλά μόνο Έλληνες κατά το γένος. Η Σημαία είναι η ελληνική ταυτότητα και συμβολίζει την ιστορία του έθνους, τη θρησκεία του, τις αξίες του, τον πολιτισμό του.

Τη Σημαία έβαψαν με το αίμα τους γενιές και γενιές Ελλήνων σε πολέμους, επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Στην Παλιγγενεσία του 1821, στην Κρητική Επανάσταση, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρά Ασία, στα βουνά της Αλβανίας, στην Εθνική Αντίσταση, στο Πολυτεχνείο, στη μαρτυρική Κύπρο.

Τη συμβολική αξία της Σημαίας γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι ομογενείς μας, που την ξεδιπλώνουν σε κάθε εκδήλωσή τους, από τις ΗΠΑ μέχρι τη μακρινή Αυστραλία, για να υπογραμμίσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.

Οι δωσίλογοι πολιτικοί, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές, θέλουν να αποκόψουν τους Έλληνες από τις ρίζες τους. Θέλουν να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε πολυπολιτισμική σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Η Σημαία δε θα πρέπει να συμβολίζει τίποτα το ιδιαίτερο και θα μπορούν να την κρατούν άνθρωποι από την Ασία ή την Αφρική, σαν να πρόκειται για το ντεκόρ ενός εορταστικού φεστιβάλ.

Αφού εξευτέλισαν τους Έλληνες, θέλουν να εξευτελίσουν και το σύμβολό τους, τη Σημαία τους.

Έτσι σύντομα δε θα υπάρχουν Έλληνες με εθνική συνείδηση, υπερήφανοι για την καταγωγή και την ιστορία τους.

Τελικός στόχος να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός πολτός πρώην Ελλήνων και εποίκων – μεταναστών με μοναδικό συνδετικό στοιχείο το κοινό νόμισμα, το ευρώ. Τότε θα αντικαταστήσουν και τυπικά τη Γαλανόλευκη με τη σημαία της ΕΕ.

Νίκος Ιγγλέσης
Greek Attack



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Ας κινηθούμε κι εμείς λιγάκι...
    Αν οι διάφοροι σύλλογοι Ελλήνων, οποιασδήποτε φύσεως, π.χ. ο σύλλογος των εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνων, ο σύλλογος των φίλων του κυνηγίου κτλ.κτλ. στείλουν γνωστοποιήσεις στο υπουργείο "Παιδείας" ότι θα μαυρίσουν ομαδικά τον Σύριζα αν δεν συμπληρωθεί το μέτρο αυτό με τη διάταξη ότι την ελληνική σημαία θα την κρατούν μόνον Έλληνες, τότε να δείτε για πότε θα το συμπληρώσουν! Τα πράγματα από αυτά τα αληταριά δεν μπορούν να βαδίζουν αφ' εαυτού τους, παρά μόνο προς το χειρότερο. Ας κινηθούμε κι εμείς λιγάκι. Τι μακάρια νιρβάνα είναι αυτή στην οποία έχουμε περιπέσει και περιμένουμε κάθε φορά τον αυτόματο "κυβερνητικό" πιλότο να σώσει την Ελλάδα. Ε, δε θα τη σώσει. Ίσα κατά κρημνόν έχει εντολή να την πάει. Και όλοι οι δικοί τους έχουν "αλεξίπτωτα". Αυτοί θα βγουν αλώβητοι ίσως και ζάμπλουτοι από την καταστροφή της Ελλάδος. Εκτός εάν...Εκτός εάν κλείσουμε την τηλεόραση και ανοίξουμε τον εγκέφαλό μας!





















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα, η δική μου άποψη είναι ότι δεν έχουμε περιπέσει σε νιρβάνα και το διαπίστωσα αυτές τι μέρες των διακοπών σε συζητήσεις με άγνωστους παραθεριστές.Έχω την εντύπωση πως οι πολίτες δεν αντιδρούν γιατί δεν θέλουν το μιστοτακέικο να έλθει στην εξουσία. Αρκετά έφαγαν και οι ανακοινώσεις τους συμβαδίζουν με αυτές του συριζα. Τώρα έγινα όλοι ένα κόμμα γερμανιστών-μερκελιτσών που δεν επιτρέπουν σε Ελληνικές υγιείς δυνάμεις να αναλάβουν την εξουσία και να μας βγάλουν από το τέλμα.
    Από την άλλη όμως αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη και υποβόσκει, δια μέσου της αγωνίας για το μέλλον των παιδιών μας, μεγάλη οργή που αν ξεσπάσει θα είναι καθοριστική για όλους αυτούς που μας έβαλαν σε κατάσταση δουλείας και αποικίας των γερμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΡΕΝΙ ΤΖΑΜΙ!
    ΝΥΧΙ ΜΑΛΛΙ ΜΝΙ..ΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ.
    ΝΤΙΡΙΝΤΑΧΤΑ..ΝΤΙΡΙ ΝΤΙΡΙ
    ΝΤΑΧΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μαυρίλα, την απαισιοδοξία σου και την απαξίωση των Ελλήνων κράτα τες για τον εαυτό σου.

      Διαγραφή
    2. ΑΜΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ.
      ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ , ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ..

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα δε γεμίζω αισιοδοξία, αλλά η γενίκευση μ'ενοχλεί. Επειδή ανάμεσα στην υπνωτισμένη πλειοψηφία, υπάρχει μια όλο και αυξανόμενη "κρίσιμη μάζα", που έχει αλλά και εκδηλώνει την καλύτερη ποιότητα Έλληνα, που μπορεί κανείς να συναντήσει τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτούς δεν ανέχομαι να τους τσουβαλιάζεις σε σάκκο απορριμάτων και συλλήβδην να τους υποτιμάς, γιατί τότε δεν αφήνεις τίποτα όρθιο και ενεργείς ως ανθέλληνας. Αν θέλεις το καλό να αυξάνεται, τόνωσέ το, μην το αγνοείς, μην το φτύνεις. Γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι μια παραλλαγή τού "μαζί τα φάγαμε": σε ενοχοποιώ σε ταπεινώνω για να σε διαλύσω...ατομικά και συλλογικά. Αυτό θέλεις; Δε νομίζω!

      Διαγραφή
  4. Πολλοί κάνουν λόγο για ρατσισμό (sic), αν δεν επιτραπεί (που τώρα επιτρέπεται) σε αλλοδαπούς να είναι σημαιοφόροι.

    Αντιπαρερχόμενος την συνήθη επιχειρηματολογία, κάνω έκκληση στην κοινή λογική. Πότε γίνονται μαθητικές παρελάσεις και γεννάται το περί ου ο λόγος θέμα; Δύο φορές τον χρόνο, μία την 25η Μαρτίου και μία την 28η Οκτωβρίου. Αυτές είναι εθνικές επέτειοι, που έχουν σχέση με την Ελλάδα και τούς Έλληνες. Είναι, τρόπον τινά, ενδοοικογενειακή μας υπόθεση. Δεν αφορά στον και ούτε ενδιαφέρει τον κάθε αλλοδαπό, τού οποίου η οικογένεια ήλθε εδώ (νομίμως ή παρανόμως, αδιάφορο αυτήν την στιγμή) για να δουλέψει.

    Γιατί, λοιπόν, να τον υποχρεώσουμε να συνεορτάσει και μάλιστα να σηκώνει μία σημαία ξένη γι αυτόν;

    Σκεφτείτε την 25η Μαρτίου ο κλήρος, ή η αριστεία, αδιάφορο, να αναδείξει σημαιοφόρο έναν Τούρκο (δεν ομιλώ για τούς τουρκογενείς Έλληνες πολίτες τής Θράκης), ή την 28η Οκτωβρίου έναν Ιταλό, ή έναν Αλβανό(*).... Θα πρέπει να είμαστε πολύ σαδιστές για να τούς βάλουμε να κρατούν την σημαία, ή/και να παρελαύνουν για κάτι που δικαίως τούς πονά. Αυτό θα ήταν γνήσιο διαφυλετικό μίσος, ίσως η γνησιοτέρα μορφή ρατσισμού.

    (*) Μήπως έτσι δεν ξεκίνησε το όλο θέμα την 28/10/2000, όταν στην Νέα Μηχανιώνα έβαλαν έναν Αλβανό (Τσενάι, το έλεγαν, αν θυμάμαι καλά) να συνεορτάσει και μάλιστα ως σημαιοφόρος; Δεν σκέφτηκαν οι ανεγκέφαλοι ότι ίσως η οικογένεια τού (τότε ακόμη) παιδιού μπορεί να είχε θρηνήσει θύματα στην Πίνδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Στην Παλιγγενεσία του 1821, στην Κρητική Επανάσταση, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρά Ασία, στα βουνά της Αλβανίας, στην Εθνική Αντίσταση, στο Πολυτεχνείο, στη μαρτυρική Κύπρο."

    ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΏΝΩ...

    Εφόσον τσουβαλιάζεται εθνική αντίσταση και πολυτεχνείο , με τους Ιερούς αγώνες των Ελλήνων ΠΟΥ ΘΥΣΙΆΣΤΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , για το Ελληνικό έθνος , την Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ , ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ , με τους καθοδηγούμενους απο ανθέλληνες και αντίχριστους ΠΡΆΚΤΟΡΕΣ ΞΈΝΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ αριστερούς κομουνιστικούς ΠΟΛΕΜΟΥΣ , έχουμε πολύ κάτω ακόμα!
    Πρέπει να πάθουμε πολλά ακόμα για να μάθουμε , να ...ζητάμε (ΆΝΕΥ ΑΙΔΟΎΣ) από τους κομμουνιστές να ΜΗΝ εφαρμόσουν την ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ πολιτική της ισότητας!
    (Ουσιαστικά της ισοπέδωσης προς τον γκρεμό και του αφανισμού των Ελλήνων!)

    Μήπως να τους ευχαριστήσουμε για όλα τα ΑΛΛΑ καλά που μας έκαναν και να παραβλέψουμε ρε αδελφέ και ένα τόσο δα σφαλματάκι τους..,που θα το διορθώσει ο κούλης; Αν όχι ο κούλης οι άλλοι αριστεροί, σε μια εξαεατία από τώρα , οι γνήσιοι ...

    Οποιος δεν θέλει να εφαρμόζουν την κομμουνιστική αριστερή πολιτική τους ας μην τους ψηφίζει! Τωρα ειναι αργα για δάκρυα!

    Εμείς ζητάμε να εφαρμόσουν δεξια ά Ελληνοχριστιανική πολιτική ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!
    Εάν ηταν να εφαρμόσουν αυτήν , δεν θα παρέσυραν τους αγαθούς παππούδες- γονείς μας, στον όλεθρο της "εθνικής*" - μόνο κατόνομα απο τους απάτριδες διεθνιστές κομμουνιστές - αντίστασης και το πολυτεχνείο!
    Εδώ πολυτεχνείο , εδώ πολυτεχνείο σας ομιλεί η Δαμανάκη ...για το καλό των Ελλήνων Χριστιανών !!!
    Εθνική αντίσταση εναντίον του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και των ιδεωδών του Ελληνοχριστιανικού εθνους μας!!!
    Πρωτοφανές στα χρονικά!!!

    Ο κατήφορος θα συναντήσει υποχρεωτικά τον γκρεμό. Τι θα συναντήσει που πέφτουμε και και μερικοί νομίζουν πως θα μας σώσει το
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ,ΔΗΘΕΝ, ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΥΜΟΡΙΤΠΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΟΙΚΟΙΟΘΕΛΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    Όπως ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ , ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΠΙ ...ΕΘΝΑΡΧΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΩΙΔΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΚΕΔΩΝ!!!)
    ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1/2 ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!
    Τόσο απλά και καθαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα ξεκινούν από την παιδεία το μέλλον δηλαδή της χώρας.
    Ο γιος μου 10 ετών, εκνευρίστηκε πολύ με την νέα ντιρεκτίβα του Πολιτικού Γραφείου Αλλοτρίωσης. Φανταστείτε ότι κατάφεραν να στρέψουν εναντίον τους ακόμα και τα 10χρονα.
    Εμείς σαν γονείς, μέσω των Συλλόγων πρέπει να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε την Σημαία μας να την κρατούν ΜΌΝΟ Έλληνες μαθητές/τριες. Όσο αφορά τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται καθημερινά ως υπενθύμιση για τους αλλοδαπούς ότι αυτή είναι η Ελλάδα στην οποία "φιλοξενούνται" και όχι η χώρα τους και οφείλουν να σέβονται την χώρα τους κατοίκους της και τον πολιτισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α, τα παιδιά!... η αυριανή ας ελπίδα για συνέχιση του "καθαρόαιμου" Ελληνικού Έθνους, των Αρετών, των Ιδεωδών και του διαχρονικού Πολιτισμού του.
      Οι σύλλογοι γονέων έχουν τεράστια δύναμη. Και τώρα είναι ακριβώς η ώρα να την ασκήσουν, ώστε να ανατραπούν όλα τα εθνομηδενιστικά σχέδια της ΝΤΠ. Και σε αυτό, όπως σε όλα τα υπόλοιπα,"ηρθε κι έδεσε" με την πρώτη (και ελπίζω τελευταία) φορά Αριστερά, στο εθνομηδενισμό, στην εκμετάλλευση των μεσαίων και κατωτέρων στρωμάτων, στο δικτατοριλίκι τού "εμείς αποφασίσουμε κι εμείς διατάζουμε". Κι εσείς τρώτε χημικά και το ξύλο της χρονιάς σας στην παραμικρή ειρηνική διαμαρτυρία σας.
      Όμως οι σύλλογοι έχουν θεσμική ισχύ. Ας παραμερήσουν τους κομματικά -και όχι μόνον- πουλημένους και ας δράσουν γρήγορα, ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία πολλών φύλων, από τα δύο φύλα που είναι τα παιδιά μας (άρρενα και θήλεα), ώστε να αποτραπεί η εκμηδένιση της εθνικής συνείδησης, που την επιχειρούν με χίλιους τρόπους:αλλοίωση της Ιστορίας μας, πολυφυλετικές τάξεις,θρησκειολογία αντί ομολογιακής γνώσης και επίγνωσης,κατάργηση Εθνικών γιορτών, σε λίγο αν δεν τους ανατρέψουμε , με κάποιο πρόσχημα θα αλλάξουν τον Εθνικό Ύμνο επί το πολυ-πολιτισμικότερο και η σημαία μας θα μοιάσει με την πολυφασματική των ομοφιλόφιλων!
      Εμπρός, ας τους ανατρέψουμε επιτέλους όλους μαζί! Όλα τα τέρατα της Βουλής μαζί!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]