Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφελείς όσοι μιλάνε για Τουρκία εκτός Ευρώπης – Είμαστε Ευρώπη


Οξεία επίθεση σε όλους θεωρούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει εκτός Ευρώπης εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Omer Celik την Τρίτη το βράδυ.

Σε μπαράζ μηνυμάτων του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Celik δήλωσε ότι «μερικές αφελείς φωνές μιλάνε για την εξαίρεση της Τουρκίας από την Ευρώπη. Εκείνοι που εκφράζουν αυτές τις απλοϊκές προσεγγίσεις δεν γνωρίζουν την Τουρκία. Ούτε κατανοούν τι είναι η Ευρώπη» τόνισε ο Celik.

«Μιλάνε για αυτό επί μέρες. Παράγουν δήθεν επιχειρήματα και ανάλυση. Δημιουργούν θεωρίες όπως οι χαρτοβιομηχανίες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό, όσοι δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ «εάν απλώς ερωτηθούν ποια είναι η Ευρώπη και πού είναι, δεν θα είναι σε θέση να παράξουν έναν ορισμό στον οποίο θα συμφωνούσαν, και αυτό είναι βέβαιο».

«Αν πάτε ένα βήμα παραπέρα και ρωτήσετε ‘’ποια είναι η Ευρώπη χωρίς Τουρκία’’, δεν θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική απάντηση» πρόσθεσε ειρωνικά.

«Αφήστε κατά μέρος τη διεθνή πολιτική, μόνο η ιστορία και η γεωπολιτική εξουδετερώνουν τέτοια επιχειρήματα. Αν δείξετε απλώς έναν χάρτη σε όσους παράγουν τόσο κατηγορηματικά, αλλά και απλοϊκά, επιχειρήματα, η συζήτηση θα τερματιστεί αμέσως» πρόσθεσε ο Celik.

Όπως ανέφερε ακόμα «Υπάρχει ένας γεωπολιτικός χάρτης που υπερισχύει του φυσικού χάρτη…. Για όσους μπορούν να δουν τον γεωπολιτικό χάρτη, η εικόνα είναι ξεκάθαρη».

«Η Τουρκία, ως ευρωπαϊκή δύναμη, πέραν όλων των άλλων χαρακτηριστικών της, βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος της Ευρώπης» επέμεινε.

Πηγή Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]