Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για δες ποιοι μιλάνε...


Από τότε που μπήκαμε στο Μνημόνιο, δεν υπάρχει ημέρα που να μη μας κουνάνε το δάχτυλο το Βερολίνο και ο Σόιμπλε, ζητώντας μας να μπούμε στον κύκλο των ενάρετων, όπως είναι οι Γερμανοί. Λειτουργώντας με προτεσταντική ανατροφή και νοοτροπία, εμφανίζονται σαν λευκές περιστερές, που θέλουν όλοι οι άλλοι να αντιγράψουν το πετυχημένο μοντέλο διοίκησής τους. Βλέπεις, στη Γερμανία όλα δουλεύουν... ρολόι. Ή, τουλάχιστον, έτσι θέλουν να μας πείσουν.

Ελα, όμως, που τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι... Και αυτό γιατί, όποια πέτρα σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω βρίσκονται Γερμανοί. Θες Siemens, θες υποβρύχια, θες «πειραγμένα» αυτοκίνητα, που μολύνουν το περιβάλλον, θες σκάνδαλα με φάρμακα, θες λίστες σε φορολογικούς παραδείσους, όλα από πίσω τους κρύβουν κάποιους Γερμανούς.

Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους σκανδαλιάρηδες δικούς μας (που και πάλι, εντελώς συμπτωματικά, έχουν «άρωμα Γερμανίας»), αλλά, όσο να 'ναι, είναι υπερβολικά όλα αυτά τα περί διαφάνειας και καθαρότητας που «πουλάνε» προς όλες τις κατευθύνσεις, την ώρα που θέλουν να μας τιμωρήσουν, γιατί «οι Ελληνες φταίνε για όλα».

Τελευταίο κρούσμα διαφθοράς, οι αποκαλύψεις για τα Panama Papers. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Γερμανοί πλήρωσαν τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ σε... πηγή για να πάρουν στα χέρια τους τις περιβόητες καταστάσεις με τους καταθέτες στον Παναμά. Εκεί, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι στα Panama Papers κάνουν... παρέλαση εκατομμυρίων ευρώ οι δικοί τους άνθρωποι.

Οι υπεράνω υποψίας Γερμανοί έχουν βγάλει ουκ ολίγα στον φορολογικό παράδεισο και σύντομα θα κληθούν να περάσουν από το ταμείο του κράτους (κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε στο δικό μας, με τους διάφορους φοροφυγάδες) και να πληρώσουν για όσα έκρυψαν.

Τα ερωτήματα είναι δύο. Το πρώτο, εάν, έστω και τώρα, συνειδητοποιούν ότι είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται διά να ομιλούν. Το δεύτερο, εάν τα άλλα ονόματα που βρήκαν θα τα παραδώσουν στις άλλες χώρες ή θα τα κρατήσουν για να κάνουν διάφορους πολιτικούς εκβιασμούς. Για να δούμε τι από τα δύο θα πράξουν τα... άσπιλα και αμόλυντα «αγγελούδια» του Βερολίνου.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]