Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

DW: Δυσπιστία στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για το ευρώ


Η δημοσιονομική κρίση και ιδίως η κρίση στην Ελλάδα ανέδειξαν τις αδυναμίες της Ευρωζώνης. Για να αποφευχθούν τα δυσοίωνα σενάρια επανεξετάζεται η λειτουργία της αλλά και η ένταξη σε αυτήν χωρών της ΝΑ Ευρώπης, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η Συνθήκη της ΕΕ προβλέπει ότι η Κομισιόν και η ΕΚΤ κάθε δυο χρόνια ελέγχουν την πρόοδο των κρατών που θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωζώνης. Μέχρι στιγμής καμία από τις επτά υποψήφιες χώρες (Βουλγαρία, Τσεχία, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Σουηδία) δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, έθεσε το θέμα ως έχει. «Το πρόβλημα της Ευρωζώνης σήμερα είναι ότι δεν μεριμνά για τη σύγκλιση των μελών της» δήλωσε κατά την παρουσίαση των προτάσεων της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί μέχρι το 2025 θα πρέπει όλες οι χώρες της ΕΕ να γίνουν μέλη της Ευρωζώνης.

Πότε πραγματικά θα επιτευχθεί η διεύρυνση της Ευρωζώνης δεν είναι σαφές. Ωστόσο αυτό που είναι σαφές είναι ότι εάν συνεχιστεί να παραμένει αμείωτο το μεγάλο χάσμα που χωρίζει τις πλούσιες χώρες του βορρά και τις φτωχότερες χώρες του νότου, οι εντάσεις στην Ευρωζώνη θα συνεχίσουν να πυροδοτούνται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]