Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" by Toskas!


Απαγορεύθηκε με εντολή Τόσκα η συγκέντρωση 
των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Στην απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια προχώρησαν πριν από λίγο επισήμως οι αστυνομικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε πριν από λίγη ώρα στη Διαύγεια.

Νωρίτερα, την απαγόρευση είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, καλούσε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

Ο κ. Τόσκας, που ρωτήθηκε, από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σχετικά με την αναμενόμενη απαγόρευση δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά την άποψή του για αυτή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και τα «παράγωγα» αυτής.

Η ΠΟΑΣΥ έχει ανακοινώσει μια εκδήλωση, όπως την ονομάζει, χωρίς να ανακοινώσει ούτε πρόγραμμα, ούτε θέματα, ούτε ομιλητές, λέει ο αναπληρωτής υπουργός και συνεχίζει: «Ο πρόεδρός της, ο κ. Γερακαράκος, με συνέντευξή του, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Άρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Για τον ρόλο της ΠΟΑΣΥ ο κ. Τόσκας ανέφερε: «Η ΠΟΑΣΥ, εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις της, ανακηρύσσει τον εαυτό της ως τον "θεματοφύλακα αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας". Εάν καθένας αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε ποιοι και πότε τις επικαλούνται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλες εποχές τύπου "εσείς είστε το κράτος", κ.λπ. Ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να την διαταράσσει».

«Προετοιμαζόμαστε για την αυριανή συγκέντρωση στα Εξάρχεια, αλλά θα υπακούσουμε εάν απαγορευθεί»

«Εμείς προχωράμε κανονικά την προετοιμασία μας για την συγκέντρωση που έχουμε προγραμαμτίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση πάντως, που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης, εμείς θα υπακούσουμε, αφού έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους».

Αυτή τη δήλωση είχε κάνει λίγο νωρίτερα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πραkτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ενώ πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια είναι «στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου».

Υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας ενός κράτους που προσπαθεί να υπερασπισθεί και τα ελάχιστα εναπομείναντα στοιχεία της Δημοκρατίας, ο κ. Τόσκας θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ισχυρίζεται ότι είναι αριστερή και πως εκπροσωπεί δημοκρατικές κοινωνικές δυνάμεις...
Δυστυχώς, όμως, η κατ' επίφαση κυβέρνηση
➨ που (εξ)υπηρετεί τις απαιτήσεις των "δανειστών" ψηφίζοντας κατοχικούς νόμους...
➨ που με δική της "σφραγίδα" έχει παραδώσει στις ορέξεις των "δανειστών" τη χώρα για τα επόμενα 99 χρόνια...
➨ που παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκαιο εις βάρος της χώρας και υπέρ των "δανειστών" μετατρέπει τη χώρα σε χώρο...
η έννοια της Δημοκρατίας, των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, προσομοιάζει περισσότερο ως κακόγουστη παράσταση που παίζεται από ένα "μπουλούκι" πεινασμένων για την εξουσία και τα παράγωγά της, εις βάρος κάθε λογικής και ηθικής έννοιας, αφού η διαστρέβλωση έγινε κανόνας όλων εκείνων που έχουν θεοποιήσει τα πολιτικά και επικοινωνιακά παίγνια που παρατείνουν τη διαμονή τους στους θώκους της εξουσίας τους εις βάρος του συνόλου των συμφερόντων της Ελλάδας και των Ελλήνων...

Οι φασίζουσες λογικές της "πρωτοδεύτερης φοράς αριστερά", οι οποίες εκφράζονται από το σύνολο σχεδόν των κυβερνητικών στελεχών αλλά και δια του κ. Τόσκα, πολύ φοβούμαστε πως λίαν συντόμως θα προσφέρουν στους εκφραστές του (αριστερού) νεοφασισμού ισχυρότατη και δια βίου ασφάλεια σε κάποιο ειδικό κρατικό ίδρυμα εγκλεισμού... Εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας, όντας υπεύθυνοι για την παρουσία (και ως τώρα ανοχή ύπαρξης) των συγκεκριμένων εκμαυλιστών της κοινής λογικής, ας κρατήσουμε το "δια βίου" και ας προσπαθήσουμε -επιτέλους- να λειτουργήσουμε όπως πραγματικά οφείλουμε, εάν διατηρούμε το ελάχιστο δείγμα σεβασμού τόσο προς τον εαυτό μας, όσο και προς τους προγόνους και τους απογόνους μας. Γιατί, είναι πραγματικά τεράστια η διαφορά μετά των αυτονόητων που θα έπρεπε να βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και εκείνων των ανόητων (επιεικής χαρακτηρισμός...) που ορίζουν σήμερα τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]