Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επόμενη μέρα...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ανέκαθεν μέσα στην εποχή των μνημονίων, το blog πίστευε πως ίσως δύο ενδεχόμενα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανατροπή της Νέας Κατοχής:

Πρώτον: το τυχαίο και απρόσμενο γεγονός, όπως η αυτοπυρπόληση ενός απελπισμένου που οδήγησε σαν ντόμινο στην "αραβική άνοιξη", έστω κι αν αυτή τελικά δεν υπήρξε και τόσο "άνοιξη".
Αυτό το "τυχαίο (και τυχερό) γεγονός" θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε το οποίο θα λειτουργήσει σαν την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής και θα φέρει την πολυπόθητη επανάσταση-εξέγερση, ακόμη και αν το ίδιο το γεγονός αυτό δεν θα συνδέεται άμεσα με την κακουργία των μνημονίων.
Η Ιστορία έχει δείξει πως ο ρούς της έχει αλλάξει πάμπολλες φορές από τέτοια τυχαία γεγονότα, τόσο τυχαία και τόσο άσχετα με την κάθε φορά ροή της, που ήταν αδύνατον να προβλεφθούν από τα εκάστοτε κατεστημένα, τα "συστήματα" της κάθε ιστορικής εποχής, και άρα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και ριζικά.
Εξ ού και η τεράστια αλλαγή που προέκυπτε κάθε φορά από τόσο δυσανάλογα "μικρά" γεγονότα.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι εντελώς συγκεκριμένο: βλέποντας πριν από τρία-τέσσερα χρόνια το αίσχος που γινόταν στην Ισπανία με τις μαζικές και βίαιες εξώσεις ιδιοκτητών απ΄ τα εκπλειστηριασμένα πιά σπίτια τους, το blog έλπιζε ενδόμυχα πως όταν το φαινόμενο φτάσει στην Ελλάδα, λόγω του μεγάλου συναισθηματικού δεσμού του έλληνα με το σπίτι του, το σπιτικό του, οι αντιδράσεις θα είναι τόσο έντονες και ίσως και βίαιες, που θα οδηγήσουν στην εξέγερση-επανάσταση που λέγαμε πριν.

Τώρα πιά, λίγο μόνον καιρό πριν την εμφάνιση του ίδιου εγκλήματος κι εδώ (μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), δεν το πιστεύει πιά.
Το εύχεται, το ελπίζει, μα δεν το πιστεύει.

Στα λίγα χρόνια που πέρασαν από την ισπανική τραγωδία των μαζικών πλειστηριασμών και εξώσεων μέχρι σήμερα,  ο έλληνας, ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει έναν ραγιαδισμό απρόσμενο και ολοκληρωτικό, τόσο, που φτάνει ο ραγιαδισμός αυτός να προσομοιάζει με ιδιοσυγκρασιακό χαρακτηριστικό του λαού αυτού.

Η ισπανική κοινωνία που φάνηκε τόσο πολύ πιό οργανωμένη απ΄ την δική μας σε συλλαλητήρια, διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις στα χρόνια του δικού της μνημονίου, και δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω να πετύχει από την οργή λόγω των πλειστηριασμών.

Θα πετύχει η δική μας με τις μονοήμερες προαναγγελμένες "απεργίες" και τα λυμφατικά συλλαλητήρια; 
Αστεία πράγματα.

Ο λαός αυτός, ο δικός μας λαός, εμείς δηλαδή, έχουμε παραδοθεί.
Δεν έχουμε ηττηθεί. Έχουμε παραδοθεί. Δεν το παλέψαμε καν.
Κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο.

Αποκλείοντας λοιπόν το δεύτερο απ' τα δύο ποθητά -πλην τραγικά- ενδεχόμενα, μας μένει μόνο το πρώτο: το τυχαίο γεγονός.
Για να δούμε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]