Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόιμπλε επαναφέρει το φάντασμα του γερμανικού Ράιχ στην Ευρώπη


Όλοι εναντίον Σόιμπλε! 
Καταιγισμός επικρίσεων από Ευρωπαίους

Ομοβροντία δηλώσεων εναντίον του εμμονικού Herr Σόιμπλε • Φωνές ακόμη και στη Γερμανία τον κατηγορούν για ανάρμοστη και σχιζοφρενική συμπεριφορά στον δρόμο για το Eurogroup

Εχει καταφέρει να δημιουργήσει παντού εχθρούς! Ο λόγος για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χθες δέχθηκε πυρά από παντού (συμπεριλαμβανομένης της χώρας του), με αφορμή το Eurogroup στο Λουξεμβούργο, που ακόμη μία φορά σημαδεύτηκε από τις εμμονές του!

«Σχιζοφρενική» χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού, που ζητά παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά απορρίπτει την απομείωση του ελληνικού χρέους, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων Aντον Χοφράιτερ, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», ο Ελληνας υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «κακόπιστη» τη συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ο Σόιμπλε εμποδίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης - τις γερμανικές εκλογές.

«Ανάρμοστη» χαρακτήρισε τη στάση Σόιμπλε στο θέμα των ελαφρύνσεων ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, προσθέτοντας ότι «ο κ. Σόιμπλε δεν ομιλεί εκ μέρους ολόκληρης της γερμανικής κυβέρνησης».
Το πυρ ομαδόν κατά του Σόιμπλε συμπληρώθηκε με την οξεία κριτική του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, που κάλεσε ευθέως τον Γερμανό υπουργό «να πάψει να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας». «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πληγεί πολύ σκληρά από τις πολιτικές λιτότητας. Ηρθε η ώρα να σταματήσει αυτό» τόνισε.

«Καημένε Αλέξη»

Την ίδια ώρα, άρθρο του περιοδικού «Politico» χλευάζει τις προσπάθειες του Ελληνα πρωθυπουργού να πετύχει ελάφρυνση του χρέους. Ξεκινώντας με τη φράση «Καημένε Αλέξη Τσίπρα», το άρθρο αναφέρει πως η χώρα μας είναι «όμηρος της Γερμανίας» και πως από την αρχή της κρίσης το να τιμωρείται η Ελλάδα για παραδειγματισμό ήταν πάντα μέρος της γερμανικής στρατηγικής.

Απορρίπτοντας μια ανάλογη τύχη για τη χώρα του, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βαζικόφσκι απέδωσε την απροθυμία της χώρας του να μπει στο ευρώ στο παράδειγμα της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε «de facto αποικία».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]