Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Nein" του Σόιμπλε για το χρέος της Ελλάδας


«H Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM. Δεν υπάρχουν τέτοια ή άλλα σχέδια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην Bild ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Ανώμαλη προσγείωση στις ελπίδες της κυβέρνησης για το θέμα του χρέους καθώς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται αντίθετος σε οποιαδήποτε μείωση αυτή την περίοδο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών σήμερα στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία - στην παρούσα φάση - δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.

Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Σόιμπλε ήταν και η χθεσινή δήλωση εκπροσώπου του, ότι το Eurogroup θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία.

Έκκληση στους εταίρους της Ελλάδας να καταλήξουν σε «συνολική» συμφωνία απηύθυνε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αναγνωρίζει πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που φέρνουν τις δύο πλευρές ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]