Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αλληλοκαρφώθηκαν» Πούτιν και Μακρόν στις Βερσαλλίες


Τις σχέσεις Γαλλίας – Ρωσίας συζήτησαν στις Βερσαλλίες ο Ρωσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν. Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτές, αλλά επεκτάθηκαν σε όλα τα διεθνή ζητήματα, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι έθεσε και το θέμα των ομοφυλόφιλων της Τσετσενίας.

Τα καρφιά δεν έλειψαν πάντως και από τις δύο πλευρές. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι επιθυμεί την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία και ο Πούτιν απάντησε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να βελτιώσει τις επαφές της με τη Γαλλία για τη Συρία, σημείωσε όμως ότι δεν γνωρίζει πόσο ανεξάρτητο από την Ουάσιγκτον είναι το Παρίσι στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αντέτεινε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Γαλλία και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το Παρίσι να προχωρήσει σε αντίποινα, ενώ για το ζήτημα της Ουκρανίας είπε ότι θέλει το συντομότερο δυνατόν ένα σχήμα «τύπου Νορμανδίας» (με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας).

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε από την πλευρά του ότι υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικά διεθνή ζητήματα και το γύρισε στις κυβερνοεπιθέσεις. Αναφέρθηκε στις κατηγορίες της Δύσης για ρωσική κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών και είπε ότι αυτές δεν βασίζονται σε γεγονότα. Μίλησε όμως και για τη συνάντησή του με την Μαρίν Λεπέν, τονίζοντας ότι αυτή η συνάντηση δεν συνεπάγεται ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές.

Ο Γάλλος πρόεδρος θυμήθηκε πάντως το Russia Today και το πρακτορείο Sputnik, τα οποία κατηγόρησε ότι δημοσίευσαν ψευδείς ειδήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και τόνισε ότι είχε δίκιο να μην δώσει στους δημοσιογράφους τους πρόσβαση στα γραφεία της εκστρατείας του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]