Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά «παιγνίδια» στη σκιά της τραγωδίας στα νερά της Λέσβου


Σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση, που δείχνει και πλήρη περιφρόνηση προς τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν σήμερα στο Αιγαίο, η Τουρκία εξέδωσε NOTAM αμφισβητώντας την ελληνική αρμοδιότητα για Έρευνα και Διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τη στιγμή που οι Έλληνες διασώστες έδιναν μάχη για να βρουν επιζώντες.

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο με θύματα τουλάχιστον 16 ανθρώπους, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία απλώς για να επαναφέρει μια από τις γνωστές διεκδικήσεις της εις βάρος της χώρας μας…

Όλα ξεκίνησαν στις 9.10 πμ όταν οι Ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν για ναυάγιο βάρκας που μετέφερε μετανάστες βορειοδυτικά της Λέσβου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αμέσως εκδόθηκε η NOTAM A0873/17, η οποία ανήγγειλε την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης και καλούσε όλα τα μέσα, που βρίσκονταν στην περιοχή, να αποκαταστήσουν επαφή με τον Σταθμό Συντονισμού στον Πειραιά (PIRAEUS JRCC). Οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμεύσει μέχρι και αύριο το πρωί όλη την περιοχή σε ακτίνα 3 ν.μ. επισημαίνοντας ότι ο συντονισμός ανήκει στον Πειραιά, καθώς όλη η περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών.

Μία ώρα αργότερα στις 10.09 πμ. οι τουρκικές Αρχές εκδίδουν την ΝΟΤΑΜ Α2015/17, με την οποία δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (SAR) σε συνάρτηση με το FIR Αθηνών.

«Η περιοχή, στην οποία αναφέρεται η Ελληνική ΝΟΤΑΜ, εμπίπτει στην τουρκική περιοχή Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue Region-SRR), όπως έχει δηλωθεί στον ΙΜΟ και περιλαμβάνεται στον Παγκόσμιο Χάρτη του ΙΜΟ», αναφέρει η τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Η Τουρκία μάλιστα ζητά όλες οι επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης εντός της τουρκικής SRR να συντονίζονται από τις «αρμόδιες» τουρκικές Αρχές.

Η Τουρκία αμφισβητεί πλήρως τις ελληνικές κυριαρχικές αρμοδιότητες μέχρι το μέσο του Αιγαίου και στο πλαίσιο αυτό διεκδικεί και την διεύρυνση της ζώνης ευθύνης για SAR μέχρι το μέσο του Αιγαίου.

Ν.Μ.
Πηγή Liberal

Η Ελληνική ΝΟΤΑΜ

A0873/17 - DUE TO PEOPLE IN WATER SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL TAKE PLACE WITHIN AREA RADIUS 3NM CENTERED ON 392300N0261000E LIMITED WITHIN ATHINAI FIR. DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC, INDIVIDUAL UNITS ARE REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR WHICH FALLS IN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL - 03000FT AMSL, 24 APR 09:00 2017 UNTIL 25 APR 09:00 2017. CREATED: 24 APR 09:10 2017

Η Τουρκική ΝΟΤΑΜ

ΝΟΤΑΜ A2015/17 - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0873/17 LGGGYNYX NOTAM ISSUED BY GREEK CAA.
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0873/17 LGGG, TURKEY DOES NOT ACCEPT THE DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE(SAR) AREA WITH REFERENCE TO ATHENS FIR. THE AREA REFERRED TO IN THE SAID GREEK NOTAM FALLS WITHIN TURKEY'S MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR PLAN. THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. 24 APR 10:05 2017 UNTIL 25 APR 09:00 2017. CREATED: 24 APR 10:09 2017


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]