Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν επενδύει στα άκρα και ομολογεί έγκλημα κατά του Ελληνισμού


Κλίμα εσωτερικής πόλωσης με έντονα ανθελληνικά στοιχεία από τον Ερντογάν που ομολόγησε "Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα"

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, «ξυπνώντας» με την «πολεμική» ρητορική του θλιβερές μνήμες από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ουσιαστικά, ο «σουλτάνος» φρόντισε να... υπενθυμίσει ότι οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «Ναι», αν επικρατήσει το «Όχι» στο τουρκικό δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τον Χιουσνού Μποζκούρτ: «Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ»...

Και συνέχισε: «Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει "δεν το βρίσκω σωστό". Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως (από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός».

Το πρόβλημα που προκύπτει για την Τουρκία και την θέση της απέναντι στο διεθνές δίκαιο είναι ξεκάθαρο. Όμως, το προβλημα που δημιούργησε ο τούρκος πρόεδρος σε όλους εκείνους που από την Ελλάδα ισχυρίζονταν πως "στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός" και όχι στυγνές δολοφονίες αμάχων Ελλήνων, μένει να απαντηθεί από τους "ακαδημαϊκούς" που επένδυσαν τις καριέρες τους στον ακαδημαϊκό κόσμο της Ελλάδας στηρίζοντας και διαφημίζοντας (σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Ερντογάν) ένα τεράστιο ιστορικό ψέμα...

Όσο για τον ίδιο τον Ερντογάν και τις επιλογές του, γίνεται περισσότερο από ξεκάθαρο ότι η πόλωση και τα άκρα αποτελούν τα τελευταία του "χαρτιά", στηρίγματα στο δημοψήφισμα που θα τον μετατρέψει -και επισήμως- στον απόλυτο άρχοντα της Τουρκίας. Και αυτές ακριβώς οι επιλογές είναι που προϊδεάζουν για το χειρότερο έως και την ημέρα του τουρκικού δημοψηφίσματος, αλλά κυρίως, για το διάστημα που θα ακολουθήσει και στο οποίο ο κ. Ερντογάν θα πρέπει είτε να υλοποιήσει τις ακραίες του θέσεις είτε να τις "ξεχάσει" δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στον χώρο που σήμερα ο ίδιος επιχειρεί να φανατίσει...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]