Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία Δούρειος Ίππος του ισλαμισμού


Με χρηματοδότηση του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, πάνω από 1.000 Τούρκοι πράκτορες του σαλαφισμού αλωνίζουν την Ευρώπη. Ποιοι είναι οι στόχοι τους για την Ελλάδα;

Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο αθώα όσο την περιγράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το Δίκτυο Τούρκων πληροφοριοδοτών που έχει εγκατασταθεί σε 35 χώρες δεν ασχολείται μόνο με τους φερόμενους οπαδούς του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν. Το όλο θέμα πάει πολύ πιο μακριά και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Κατά τον Τούρκο ιστορικό και πολιτικό ερευνητή στο Γαλλικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Σαμίμ Ακγκενούλ (Samim Akgonul), που διδάσκει επίσης στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, η διείσδυση του τουρκικού ισλάμ στην Ευρώπη έχει πολύ πιο «φιλόδοξα» σχέδια από την παρακολούθηση κάποιων Τούρκων.

Στοχεύει στο να δημιουργήσει μέσα στην Ευρώπη θύλακες ισλαμισμού, που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να παρεμποδίσουν την ενσωμάτωση των Τούρκων της Ευρώπης στον δυτικό τρόπο ζωής και στις δυτικές πολιτικο-κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις.

Ζωτικός, από την άποψη αυτή, είναι ο ρόλος μίας εξτρεμιστικής ομάδας Τούρκων ισλαμιστών που φέρουν την ονομασία Koplanc και έχουν έδρα την Κολωνία της Γερμανίας. Με επίσημο όνομα Anadolu Islam Federe Dovleti, ήτοι «Ομοσπονδιακό Ισλαμικό Κράτος της Ανατολής», η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1983 από τον μουφτή των Αδάνων Cemalettin Kaplan και σήμερα διατηρεί στενές σχέσεις με τους κύριους χρηματοδότες του ισλαμικού ολοκληρωτισμού, που είναι το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Κατά τον Γάλλο συγγραφέα-ερευνητή Αλέξανδρο ντελ Βαλ, ειδικό σε θέματα γεωπολιτικής, τα δέκα τελευταία χρόνια Κατάρ και Σαουδική Αραβία χρηματοδότησαν με περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ διάφορα ισλαμικά κινήματα, στην Ευρώπη κυρίως, με αποκλειστικό στόχο τη μη δυτικοποίηση μουσουλμάνων. «Πρόκειται για ένα φανταστικό ποσό», τονίζει ο Γάλλος ειδικός, «το οποίο αποτελεί ρεκόρ για δαπάνες προπαγάνδας. Είναι δε σαφές ότι η Ευρώπη έχει ήδη ένα δηλητηριώδες φίδι στον κόρφο της και θα πρέπει να πάρει στα σοβαρά τον νέο ολοκληρωτισμό που την απειλεί με τον πιο ύπουλο τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος εισαγγελέας Μαρκ Τριβαντίτς, που παλαιότερα ήταν υπεύθυνος της γαλλικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αλλά απομακρύνθηκε από αυτήν διότι γνώριζε πολλά για το Ισλάμ και τις προθέσεις του, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ξεκάθαρα ότι «οι σαλαφιστές και οι βαχαμπιστές ασκούν πλέον ισχυρή επιρροή στους μουσουλμάνους της Γαλλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας, με αποκλειστικό στόχο τον αποκλεισμό τους από δυτικές αρχές και αξίες. Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν σχέσεις σύγκρουσης μεταξύ Ευρωπαίων και μουσουλμάνων, ώστε να αποσταθεροποιηθούν οι δυτικές κοινωνίες».

Σήμερα, στο παιχνίδι αυτό μπήκε για τα καλά και η Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν -το μίσος του οποίου κατά της Ευρώπης είναι άσβεστο. Σε κάποια στιγμή, έτσι, στο μέτρο που στην Ελλάδα καλλιεργείται ο αντιευρωπαϊσμός (με ρωσική επίσης χρηματοδότηση), η χώρα θα γίνει ώριμο φρούτο στην αγκαλιά του Σουλτάνου, ο οποίος έχει και μια ρεβάνς να πάρει απέναντι στην Ιστορία…

Για αυτόν δε τον στόχο του, στη χώρα μας περισσεύουν οι κατά Λένιν «χρήσιμοι ηλίθιοι»...

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]