Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράσος…! Η Τουρκία καταγγέλει τη Συρία για χρήση χημικών όπλων!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το ότι η Τουρκία με σημερινή δήλωση του υπουργού Υγείας(!) Ρετζέπ Ακντάγκ, ανακοίνωσε πως έχει αποδείξεις για ενοχή του Συριακού στρατού στην χρήση χημικών όπλων στην Συριακή βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ. Αυτή η δήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και ανέκδοτο αν δεν υπήρχαν νεκροί, μεταξύ των οποίων άμαχοι και γυναικόπαιδα. Δεν είναι όμως τίποτε λιγότερο από μια επαίσχυντη επίδειξη τουρκικού θράσους...
Με βάση τα όσα τα προηγούμενα χρόνια έχουν συμβεί και έχουν αποδειχθεί (ακόμη και από διαρροές υποκλοπών που έγιναν σε στελέχη τουρκικών κυβερνήσεων), η μόνη χώρα που δεν θα έπρεπε να εκδώσει καν ανακοίνωση –πέραν της καταδίκης χρήσης των χημικών και του φρικτού θανάτου αμάχων πολιτών- είναι η Τουρκία, η οποία το μόνο που κατορθώνει με αυτή την παρέμβασή της είναι να θυμίσει τον δολοφόνο ενός εγκλήματος που θέλοντας να στρέψει αλλού την ενοχή δηλώνει δημοσίως πως έχει στην κατοχή του το όπλο του εγκλήματος…!
Και, δυστυχώς, για την ίδια την Τουρκία, η εμπλοκή της με χρήση χημικών, όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην ίδια την Τουρκική επικράτεια κατά των Κούρδων, είναι τέτοιου μεγέθους που απομένει μόνο η «απορία»: Γιατί δεν έχει καταγγελθεί δημοσίως και δεν έχει καταδικασθεί (με τις ό,ποιες ποινές) από τη διεθνή κοινότητα και τα αρμόδια διεθνή δικαστήρια…; (ίσως στο σημείο αυτό να βρίσκει απόλυτη έκφραση η γνωστή ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου "είναι πολλά τα λεφτά Άρη")

Παράδοξο, όμως, αποτέλεσε και η καταγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της κυρίας Μογκερίνι, η οποία σχεδόν αμέσως μετά το μαζικό έγκλημα (χαρακτηρίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας) προσέτρεξε να καταδείξει και να καταδικάσει ως ένοχο την Συρία και τον ίδιο τον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ! Με ποιες αποδείξεις, με ποια τεκμήρια και ποια, λογική προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κάτι τέτοιο; Είναι ένα πλήθος ερωτημάτων που προβάλλονται, αλλά δυστυχώς αποσιωπούνται, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως η Γερμανική Ευρώπη δεν επιθυμεί την λήξη των μαχών στη Συρία, αφού με βάση τις μέχρι τώρα εξελίξεις δεν προκύπτει κανένα απολύτως μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο συμφέρον (γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό, γεωοικονομικό) για τη Γερμανία ή την Γαλλία!

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρότειναν χθες ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καταδικάζει την επίθεση, την οποία και εκείνες αποδίδουν στις δυνάμεις του Άσαντ.
Ο συριακός στρατός πάντως διαψεύδει κάθε ανάμειξη στο τραγικό γεγονός. Στον αντίποδα των καταγγελιών τόσο της Τουρκίας όσο και της Ευρώπης, μια πηγή από τον συριακό στρατό δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα και υπονόησε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας κατά της Δαμασκού.

Όπως δήλωσε ο Σύριος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων Φεϊζάλ Μικντάντ, "εδώ και εβδομάδες είχαμε ενημερώσει τον "Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων", για τη μεταφορά τοξικών όπλων, στη Συρία, από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα με τεκμηριωμένες εκθέσεις. Τις ίδιες εκθέσεις παρέλαβε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, από μας".
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε, επίσης, ότι ο Συριακός στρατός, ούτε διαθέτει, ούτε έχει ποτέ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί, από τον Οργανισμό, για την απαγόρευσή τους, μετά από σχετικές έρευνες.
"Το έγκλημα διεπράχθη από την Αλ Νούσρα, που υποστηρίζεται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία, όπως και από Μεγ. Βρετανία και Γαλλία", δήλωσε ο υπουργός.
Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει δίωξη, κατά των οργανώσεων που διέπραξαν το έγκλημα και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, στη Συρία, ντε Μιστούρα να εξετάσει, αντικειμενικά, όλα τα στοιχεία.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, πως ο Συριακός στρατός έχει μόνο νίκες, σε όλα τα μέτωπα και ισοπεδώνει την όποια προσπάθεια αντίστασης προβάλουν οι ομάδες – θύλακες τζιχαντιστών που βρίσκονται απέναντί του και επιμένουν να πολεμούν. Για ποιο λόγο, λοιπόν, τη στιγμή που ο Συριακός Στρατός συντρίβει και συνθλίβει τους τζιχαντιστές, θα προχωρούσε σε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει επικοινωνιακά ερείσματα στα γνωστά – άγνωστα όργανα (ΜΚΟ) και έντυπα της Δύσης, που προσπαθούν από το 2012 να ενοχοποιήσουν τη Συρία για χρήση χημικών…;

Θεωρούν οι δυτικοί δημοσιογράφοι και οι διάφορες ΜΚΟ (που σιτίζονται από μυστικές υπηρεσίες και συμφέροντα δυτικών χωρών) πως ο Μπασάρ αλ Άσαντ και οι στρατηγοί του είναι ηλίθιοι; Ή, μήπως, έχουμε επανάληψη ενός «φαινομένου», που κατά το παρελθόν αποδείχθηκε μέσα από πολλές πηγές (ακόμη και από βίντεο τζιχαντιστών) πως οι βομβαρδισμοί με χημικά κατά αμάχων ήταν από καλοστημένες θεατρικές – τηλεοπτικές παραστάσεις έως και περιστατικά που δημιούργησαν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές (με τη βοήθεια τούρκων ή άλλων χωρών αξιωματικών) που σκόπευαν στην δημιουργία κατηγορητηρίου κατά του Άσαντ, αδιαφορώντας για την φρίκη που δημιουργούσαν;

Δυστυχώς, παρά τις εξελίξεις στα μέτωπα μαχών της Συρίας, κάποιοι έχουν αποφασίσει να παρατείνουν το δράμα των Σύριων, προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετήσουν τα δικά τους (κρατικά ή πολυεθνικά) συμφέροντα και να συμμετέχουν στην κερδοφορία ανασυγκρότησης της χώρας (και όχι μόνο), που προκύπτει μετά από πολέμους ως πάγια ανάγκη, αφού είναι γνωστό πως ο ανθρωπισμός των ισχυρών είναι άμεσα συνδεδεμένος με το χρώμα και το άρωμα τόσο του αίματος, όσο και του χρήματος.

Όσο για την Τουρκία του «χαλίφη» Ταγίπ Ερντογάν, ενδεχομένως επιχειρεί να θέσει «νέα» ζητήματα στη Μέση Ανατολή ελπίζοντας να απομακρύνει τις δυσάρεστες για τον ίδιο εξελίξεις, όμως, ταυτόχρονα επιχειρεί να βρει συμμάχους, έστω και δια της πλαγίας, στις επικείμενες εξελίξεις που την τοποθετούν στο επίκεντρο αλλαγών που έχουν ήδη αποφασιστεί –κοινή συναινέσει- από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον και είναι συνδεδεμένες με τη δημιουργία του Κουρδιστάν. Μια εξέλιξη που δεν θα μειώσει μόνο την «γεωστρατηγική χρηστικότητα» της Τουρκίας, αλλά θα της αφαιρέσει και ένα σημαντικό τμήμα εδαφών στα νοτιο-ανατολικά της, στα οποία κατοικούν Κούρδοι και οι τουρκικές αρχές (στρατός και αστυνομία) λειτουργούν ως κατοχικές δυνάμεις…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η συνηθισμένη Αμερικανοκίνητη προπαγάνδα επαναλαμβάνεται με τον καινούργιο "πλανιτάρχη", που αποσκοπεί; Πάντως όχι για καλό. Ίδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]