Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φορτηγό "καμικάζι" κατά πολιτών στην Στοκχόλμη


Ένα φορτηγό, έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Ekot και τη σουηδική αστυνομία.

«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το συμβάν, για το οποίο η αστυνομία δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, έγινε μπροστά σε ένα πολυκατάστημα, στη διασταύρωση μιας λεωφόρου και του πιο πολυσύχναστου πεζόδρομου της σουηδικής πρωτεύουσας.

Η σουηδική αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν που ως ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει η δημόσια σουηδική τηλεόραση SVT. Η σουηδική αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.


Εικόνες που μετέδωσαν σουηδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εικονίζουν ένα φορτηγό που εν μέρει έχει μπει μέσα στο πλαϊνό μέρος του πολυκαταστήματος Ahlens, στο κέντρο της Στοκχόλμης και μορφές που μοιάζουν με ανθρώπινες σορούς να έχουν καλυφθεί με κουβέρτες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον τόπο της τραγωδίας και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στο κέντρο της πόλης. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το κέντρο της Στοκχόλμης.

Η επίθεση προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό, αφού έγινε πάνω από τον σταθμό T-Centralen, από τον οποίο περνούν όλες οι γραμμές της Στοκχόλμης, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Expressen ο οποίος βρισκόταν επί τόπου, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: «παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε». Νωρίτερα, έγινε λόγος για πυροβολισμούς, κάτι όμως που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Stefan Lofven δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για "τρομοκρατική επίθεση". Και η σουηδική υπηρεσία πληροφοριών αντιμετωπίζει το περιστατικό "ως επίθεση και όχι ως ατύχημα".

Σε μία σύλληψη έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία της Στοκχόλμης, μετά το περιστατικό με φορτηγό το οποίο παρέσυρε πεζούς και κατέληξε σε κατάστημα κεντρικού εμπορικού δρόμου της σουηδικής πρωτεύουσας.


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στη Σουηδία, μετά την επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη, υπογραμμίζοντας ότι μια επίθεση εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας είναι «μια επίθεση εναντίον όλων μας».

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη σήμερα» επισήμανε ο Juncker σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

«Μια επίθεση εναντίον κάθε Κράτους μέλους (της ΕΕ) είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

An. Merkel: Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας»

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel, λίγη ώρα μετά την επίθεση με φορτηγό η οποία προκάλεσε τουλάχιστον τρεις θανάτους και πολλούς τραυματισμούς στο κέντρο της Στοκχόλμης.
«Είμαστε ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Stefan Siebert , προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους στη Στοκχόλμη, στους τραυματίες, στους οικείους (των θυμάτων), στα μέλη των σωστικών συνεργείων, στους αστυνομικούς».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]