Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ιερό Πάσχα του βουλευτή


Του Αντώνη Πανούτσου

Μόνο όσοι βρισκόντουσαν το απόγευμα της Τρίτης στην Βουλή μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει το Πάσχα για τον βουλευτή της επαρχίας. Μόνο όσοι έζησαν το μαρτύριο του αγλαού Τριαντάφυλλου Μηταφίδη να ξεροσταλιάζει στα πρώτα έδρανα περιμένοντας να ακούσει το μαγικό όνομα «Μάρκος Μπόλαρης» και μετά το δικό του για να πει το «ναι» και να φύγει για Θεσσαλονίκη μπορούν να κατανοήσουν το δράμα του Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χρονιάρες μέρες. Να πρέπει δηλαδή να σκεφτούν για να κάνουν Πάσχα ότι τους κατέβει. Φτάνει να μην πουν τις δύο καταραμένες λέξεις. Μέτρα και Μάλτα. Και σκέφτηκαν τα πάντα.

Το Πάσχα του βουλευτή είναι ότι πιο καταξιωμένο στον χρόνο. Θα πάει στην περιφέρεια του, θα μιλήσει για το πόσο τον εκτιμάει ο αρχηγός, για τους αγώνες που έκανε για το καλό των ψηφοφόρων του, για τα νέα μέτρα που θα διορθώσουν όλα τα εγκλήματα που έγιναν με τα παλιά, θα κάνει ότι θυμάται 100 άτομα που του συστηθήκανε και δεν έχει ιδέα και θα φύγει. Για να το επαναλάβει την επόμενη χρονιά με την μόνη διαφορά ότι θα λέει για τα νέα καινούργια μέτρα που θα διορθώσουν τα παλιά.

Το Πάσχα του βουλευτή της επαρχίας έχει αυστηρή ιεροτελεστία. Το μόνο που απαιτείται είναι η κυβέρνηση να μην έχει τίποτα μέτρα που δεν δικαιολογούνται ούτε μετά από μία ντουζίνα καραφάκια τσίπουρο. Στην Μάλτα έγινε ακριβώς αυτό. Και το πρώτο που είχε υποχρέωση να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ήταν να μην συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει πριν τουλάχιστον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ένα καλό Πάσχα. Και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε με τα αντίμετρα και τα ισοδύναμα. Μόνο που κάτι πιο συγκεκριμένο έπρεπε να συζητηθεί.

Το πρώτο που βρέθηκε ήταν η εξεταστική για την υγεία. Όχι τόσο παλιά ώστε να ακουμπάει την εποχή που ο Κουρουμπλής ήταν στο ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και τόσο νέα ώστε να φτάνει στην εποχή του Πολάκη και γίνει καμιά ζημιά. Με μια κουτσουρεμένη εξεταστική δεν βγαίνει όμως το Πάσχα. Οπότε έπρεπε να βρεθούν και άλλα. Και έλαμψε φως. Το Άγιο Φως.

Την επίθεση στο Άγιο Φως ανέλαβε ο αιώνιος έφηβος του ελληνικού κοινοβουλίου και βετεράνος μαχητής της μεταφοράς του Μάκης 'Ο Μπαλαούρας. Έχοντας ξεπεράσει το σοκ της 13ης σύνταξης που του έδωσε το παρακράτος της δεξιάς για να αμαυρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης 'Ο Μπαλαούρας έστρεψε την επαναστατική προσοχή του στο παγανιστικό του εθίμου και στο κόστος της μεταφοράς. Το οποίο είναι πολλαπλάσιο του ταξιδιού του Πάνου Καμμένου με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στην Αμερική αφού το Άγιο Φως έχει μεγάλο ειδικό βάρος για τους πιστούς.

Η πρώτη επίθεση του Μάκης 'Ο Μπαλαούρας στο Άγιο Φως, είχε γίνει το 2015. Τότε με μεγάλη χορωδία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων τότε είχε μετάσχει η Φωτεινή Βάκη. Εφέτος η Βάκη αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα. Όχι βέβαια με τον τσαμπουκά ενός Μπαλαούρα αλλά ψιλοκοτέ. Φορτώνοντας την αντιφωτική εκστρατεία στον Αδαμάντιο Κοραή για τον οποίο όπως είπε το Άγιο Φως ήταν «ψευδοθαύμα».

Η στιγμή της αλήθειας όμως έφτασε. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της επαρχίας θα πρέπει να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες. Το τελευταίο καταφύγιο, το μόνο που μπορεί να τους σώσει είναι η μαγική λέξη «αντίμετρα». Όπως όλοι ξέρουμε στην Μάλτα δεν συμφωνήθηκαν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα. Έτσι ο Μίμης Δημητριάδης και οι άλλοι βουλευτές της Κοζάνης θα μπορούν να πάνε στην εκλογική τους περιφέρεια και αν ερωτηθούν τι μέτρα συμφωνήθηκαν για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα μπορούν να απαντάνε «Κανένα, Τα μόνα που συμφωνήθηκαν ήταν τα αντίμετρα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Το Πάσχα του βουλευτή είναι ο πιο ιερός θεσμός της δημοκρατίας μετά τα μπάνια του λαού. Και χρειάζεται κατανόηση Ιδιαίτερα όταν μοιάζει να είναι το τελευταίο.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]