Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα στο Αφγανιστάν


Επίθεση σε υπόγεια τούνελ που χρησιμοποιούνταν από μέλη του ISIS στο ανατολικό Αφγανιστάν πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, κάνοντας χρήση της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας που έχουν στο οπλοστάσιό τους.

Όπως μεταδίδει το CNN, τέσσερις αξιωματικοί των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι η αμερικανική αεροπορία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την κολοσσιαία βόμβα GBU-43/B MOAB σε επιχείρηση εξόντωσης μελών του ISIS που κρύβονταν σε στοές στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Η ΜΟΑΒ είναι ένα συμβατικό υπερ-όπλο με βάρος 11 τόνων το οποίο αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της δεύτερης εισβολής στο Ιράκ. Η MOAB αρχικά εισχωρεί δεκάδες μέτρα μέσα στο έδαφος και σε δεύτερο χρόνο εκρήγνυται, ισοπεδώνοντας υπόγειες υποδομές ακόμα και αν αυτές είναι βαριά θωρακισμένες.


Λόγω της ισχύος της έχει αποκτήσει το “παρατσούκλι” Mother Of All Bombs, δηλαδή Μητέρα Όλων Των Βομβών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γιατι αραγε δεν εξουδετερωσαν παρομοια "κρυψωνα" τζιχαντιστων στη Συρια;

    Για ποιο λογο επελεξαν ΤΩΡΑ το Αφγανισταν;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]