Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπροστά με 23,54% ο Μακρόν: Η Λεπέν παίζει με τον “μπαμπούλα” της παγκοσμιοποίησης


Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την καταμέτρηση 40 εκατομμυρίων ψήφων, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23,54% των ψήφων και η Μαρίν Λεπέν το 22,33%.

Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο.
«Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό.

Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας».

«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας.

Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών.

Ή άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια (…) αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.

Στα πρώτα αποτελέσματα κερδίζει με 24,38%. Ακολουθεί ο Μακρόν με 22,19% και ο Φιγιόν με 19,63%

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση.

Για «νίκη για πατριώτες» έκανε λόγο η ανηψιά της Μαρίν Λεπέν Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

— Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Παρίσι μετά τα πρώτα αποτελέσματα

Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στο Παρίσι ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές που δηλώνουν «αντιφασίστες» και την αστυνομία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν κατά των διαδηλωτών, που είχαν λάβει θέση στο κέντρο της Πλατείας της Βαστίλης και εκείνοι απάντησαν ρίχνοντας κροτίδες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών.

Οι 300 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργανώσεων που δηλώνουν «αντιφασιστικές» σε μία «νύκτα οδοφραγμάτων» στο Παρίσι.

Ενας από τους οργανωτές δήλωσε στο μικρόφωνο ότι καλεί όλον τον κόσμο να διαδηλώσει «κατά της Μαρίν και κατά του Μακρόν». «Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για την μασκαράτα που είναι αυτές οι εκλογές».

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιος γράφει αυτό το άρθρο; έστω κι αν δεν έχουμε το όνομά του, μας έδωσε την ταυτότητά του: ένα δουλάκι των παγκοσμιοποιητών. Κατ' αυτόν η Λεπέν "παίζει", ενώ οι άλλοι είναι σοβαροί...Ο πατριωτισμός κατ'αυτόν είναι "πατριωτισμός"... Και η μεγαλύτερη απειλή προς την υποδούλωση ολόκληρης της ανθρωπότητας, η παγκοσμιοποίηση, είναι ένας απλός "μπαμπούλας" σαν αυτούς που τρομάζουν τα μικρά παιδιά για τρώνε το φαγητό τους. Πάρε φίλε την ταυτότητά σου, δεν θα την κρατήσουμε εμείς, γιατί είναι η ταυτότητα του "κανένας", της παγκοσμιοποιητικής γλίτσας,ίδιας για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]