Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Exit poll Γαλλίας: Μακρόν 23,7% - Λεπέν 21,7% - Φιγιόν 19,5% - Μελανσόν 19,5%


Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία καθώς σύμφωνα με τα επίσημα exi polls συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%.

Στη δεύτερη θέση η Μαρίν Λεπέν περνά στον δεύτερο γύρο της εκλογής με 21,7%.

Ακολουθούν ο Φιγιόν με 19,5% και ο Μελανσόν με επίσης 19,5%.

«Σήμερα γυρίζουμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

«Οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση. Η λογική μας βρίσκεται πλέον στην συσπείρωση που θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, που παραιτήθηκε τον Αύγουστο από την κυβέρνηση για να ιδρύσει το δικό του πολιτικό κίνημα.

Exit polls

Σύμφωνα με τις γαλλικές εταιρείες που διεξήγαγαν τις έρευνες οι δύο πρώτοι της εκλογικής αναμέτρης λαμβάνουν:

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ifop .

Δημοσκόπηση KANTAR SOFRES δίνει τους Μακρόν και Λεπέν ισόπαλους στο 23%, μετέδωσε το δίκτυο TF1

Υπέρ Μακρόν τάσσονται οι γάλλοι πολιτικοί

Ο Φιγιόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και δήλωσε ότι η Μαρίν Λεπέν θα οδηγήσει τη χώρα στην αποτυχία.

Παράλληλα, συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γαλλίας, η CFDT, καλεί σε ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν για να ηττηθεί το Εθνικό Μέτωπο.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Το τελικό ποσοστό της αποχής στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 20%, σύμφωνα με δύο έρευνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Η έρευνα του Harris Interactive προβλέπει αποχή στο 21,5%, ενώ έρευνα του Ifop-Fiducial για το Paris Match και το CNews τοποθετούν την αποχή στο 19%.

Η αποχή που καταγράφηκε στην αντίστοιχη ψηφοφορία του 2012 ήταν 20,52%.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]