Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί αποφασίστηκε η ενίσχυση των βορείων συνόρων της Ελλάδας


Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επιφυλακής για άμεση κίνηση, εντός δύο ωρών

Η ταραγμένη κατάσταση στις βόρειες γειτονικές μας χώρες, υποχρέωσαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να δραστηριοποιηθούν στα βόρεια σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επιφυλακής, ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν, ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μια εκ των κορυφαίων μονάδων της χώρας έχει λάβει εντολή επιφυλακής. Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν αυτή που έκανε διαρκείς ασκήσεις τόνωσης και του ηθικού των ακριτών στα σύνορα κατά τη διάρκεια της έντασης λόγω του προσφυγικού. Ανάλογες εντολές έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αλβανία βρίσκεται σε ακυβερνησία και μόνιμη αναταραχή, ενώ οι εντάσεις στα Σκόπια είναι καθημερινές. Το κόμμα του Γκρούεφσκι δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με τη συμμετοχή τριών αλβανικών κομμάτων. Η ένταση, όπως έγραψα προ ημερών, δεν είναι μόνον μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, αλλά και μεταξύ Σλάβων των δύο κομμάτων εξουσίας, και βρίσκεται και πάλι σε κορύφωση, ενώ όλα δείχνουν πως το κράτος βαίνει προς αποσταθεροποίηση.

Παραλλήλως, υλοποιείται η υπόσχεση του Πάνου Καμμένου, ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων μας στην πλευρά της Αλβανίας, και για λόγους ασφάλειας, για να αποτραπεί η καθημερινή διέλευση Αλβανών κακοποιών, αλλά και λαθροϋλοτόμων, με επανεργοποίηση εγκαταλειμμένων στρατιωτικών φυλακίων. Ο Αρχηγός ΓΕΣ διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Κόνιτσας, ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα.

Βεβαίως, καμιά χώρα των Βαλκανίων δεν είναι σε θέση να απειλήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ούτε κι αν συνενωθούν όλες σε ένα στρατό. Ο λόγος της δραστηριοποίησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει σκοπό την αποτροπή εισόδου ενόπλων στο ελληνικό έδαφος, στο ενδεχόμενο -στην βεβαιότητα, θα έλεγα- ότι οι ένοπλες συγκρούσεις είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν.

Στο «πραξικόπημα» του Ιβάνοφ, να επιτρέψει σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών και αλβανικών κομμάτων, απαντούν με «αντι-πραξικόπημα». Υποστηρίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιανόφσκι, είναι υποχρεωμένος να αρχίσει την εναρκτήρια συνεδρίαση για να εκλεγεί ο διάδοχός του καθώς και τα μέλη των Επιτροπών. Στην πράξη γίνεται μια προσπάθεια να παρακαμφθεί ο Ιβάνοφ και τα κόμματα που συνιστούν πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο να σχηματίσουν κυβέρνηση, ως μόνη λύση στην παρατεταμένη κρίση.
Μάλιστα δε, έδωσαν και προθεσμία 10 ημερών για την ανάθεση της εντολής προς σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία παρέχεται όπως υποστηρίζουν, από το σκοπιανό Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Ειδικότερα στα Σκόπια, ο κίνδυνος ελλοχεύει και από τις γειτονικές Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, από την στιγμή που οι Αλβανοί πολιτικοί των δύο αυτών χωρών προβαίνουν σε απειλές κατά του κράτους των Σκοπίων. Ο μεν Θάτσι του Κοσσυφοπεδίου ζητά από τους Αλβανούς των Σκοπίων «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», η δε Αλβανο-Τσάμισα βουλευτής στα Τίρανα, Μεσίλα Ντόντα, εκστομίζει λόγους που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητοι από την ελληνική πλευρά:

«Χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία» και την αποκάλεσε «Ιλλυρίδα», παροτρύνοντας τα αλβανικά κόμματα στα Σκόπια να δημιουργήσουν το δικό τους κοινοβούλιο και τόνισε ότι εάν οι Αλβανοί της περιοχής δεν αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα, τότε «Οι παναλβανικές πολιτικές δυνάμεις θα συγκεντρωθούν αμέσως και θα βοηθήσουν την Ιλλυρίδα να κάνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της».

Τέλος, στην Αλβανία, η αντιπολίτευση θα ακολουθήσει την παλαιά της τακτική, απέχοντας από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, απαιτώντας την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον όχι μόνον για πολιτική ανεπάρκεια, αλλά και για συνενοχή σε εγκληματικές ποινικού χαρακτήρα πράξεις.

Αν κοντά σ’ αυτά προστεθεί το γεγονός ότι η Σερβία «κατέβασε» Ένοπλες Δυνάμεις στα Νότια προς επίβλεψη του Κοσσυφοπεδίου, όπως και του σερβικού Πρέσεβο, αλλά και το γεγονός ότι το Κοσσυφοπέδιο -παρά την κατηγορηματική άρνηση των ΗΠΑ- σχεδιάζει να ιδρύσει στράτευμα, ενώ απαιτείται και η συναίνεση της Σερβίας, την οποία δεν έχει, αντιλαμβάνονται όλοι, ότι ο καπνός φάνηκε, όπου νάναι θα δούμε και την φωτιά.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Βεβαίως, καμιά χώρα των Βαλκανίων δεν είναι σε θέση να απειλήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ούτε κι αν συνενωθούν όλες σε ένα στρατό. Ο λόγος της δραστηριοποίησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει σκοπό την αποτροπή εισόδου ενόπλων στο ελληνικό έδαφος, στο ενδεχόμενο -στην βεβαιότητα, θα έλεγα- ότι οι ένοπλες συγκρούσεις είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν."


    Αυτες οι ενοπλες συγκρουσεις αποτελουν βουτυρο στο ψωμι του "σουλτανου".

    Διοτι ακριβως σε τετοιου ειδους συγκρουσεις οργανωνονται παραστρατιωτικες

    ομαδες που μπορουν να προξενησουν προβληματα εκ Βορρα.

    Γεογονος που μπορει να εκμεταλλευθει κι ο "σουλτανος" σε περιπτωση που ενα

    θερμο επεισοδιο στο Αιγαιο εξελιχθει σε κατι χειροτερο.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΜΑΜΙΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΣΑΝΤΟΝΙΓΙΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ.
    ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΙΔΙΣΤΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΙ Ο ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]