Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικηρύξαμε τη ζωή μας...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει.
Μας το τραγούδησε κι η Χαρούλα.
Ποιά είναι όμως αυτή η Ελλάδα που μας πεθαίνει;

Μην είν' η θάλασσα, μην ειν' οι κάμποι, μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Θα μπορούσε να είναι, αν θέλαμε να πεθάνουμε από ομορφιά.

Μήπως τότε είναι η φυλή των πολιτικών; Αυτό το κακό σπυρί στο σώμα της κοινωνίας; Το οικογενειοκρατικό αυτό σαράκι που τρώει συθέμελα τη χώρα εδώ και δυό αιώνες;
Κι αυτό θα μπορούσε να είναι, αν ήταν ικανοί από μόνοι τους να κάνουν κάτι πιό πολύ από να λένε ψέματα, να γράφουν ψέματα, να ορκίζονται ψέματα.
Αλλά είναι ανίκανοι. Ένα τσούρμο σπουδασμένων ηλιθίων, ανήθικων κρετίνων, απατεώνων και ληστάρχων.

Τότε ποιά είναι αυτή η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της;
Εμείς.
Εμείς είμαστε η ψυχή και το σώμα, το μυαλό και το εκτελεστικό χέρι της Ελλάδας.
Εμείς είμαστε η χώρα, η πατρίδα που μας σκοτώνει.
Και τίποτα δεν γίνεται χωρίς εμάς, χωρίς να αναβλύζει από 'μας, χωρίς να το θέλουμε εμείς, χωρίς να το επιτρέπουμε εμείς.

Αυτοχειριασμός τότε, αυτοκτονία;
Το κάρμα της φυλής
Η ορατή εδώ και δυό αιώνες έλλειψη παιδείας γραμμάτων και παιδείας ήθους;
Όλα μαζί
Μάλλον. Έτσι μόνον εξηγείται εδώ που φτάσαμε.
Γιατί μόνοι μας φτάσαμε εδώ. Με δικιά μας ευθύνη.
Υπό μίαν έννοια  "μαζί τα φάγαμε", που λέει και το κάθαρμα.
Αφού εμείς αφήσαμε, μάλλον, εμείς καλέσαμε αυτούς που τα φάγανε να τα φάνε.
Εμείς είμαστε ο εντολέας, ο αποστολέας κι ο αποδέκτης κάθε καταστροφής, του όλου ρημαδιού που βιώνουμε τα τελευταία επτά χρόνια.

Και μ' αυτήν την έννοια δεν έχει κανένα νόημα να σχολιάζουμε καθημερινά και αποσπασματικά κάθε πράξη, κάθε μέτρο, κάθε σκαλί της κατρακύλας πίσω στην καινούργια  "...κρατία", είτε αυτή θα είναι γερμανοκρατία, είτε τραπεζοκρατία, είτε διαπλοκοκρατία.

Όσο εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε οι "εμείς" των τελευταίων πολλών χρόνων, κάθε κριτική και κάθε αγώνας είναι μάταιος. 

Καλημέρα σας και καληνύχτα μας!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σωστά μιλάς. Αλλά ό,τι σπάρθηκε στο λαό επί 200 χρόνια, μπορεί να ξεριζωθεί σε 7; Δεδομένου ότι το Σύστημα "σπέρνει" ακόμα και βαθιά-βαθιά!

    Σπέρνει αμορφωσιά, ελπίδα και ψέμα. Ψέμα και ελπίδα.Και ο ελληνικός λαός, που λόγω της αμορφωσιάς έχει πάψει να γνωρίζει "ποιος είναι", δηλαδή έχασε την επαφή με την αυτογνωσία της "βαθειάς ψυχής" του, δεν μπορεί να διακρίνει το ψέμα και αγοράζει πάντα την ελπίδα, την "υπόσχεση", τα διάφορα "συμβόλαια με το λαό". Κι όταν αγοράσει την ελπίδα και προδοθεί, δεν μπορεί να αντιδράσει ειρηνικά, γιατί δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο.

    Τελικό συμπέρασμα; Καμία ψήφος στα κόμματα-κεκράχτες του Συστήματος. Συντονισμένη "αντίδραση" με κάθε τρόπο και μέσον, ώστε να καταρρεύσει πλήρως ολόκληρο το Σύστημα και πολιτικοί και μιντιακοί κεκράχτες του. Μετά ο λαός είναι άξιος, με τους κατάλληλου ηγέτες και επαΐοντες, να γράψει μια εντελώς νέα σελίδα στην Ιστορία του που θα φέρει τον ίδιο το λαό στο πολιτικό προσκήνιο και θα του δίνει τη δυνατότητα να "τσακίζει" όσους τολμήσουν να ανατρέπουν το εκλογικό τους πρόγραμμα και να αγνοούν τη βούλησή του, που θα εκφράζεται "θεσμοθετημένα". Δηλαδή διά συγκεκριμένων, προς τούτο, άρθρων τού εντελώς νέου Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καληνύχτα την είπαμε το 74 με το ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ!
    Όποιος τολμούσε να εκφέρει μια άλλη άποψη ήταν χουντικός και φασίστας.
    Ναι από τότε κρατάει γερά το φασίστας σε κάθε διαφορετική άποψη που δεν ήταν ΑΡΕΣΤΗ και αριστερή!
    Δεν είναι καινούργιο φρούτο στην χώρα μας το φασίστας. Απλά οι νέοι δεν τα γνωρίζουν και οι παλαιοί , οι περισσότεροι έχουν αποδημήσει εις Κύριον και οι άλλοι “τα έχουν ξεχάσει”.
    Πέθανε λοιπόν η δεξιά – οι φασίστες - αλλά και πάλι φταίει η δεξιά γατί η αριστερά δεν κυβέρνησε η παραμένει “αριστερά”!

    Ναι στα 200 χρόνια “ελευθερίας” κάναμε πολλά λάθη. Αλλά ας μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Θυμηθείτε απλά τους πολέμους , τίποτα άλλο και θα καταλάβουν ακόμα και οι ανιστόρητοι νέοι πολλά.
    (Αλήθεια ποιος ευθύνεται που είναι ανιστόρητοι, εφόσον η δεξιά πέθανε, ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΛΗΣΕΙ. ,με χαρές και πανηγύρια;).

    Η Ελλάδα φτιάχτηκε από το ΜΗΔΕΝ μετά την Τουρκοκρατία ,από τους αγράμματους καταταλαιπωρημένους πάμφτωχους παππούδες μας ,που όμως είχαν στην ΨΥΧΗ τους Χριστό και Ελλάδα!
    Η Ελλάδα φτιάχτηκε σχεδόν και πάλι από το ΜΗΔΕΝ μετά την Γερμανική κατοχή και τον χειρότερο και από πόλεμο, εμφύλιο αν και δεν ήταν ο μοναδικός- άγνωστο και αυτό στους περισσότερους- από τους αγράμματους καταταλαιπωρημένους φτωχούς γονείς μας που όμως και πάλι είχαν στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα!
    (τον γράφω εμφύλιο διότι τότε πραγματικά δεν ήξεραν οι πολλοί τι σημαίνει αριστερά! Σήμερα;)

    Το μεταπολιτευτικό όμως σύστημα φρόντισε και φροντίζει με κάθε τρόπο να φύγει αυτό το “κακό οπισθρομικό σύνδρομο, το όπιο του λαού” του Χριστού και της Ελλάδας από επάνω εμάς. Πέθανε και αυτό μαζί με την δεξιά κοσμοθέαση.
    Oχι τους δεξιούς που μου είναι αδιάφοροι όσο και οι αριστεροί!
    Τώρα κλαίμε πάνω στα συντρίμμια γιατί οι παλαιοί και οι νέοι “ελληνες” ανθέλληνες πια , δεν έχουμε το κουράγιο να αντισταθούμε στην λαίλαπα ,οικονομική μα κυρίως ηθική, αξιακή!

    Βρίζουμε δεξιά και αριστερά ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , γιατί δεν αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα και στην κατάκτηση από τους ξένους της Ελλάδας μας!
    Ποιας Ελλάδας μας! Δεν έμεινε μέσα μας Ελλάδα! Δεν υπάρχει Ελλάδα!
    Πατρίδα χωρίς Ελλάδα είναι γράμμα κενού περιεχομένου!
    Ελλάδα είναι ο Χριστός μας η Παναγία μας τα ήθη τα έθιμα μας η γλώσσα μας οι προγονοί μας οι παππούδες μας! Δεν είναι σκέτο ο χώρος που περικλείεται από τα σημερινά σύνορα μας που και αυτά θα ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ*.

    Αυτά όμως απαγορεύεται να τα θυμόμαστε να τα γνωρίζουμε ΚΑΙ να παλεύουμε για να τα κρατήσουμε όρθια! Είναι χουντικά κατάλοιπα! Είναι φασιστικά!
    Η αριστερή διεθνιστική πολυπολιτισμική πολυεθνική κοσμοθέαση και η “κοινοκτημοσύνη” , ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

    Καλή νύχτα κ. αρθογράφε και λοιποί , δηλαδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί δεν έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε την αλήθεια , να μετανοήσουμε και ας βλέπουμε ότι πεθαίνουμε! Και εμείς αλλά προ πάντων Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

    *Ας πολεμήσουν να τα κρατήσουν “όλης της γης οι προλετάριοι ” που έγιναν εν μια νυκτί Έλληνες και εμείς παρείσακτοι να πληρώνουμε φόρους στο αχόρταγο ανθελληνικό αντίχριστο τέρας της μεταπολίτευσης! Αυτό δεν θέλαμε και θέλουμε;

    Ξέρω είμαι φασίστας!

    Υ.Γ. Εννοείται πως δεν φταίει η αριστερά, αλλά εμείς που τα βλέπαμε και συνεχίζουμε να τα βλέπουμε όλα αριστερά.
    Τα βλέπαμε και πρίν και πρώτοι από όλους αυτοί που έπρεπε να τα βλέπουν και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μας , όλοι αλλα τότε έπεφταν τα τριάντα αργύρια και ήταν όλα καλά!
    Για πολλούς είναι ακόμα ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Ως πότε θάναι; Τότε όμως θα είναι πολύ αργά, η μήπως είναι ήδη πολύ αργά ;
    Την προδοσία μας πληρώνουμε και συνεχίζουμε να κατηγορούμε όλους τους Γερμανούς Εβραίους και άλλους. Ιδίως τώρα τελευταία είναι “της μοδός”. Οι Eβραίοι! Την βρήκαμε πάλι την βολική λύση!

    ΟΙ ΑΛΛΟΙ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ και ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ!
    Ως άλλοι ναζί αλλά ναζί δεν είμαστε!
    Εμείς είμαστε καλοί και πάνω από όλα ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
    Οι κάτω των τριάντα ας βγάλουν απέξω τον εαυτό τους, Δεν φταίνε σε τίποτα, παρά μόνο στο ότι δεν ασχολούνται να μάθουν …ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]